logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021
  • Lătrător şi jignitor şi umilitor, Nicolae Bacalbaşa a condus pentru ultima oară(?) o şedinţă de Consiliu Judeţean, în calitatea lui de senior(nu ne permitem să spunem de cel mai bătrân dintre consilieri, pentru că stilul lui de a conflictualiza orice nu îmbătrâneşte niciodată) şi a ridiculizat în dictoane latine naivitatea lui Dorin Butunoiu, de a face exerciţii de democraţie în plen. Servil şi linguşitor, Nicolae Bacalbaşa a plecat de la prezidiu, anunţându-l publicului pe succesorul lui PSD-ist, Costel Fotea, pe care l-a invitat să preia preşedinţia şi să ţină spiciul de investire. Spiciul a fost, dar după principiul „Vorbeşte, că oricum nu ai nimic de spus”.
  • A jurat şi Cristache, în conformitate cu Legea, să facă cu bună credinţă tot ce-i stă în puteri şi în pricepere, pentru binele locuitorilor Municipiului Galaţi. A uitat să pună mâna pe Biblie. O fi Cristache islamist? Terorist este peste poate, mai ales de când lasă să evolueze în condiţii de maxima lejeritate o consilieră de tip bombă sexy, chiar şi la şedinţa de investire. Multă populime de partid s-a intrigat-de la ce aripă o fi-Al Qaeda sau ISIS? Noo, Iureasca e sigur de la aripa PÎMP.
  • Mişcarea pentru Implicare Civică de la Cudalbi raportează că sindromul „Durbacă porneşte din nou către Parlament” a lovit cu putere şi cu perversiunea de conjunctură. Carevasăzică, candidatul ALDE la funcţia de viceprimar, Maricel Vitănescu, a fost sacrificat de Durbacă, pentru a consolida prietenia de vară-toamnă cu PSD, pentru netezirea drumului către Parlament. Durbacă Eugen a cedat către PSD funcţia de viceprimar, sfidând pur şi simplu votul cetăţenilor ! Chestia e că la Cudalbi nu a ieşit ca la Galaţi, cei din PNL Cudalbi au spus că-l vor susţine pe Maricel Vitănescu la funcţia de viceprimar, dar au uitat să iasă din sală. O fi dat Dobre telefonul care distruge orice cvorum?
  • Doi plisnoţi care au trecut Prutul la Teatrul Fani Tardini erau de fapt gemenii de renume judeţean şi chiar interjudeţean, Bacalbaşa. Probabil pentru ultima oară, opera de o catastrofală vidanjare bugetară a gemenilor literaţi s-a expus fără menajamente admiratorilor gălăţeni de astfel de exibiţiuni de complezenţă. Cartea de referinţă „Doi plisnoţi care au trecut Prutul”, din colecţia „Opera Omnia – publicistică şi eseu contemporan” a Editurii Tipo Moldova din Iaşi este prezentată prin ziare ca fiind scrisă de dr. Nicolae Bacalbaşa, cunoscutul medic gălăţean care a dat o altă „faţă” ştirilor senzaţionale de la ora 17. Păi, nu? Deci, ce naiba, să nu fie lansare de senzaţional şi la Galaţi, cât timp Baca încă e şef maxim la judeţ? Şi a fost. Gheorghe Bacalbaşa, fratele ginecolog, a intrat în cârdăşie cu Nicolae, la o mostră de umor negru, scornită de Epoca Ceauşescu. Iată, dictatorul îl inspiră pe Bacalbaşa, titlul a fost extras din bancul la mare vogă, pe când se afla la vânătoare de plisnoci, şi nu de plisnoţi, în Africa de Sud, în plin apartheid. Cruzime de text, viziune insolită, realism cumpănit, dar canci originalitate de titlu. Hă, hă, hă, ce bune sunt volumele de proză ale gemenilor Ba cal, ba şa.
CroniCariul de serViciu 30 - iunie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...