logoImpact EST nr. 837 - 20.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif
  • Încet, încet, orice om de bun simţ şi cu sufletul curat constată că la Parlamentarele din decembrie nu are cu cine vota. Îi este cam greaţă de PSD şi PNL, care sunt la putere din 1990 şi sunt atât de indigeste, îi este silă de avortoanele şi sateliţii celor două adunături de profitori şi oportunişti: USR, PRU, ALDE şi UNPR. Despre diversiunea împuţită numită UDMR nici nu poate fi vorba a fi înghiţită, iar când ştii că PMP înseamnă Băsescu şi Cristache, îţi vine să vomiţi. Deci, a mai rămas de votat ANR şi PRM. ANR părea a fi Marian Munteanu şi o doză mare de credibilitate, dar dacă la Galaţi ANR este tot o plesneală(are ca candidaţi pe  Violeta Nanu şi Aurel Zamfir!), se cheamă că şi ANR este un fel de PDL rerevopsit, deci tot o chestie scârboasă. Până la votul din decembrie, rămâne să rumegăm: nu ne mai rămâne să votăm decât cu PRM!
  • Cum se prezintă Alianţa Noastră România-lider Marian Munteanu, la Galaţi? Preşedinta Organizaţiei Municipale Alianţa Noastră România (ANR) este Violeta Nanu, care după ce fu Director PDL la Direcţia Agricolă, candidat de primar la şuşaneaua PNL de la Teatrul Dramatic, acum este rebelă de serviciu, şi face figură separate de om antisistem. Candidaţii ANR sunt următorii: la Senat, Paul Ivanov (economist), Nicoleta Chivu (economist), Laurenţiu Bugeac (avocat) şi Radu Frâncu (licenţiat în ştiinţe administrative), iar la Camera Deputaţilor, Aurel Zamfir (inginer), Violeta Nanu (inginer), Viorel Nicolau (inginer), Tiberiu Hirschkorn (inginer).  Ţinta este procentul de 10%, deci bagă la interes un mandat de senator şi două de deputat. Hm! ANR ajunsă la Parlament va băga legi de fundament populist, ce dracu!, numai PSD? Legea de prevenire a inindaţiilor sau a deşertificării şi legea soţului supravieţuitor: să poată prelua integral pensia fostului soţ/soţie  şi nu jumătate din această pensie, aşa cum prevede acum legislaţia românească.
  • Se poate şi altfel, dar merge şi aşa! Este deviza zilei pentru stilul în care Galaţii devin de la o zi la alta tot mai aproximativ. Aproximativ şi improvizant în tot ce se face nou, în interesul sifonărilor electorale. Colţurile de la alveolele de parcare sunt ascuţite, racordurile bordurilor se fac cu mortar nisipos,  cu formă aproximativă iar copacii se plantează cum se întâmplă, nealiniaţi, pentru că aliniere presupunea scoaterea rădăcinilor, şi asta costă şi nu se vede şi nu aduce voturi.
  • Nu se ştie cui foloseşte, dar se întâmplă. Fu la teatrul Leonard lansarea candidaţilor PNL pentru Parlament. Sală plină, dar plină de manelism politic, cu hăulitori, chiuitori şi grobieni la grămadă. Părea că la vechiul PNL se vărsase o ciurdă de activişti PDL-işi tractorişti. Cum, chiar s-a vărsat? Atunci se explică de ce aceste grobianisme politice au fost de fapt evenimentul serii cu lansarea. În rest, platitudine, stupidităţi, stângăcii, amatorisme şi discursuri de trei parale. A excelat Ciumacenco, cu o pastiluţă penibilă, prin care promitea s-o streseze pe Alinuţa preşedinta cu proiecte de viitoare legi depre parcul industrial, despre ieşirea din defavorizare, despre drumul expres şi despre orice traversare a Dunării. Atâta stres pentru un déjà vu?
CroniCariul de serViciu 18 - noiembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Statul şi băncile

Fiindcă nu s-a lăsat strivit de Sistem, Ion Banu este ...

Mergeanu s-a pension

Vajnicul comisar-şef de poliţie, Dumitru-Daniel Mergeanu, care şi-a şters cu ...

Mircea Cadar a ajuns

Vi-l amintiţi pe marele şi neînfricatul afacerist veros şi jmeker ...