logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021
  • Vine iarna, bine-mi pare, hai s-o salutăm cu o planificare. Planificarea e a directorului energizant de la Ecosal, care se ia în serios şi se dedă plăcerilor deszăpezitului încă de toamna. Să fie deci plan de deszăpezire. Ca şi în alţi ani, operatorii de bani ai deszăpezirii se vor face că rad zăpada, trăgând utilajele alandala sau împingând lamele pe deasupra zăpezii, sau aruncând zăpada de pe carosabil pe trotuar, pentru ca cetăţenii mai zeloşi s-o arunce sub roţile maşinilor . Vor fi deszăpeziri ca pe la noi, dar planificate la sânge. Planul 1-dacă va ninge slab şi nu se vor aşeza mai mult de zece centimetri, de curăţatul zăpezii se va ocupa exclusiv Ecosal, cu utilajele din dotare. Planul 2, dacă treaba este groasă, se arde combustibilul pe zone. Galaţiul a fost împărţit în şase zone, de fiecare zonă urmînd să fie responsabilă o societate, care va licita pe 10 noiembrie.
  • E chestie serioasă, bre, se dă şi cu cifre în populaţia disperată de troiene. Care troiene trebuie luate în  final la lopată. Dar până la lopata finală, chestia vine cam aşa: jupânii cu buldozerele au GPS, utilajele vor fi reperate prin satelit, ard gazul pe banii din portvizitul lor, şi abia la primăvară iau şi banii de la bugetul deszăpezirii. Măi să fie, n-o fi oare prea frumos să fie şi adevărat? O fi, n-o fi, na-vă utilaje! Ecosal va interveni la deszăpezire cu patru sărăriţe, 14 tractoare cu lamă şi perie şi cinci încărcătoare frontale. În scurt timp ar urma să mai fie achiziţionate nouă freze de zăpadă pentru trotuare, patru sărăriţe şi patru freze de capacitate mare. La acestea se adaugă şi utilajele puse la dispoziţie de firmele care vor cîştiga licitaţia pentru achiziţionare de servicii de închiriere vehicule industriale şi camioane cu şofer, adică şapte autocamioane cu lamă şi sărăriţă, trei sărăriţe, 20 autobasculante, 10 buldoexcavatoare şi trei bobcat. Şi dacă le pun aspiratoarelor de Frunze şi lamă, iese prăpăd.
  • Cum adică, până şi Bogdan Ciucă e un Florin Pâslaru? Atât de tânăr şi atât de golănit în rele? Ba uite că da, se întâmplă. Chestia cu puterea corupe se aplică şi la neicusorul de Ciucă, care a pus de un conflict de interese de toată frumuseţea. Şi-a angajat sora la tocat forfetarul de 50 de milioane de lei în familie. Ce spunea prădalnicul de Ciucă acum câţiva anişori? Prin anii 2008-2010, exact când  forfetarul era distribuit în familie, cică bunica i-a spus să fie atent, zi şi noapte, să nu se facă de ruşine. I-o fi spus oare bunica şi că e de ruşine să papi banii poporului muncit şi chinuit  cu atâta lăcomie? Dcă îl întrebăm pe Florin Pâslaru (care a jefuit bugetul de forfetar împreună cu fiu-su), ar spune că e chiar o mândrie de golănie. Un fleac de 40. 956 de lei.
  • Când să zicem că am terminat cu copilul teribil al tineretului pesede, hop!, apare încă o ţicneală de sezon: i-a venit de nişte bani storşi de la populimea contributoare, cu titlu de taxa de strâns gunoaie mai cu spor şi mai cu talent. Că cică nu mai ajung doar 56 de lei, ar fi ieşit din calcule că trebuie să fie 83, se foiesc utilajele mai mult, iar din 2012, de când a devenit operaţional programul ISPA, se face colectarea cu 16 maşini, uneori chiar 19, în funcţie de nevoi. Mai este şi staţia de sortare, şi compostare etc, deci, ce mai, trebuie să crească. Primarul a zis nţţţ!, dar nu va rezista mult timp, că e nevoie mare de bănet suplimentar la campanie, iar UNPR-ismul  trebuie să aibă ce ronţăi când va minţi poporul cu tembelizorul.
CroniCariul de serViciu 23 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...

Doi bugetari au pus

Prin târgul nostru se zvoneşte că o vânzare de imobil, ...