logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021
  • Pituş, director penelist de AFDJ le comite. Era mereu bănuit de impostură, da acum avem şi dovada. Fără pulover roz, ca în vremurile bune ale viceprimariatului, dar cu un fulăraş de mătase răsucit în jurul cefei groase de director de AFDJ, Pituş le zice la tv despre cum cumpără el nave de dragaj, spărgător de gheaţă etc., numa bune la ran-fularea navelor. Evident, se gândea cât de bine dă pe sticlă fulăreala lui de trend, bre! Evident, el vorbea de ran-flu-are. Ranfluarea navelor este atunci când epavele de pe fundul Dunării sunt scoase la mal. RANFLUARE nu e de la fular, don director Pituş.
  • Alt domn pensionar  pe caii  mari ai afirmării (în afară de Emil Strungă, ajuns director la acvarii şi planetarii) este Nicolae Bacalbaşa. Când nu e la teveu la Bucureşti, Baca se răfuieşte cu derbedeii de administraţie de la CJ. Și ca să meargă răfuiala ca la Partid, Baca a angajat un fost miliţian ca să facă dosare debarcabililor. Face, nu face treabă agentul, leafa merge, nu stă. Un fleac de ciuruire de buget – 46. 320 de lei adică un 10. 000 de euro. Pentru bănuţii ăştia, agentul de hărţuire profesională face dosare penale, intimidează şi hărţuieşte profesional. Să fie aproape ziua când meseriaşul va ataca pe derbedeii din USR care nu l-au primit pe Baca în Uniunea de sud-est a scriitorilor?
  • Uraa, guvern nou, şefi noi la funcţii vechi. Vineee! Cu demisia la purtător, Călina Lazarovici va fi înlocuită de Mihaela Debita, de la Sanepid. A plecat Nechita la Parlament, vine la Colegiul Medicilor Dana Tutunaru, protejata deputatului Aurel Nechita şi a medicului Dorel Firescu, băgată adânc şi la Facultatea de Medicină. La Naturale, şef suprem va fi tânărul pensionar Emil Strungă. Cică fu concurs (de împrejurări politice, nu?) şi Emil Strungă s-a clasat pe primul loc, la diferenţă de 53 de sutimi, faţă de contracandidata sa, actuala directoare Camelia Moroianu. Este de ştiut cine fu şi la Comisie: Cătălin Negoiţă şi Mariana Buruiană, ţinuţi pe linie de partid la Cultură şi Laura Angheluţă, fostă la CJ Bacalbaşa dintotdeauna. Fain! Iată cum tehnica Tandea pe Mandea face politică de provincie la Galaţi. Ca să mănânce şi gura lui Dobre (via Strungă) ceva, Negoiţă va fi lăsat la Cultură, iar Negoiţă îl va lăsa pe Strungă la Naturale. Uf! Deja ne-am suprasolicitat neuronii, să intrăm în adormire.

  • Pe acelaşi stil, ceva cu spaţiu verde şi cu Gătej. Ajunsă pe linie de Dobre din nou la interesul maxim, la Garda de Mediu, Marioara Gătej se încruntă (dar nu cine ştie ce) la Primarul PNL Marius Stan. Cum că ar merge o amendă de 200. 000 lei, pen că n-a fost scris încă registrul spaţiului verde. Ar fi fost bine, dar orşicât, nu? Trebuia scris de acum cinci ani de regimul Moş Nicolae, da merge şi dacă e scris peste cinci ani, ce naiba, că doar suntem la putere cu toţi ai noştri, nu? Până atunci, iată cum se vor face noile implantări de monstruleţi urbanistici pe spaţiul tot mai puţin verde. O zice Gătej: „Nu putem spune că se construieşte pe spaţiul verde, pentru că ni se poate răspunde: <<de unde ştim că zona respectivă este declarată spaţiu verde>>”?
CroniCariul de serViciu 18 - ianuarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...