logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021
  • Eee, vine frigul, termoficarea e pe sub pământ, datoriile sunt cât Noua Primărie, dar staţi liniştiţi la locurile voastre şi conectaţi la Termoficarea Calorgal de primăria Galaţi, noi îl avem pe Picu Roman. Cum adică, impostura, populismul, aroganţa şi liorbăiala ţin de cald? Daaa! Picu nu e numai un viceprimar capabil în mahalageală de Consiliu Local-cu Daniela Vreme, de exemplu-dar e şi un ceac-pac al expertizei în materie de termoficare. Ia să cităm câteva pasaje de cea-pac de la Şedinţa de Dialog Social, unde Picu Adetin Roman ca un Apostol al hotărârii a zis vorbe de Impact:  “Au trecut 20 şi ceva de ani de la schimbarea unei orânduiri cu altă orânduire. O orânduire pe care am părăsit-o şi care ne permitea să fie toate rezervele naturale ale României ale românilor (sic!). Nu sunt nostalgic, dar am ajuns într-o perioadă în care după ce îţi vinzi toate resusele naturale, ajungi să dai afară un director de la Calorgal pentru că nu e în stare să dea căldură  cetăţenilor. De ce? Pentru că Electrocentrale vrea banii în avans. De ce? Pentru că Romgaz vrea banii în avans. De ce? Pentru că Romgaz nu mai e al românilor (…) Vreau să se noteze clar că nici un cetăţean nu va suferi de frig şi vor avea apă caldă iarna aceasta (sic!)… asigurăm populaţia că totul va fi foarte în regulă”. Păi, dacă vrei, tre să se poată!
  • Din când în când, e bine să mai cităm totuşi şi ce spun muncitorii de presă despre prostiile pe care le fac politicienii, şi cum trebuie ei să fie percepuţi de cetăţeanul naiv, în prezentarea cunoscătorilor. Azi, o mostră din textele lui Sorin Ţiţei. Scrie deci Ţiţei despre cum au trecut băieţii dedicaţi politicii de la PNL-Nicuşor Ciumacenco, George Scarlat şi George Stângă, de testul grosimii plicului de candidat eligibil la Parlament. Grosimea plicului nu e chiar un fleac, tre să fie suficientă să încapă 3-4 mii de euroi, dar noi vornim de grosimea obrazului privind vocaţia, devotamentul şi competenţa. Deci, Nicuşor Ciumacenco este un trădător, care a trădat cauza penelistă  prin neimplicarea în campania electorală şi favorizarea foştilor colegi de la PSD. Cât depre ceilalţi doi purtători de plicuri burduşite, aceştia „sunt două personaje absolut de neluat în seamă în viaţa politică. George Scarlat este recomandat de banii făcuţi din mititei de tatăl său, la Hanu Conachi, iar George Stângă, pupilul lui VP Dobre, este doar o slugă proastă vorbitoare de limba română.”
  • Ce se poartă de o vreme pe la partidele mari? Selecţia ziariştilor care au voie să asiste la goangele de campanie electorală. La PSD, ca să nu fie deranj, nu se mai fac expozeuri la Acvariul de la Romarta, oricum ei sunt peste tot şi nu mai e timp de vorbit, abia dacă rămâne timp de încasat. La PNL, nimeni nu vorbeşte decât cu voia lui Dobre, şi cum voie nu există, vorbeşte doar Dobre. Şi când vorbeşte, lista de presari este atent selectată şi epurată de găozari şi păsărici. Mai pe nou, nici la ALDE Durbacă nu mai intră oricine, deşi o madam a refăcut lista cu loaze de presă. Mecanismul gândirii de selecţie e următorul, relatat de Răzvan Postolache în Antidotul, prin dialogul între Eugen Durbacă şi Genica Tototlici: Durbacă: Cine-i ăsta? Totolici: De la antidotul, Răzvan Postolache. Durbacă: Păi şi cine l-a chemat? Totolici: Nu ştiu, nimeni.

 

 

CroniCariul de serViciu 14 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...