logoImpact EST nr. 855 - 24.01.2021
  • O ştire de sinistru bântuie ziarele şi presa de tv: „Pe Faleza a apărut un aquaparc social-democrat”. Ce mai este şi asta? E o interpretare simplist descreierată a unui fenomen scăpat de sub control de oamenii de sinecuri politice ai PSD, la Faleza Dunării, la La Elice. Acolo, terenul se ondulează şi se prăbuşeşte lent, din cauza prăbuşirii tavanului colectorului de evacuare a vechii/noii conducte de canalizare a apelor pluviale. În inconştienţa lor, părinţii îşi lasă copii pe biciclete să se zbenguie prin balta creată de ploile abundente, uitând de imensul pericol care îi pândeşte în orice moment pe copii lor-să cadă în colectorul surpat. Adică, într-un hău de 10-15 m, plin cu apa de evacuare din tot oraşul, creat de alţi inconştienţi, turcii de la Yapi. Nu e departe ziua când toată presa se va umple de oroare-un copil a fost înghiţit de surparea canalului colector cu tot cu bicicletă. Uau, şoc şi groază! Ce ştire de interes national!
  • Joi, 16.06.2016, orele 17.30, în Sala Senatului, a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a fost cel de-al patrulea seminar din seria dedicată Proiectului Dunărea Polis. S-au detaliat modalităţile practice prin care o asociere de forţe civile neguvernamentale ar putea să împigă factorii politici la acţiune. A fost făcut public Statutul şi formularele de înscriere în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Brăila – Galaţi „Dunărea Polis”. Evident, mobilizarea gălăţeană a fost, ca de obicei, mult mai slabă decât a brăilenilor, foarte puţini din cei anunţaţi fiind prezenţi la dezbaterile pe marginea statutului Asociaţiei. Dezolarea este cu atât mai mare raportând-o la locul dezbaterii-o Universitate mare a României, cu mii de studenţi şi profesori. Organizatorii gălăţeni, în formula de rector şi preşedinte a Senatului, n-au adunat la discuţii nici un student, sala fiind jenant de goală. Ca să pună capac dispreţului faţă de acest proiectr de mare angajament, rectorul Iulian Bârsan a repezit iniţiatorii de la UGIR Brăila şi invitaţii lor cu câteva vorbe de silă universală-ce rost are să mai discutăm despre statut şi funcţii, cât timp cel care plăteşte dictează totul!?
  • Grele vremuri a ajuns să trăiască România şi contemporanii lui preşul de partid Dragnea. Acest bulibaşă al PSD de Casa regală de Teleorman a discutat cu principesa Margareta despre rolul Casei Regale în societate. Senzaţional, exceptional, nu? „Trebuie ca această instituţie fundamentală, importantă pentru societatea românească să aibă un statut foarte clar, să poată să fie ajutată şi cred că acest lucru poate fi reglementat prin lege. Astăzi o să vorbesc şi cu colegii mei, cu domnul Tăriceanu, cu domnul Steriu şi cu domnul Daniel Constantin, să încercăm să găsim o modalitate prin care Casa Regală să aibă funcţionarea stabilită prin lege, pentru că acum, din păcate, nu există.” Acest puseu de răspundere statală trebuie pus în cheia potrivită. Pe farsorul şi profitorul Dragnea de la PSD l-a apucat grija Casei Regale tocmai acum, în prag de parlamentare, căci ceva voturi de la simpatizanţii casei regale nu ar strica, nu?! Atenţie Majestate, aceasta nu se prea poate!
  • Să nu tânjim după România Mare, să ne dorim România Întreagă!
Silviu VASILACHE 24 - iunie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...