logoImpact EST nr. 844 - 26.10.2020

Decade presa de calitate din România, aşa cum şi forţa mesajelor se diminuează enorm, cade în derizoriu. Pe site-urile de internet, politicienii vorbesc singuri, la tv, toţi unul peste altul. La Antena 3, la România Tv dar mai ales la B1, invitaţii se acoperă grobian şi moderatorul nu intervine. E jalnic, e agitant, e paranoic, e prosteală.

Constantin Telegan a ieşit din politică, dar intră în societatea civilă. Face ceea ce nu fac puzderie de asociaţii civice. De exemplu, semnalează DNA că în politică pute. „Dragii mei concetăţeni, vă informez cu respect că astăzi, am făcut plângere penală pentru semnături în fals, următoarelor partide politice: PSD, PNL, PMP, ALDE, PRU, ANR, USR. Am suspiciunea rezonabilă că toate aceste partide au depus liste de susţinători cu semnături false, care nu aparţin personelor cu CNP-urile indicate în liste. Am cerut şi oprirea Procesului Electoral până la verificarea în întregime a listelor depuse. Am trimis plângerea penală la DNA, DIICOT şi Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Este momentul să jucăm corect”.

Să jucăm corect, dar de data viitoare. Acum , rămâne cum au stabilit la Parlamentul pungaşilor de partid, adică strâmb. Nu e campanie electorală, dar campania de prostire avansată, prin subsidiar de fanfaronadă electorală duduie. De-a lungul şi de-a latul trecerilor de străzi ne intră în ochi panouri şi banere cu mesaje electorale de partide în căutarea scopului-să intre în Parlament, la tocat timp şi bani. România bunului simţ –imaginată de Crin Antonescu- e suspendată, avem doar România buldozerelor politice, a hipopotamilor transpiraţi, a zoilor de partid, a mizeriilor de ganguri politice, care afişează astfel de imbecilităţi: „Îndrăzneşte să crezi în România(fraiere)” –PSD, „Îţi redăm pensia-ALDE(şterpelită de noi, bă cerşetorule!), „Împreună mişcăm România”-PMP(către ungherele jafului!?), „Pentru Români, pentru România”-PRU(imbecilism de elită, pentru cine dacă nu pentru români, doar nu pentru Vlad Ţepeş). Doar PNL nu gafează, afişează ceea ce e de fapt proiectul de ţară al României, doar că nu e de la ei, e de la Brătieni citire:„Prin noi înşine!”

Dacă există facebook, de ce mai avem nevoie de relaţii publice la Primărie? Practic, deschizi facebook-ul şi afli tot ce vrei despre vizita domnului primar Ionuţ Pucheanu la Austria şi la Suedia. Deci, ce a discutat Primarul Ionuţ Pucheanu la Viena, cu madam viceprimar Maria Vassilakou? Despre infrastructură, zonele pietonale, managementul transportului în comun, sistemul e-ticketing , parcările urbane şi managementul deşeurilor. Aha, deci vin vremuri bine documentate. E pe facebook şi aproape nimic despre altă vizită, cea din Suedia. Alături de reprezentanţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, primarul Ionuţ Pucheanu a participat la o întâlnire cu primarului oraşului Malmö din Suedia. Aici  a făcut vizite de lucru la staţia de sortare, la Institutul de Mediu al Universităţii din Lund, la instalaţia de incinerare SXSNAV. Au avut loc şi mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai primăriei oraşului Lund. Păi, Primarul de Malmo ce o fi fost, reprezentant sau doar băgător de seamă?

 

CroniCariul de serViciu 28 - octombrie - 2016

One Response so far.

  1. basil spune:

    Nevoia de oxigen ? ? ?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...