logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022
  • Nu mai e pic de respect şi onoare nici în Ziua de Înălţare. Părea că nici un politician nu-şi permite să lipsească de la apelul Înalt Prea Sfinţitului, de a sta cam o oră cu căldura în cap şi de a se alinia în spatele coroanelor de pus la mausoleu. Ei, uite că se poate! La apelul coroanelor şi fanfarelor, a lipsit Primarul Marius Stan şi – şoc incredibil – a fentat disciplina de partid şi de eparhie însuşi marele şhowman Bacalbaşa al Galaţilor. Şi mai şocant este că la ora ridicării la cer, nu era prezent la aceste momente de înălţare chiar ÎPS Costică Crăciun al Dunării de Jos. De data asta era la BOR la Bucureşti, cu treburi mult mai serioase decât adunarea de politruci şi profitori la simulacrul de reculegere la mormintele eroilor. De fapt, privind cu atenţie, se întâmpla ceea ce trebuie să se întâmple de multă vreme: locul politicienilor de adunătură din Galaţi este la cimitir.
  • La finalul ceremoniei de azvârlit cu coroane în mormintele eroilor, s-au trântit vreo două (în silă) şi la mormintele eroilor revoluţiei din 89. Aici s-a petrecut un atac de revoluţie a nesimţirii. Urmaşii ucişilor în revoluţie au început să tragă în Zanfirel Ilie şi în Florin Popa din toate poziţiile. Cum că e o ruşine şi o mizerie ce face Primăria cu mormintele eroilor, care sunt pe domeniul public, au intrat în istorie, deci trebuie îngrijite de municipalitate. Dar nu de municipalitatea lui Popa de la viceprimărie, ce dracu! Părinţiii sau rudele celor decedaţi în decembrie 1989 au cerut viceprimarului Florin Popa şi consilierilor prezenţi să ia în serios obligaţia de a îngriji mormintele eroilor, ajunse într-o paragină jenantă. Promisiunea Primarului şi a consilierilor de a reface mormintele şi monumentul dedicat eroilor căzuţi în revoluţia din decembrie 1989 nu a fost respectată. Urmaşii şi rudele eroilor au constatat că anul acesta Primăria nu a mai dispus nici măcar lipirea sau fixarea plăcilor de marmură de pe morminte. Mulţi dintre părinţii şi rudele eroilor înmormântaţi în cimitirul Eternitatea spun că ar vrea să facă pe cheltuiala lor reparaţiile, dar primăria nu le dă voie. A venit oare revoluţia nesimţirii în loc de revoluţia bunului simţ?
  • Şef la cimitire e Edi Grosu, uitat de vreme şi de incompetenţă pe mălaiul de la Gospodărire Urbană. Şi după cum e turcul grosier, aşa de imbecil este şi chistolul de la toaletare copaci. Pe hojmalăii descreieraţi trimişi să cureţe locul de Înălţare i-a ginit în toată golăneala lor cretină unul dintre oamenii de la careul eroilor, exact când au comis încă o distrugere de morminte, la Cimitirul eroilor francezi de la 1917-1918. O creangă de brad tăiată prosteşte a rupt unul din braţele crucii de la un mormânt, mărind la cinci mormintele ciuntite, furate sau distruse. Nu-l izbăveşte nimeni pe Grosu, băgându-i o demitere purificatoare?
  • Echipa de fotbal Oţelul Galaţi va pleca la Liga II după 24 de ani. Şi dacă iese la faliment, nu va mai putea juca pe Stadionul Oţelul, că e al Combinatului. Cică fotbalul e pe goluri şi pe chirii, care au ajuns la 200. 000 de euro. Tot răul e spre bine? Nţţ, că iar ne trage Stan un SF-u de ne rade bugetul, ca să facă Stadionul promis la campania electorală.
CroniCariul de serViciu 29 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...