logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021
  • Marea Bicicleală e o cursă anuală de protest, pe care nişte sufletişti anonimi ai mişcării Clubul de Ciclism o organizează de ziua internaţională fără maşini. Ştim că sună prost pentru orice ureche, dar la Galaţi, cam aşa văd protestul piticaniile numite politicieni şi slugile lor de prin poliţie şi birourile Primăriei:„Canci marş de protest! Ia marş voi de aici, aveţi 15 minute să terminaţi !” Şi chiar aşa a şi fost. În loc de un traseu de provocat revelaţia libertăţii prin mişcare, pe străzile principale(nici măcar nu s-ar fi oprit circulaţia), cam 200 de biciclişti au fost escortaţi şi dirijaţi şi limitaţi şi împinşi repede-repede, de la Păpădie în Port, să termine mai repede trăznaia şi apoi, gata, împrăştierea! Cu aşa apucături rudimentare, la Galaţi va fi foarte greu să se construiască primul metru de pistă de biciclete adevărat, pe care să nu calce balabustele la plimbare şi pe care să nu-şi parcheze cocalarii gipanele.  Se aude că Brăila are deschidere spre mersul cu bicicleta. La Galaţi, mai sunt ceva speranţe, căci se zice că şi Marius Stan, şi Mihai Costache sunt băieţi destupaţi şi emancipaţi. Dar, e grabă mare, deja au trecut 4 luni, şi parcă la Primărie e tot hoarda lui Nicolae.
  • Ha, ha, ha, ce nostimi sunt alde Resme şi Ciume! Nici nu s-a obişnuit lumea cu ideea că ei sint jupânii la PDL-ul judeţean, că au şi început cu goangele. Se compromit fără să vrea. Cică nu vor admite candidaţi ”pătaţi” pentru alegerile din luna decembrie. Deci, se bagă democraţie la PDL, băi nene! Va fi pe bază de vot popular, listele se vor fixa pe bază de vot de site. Țicneli, e clar. A făcut prin 2004 treaba asta PSD, şi au luat-o în bot grosier, cu Meran, cu Lificiu, şi cu alţii. Şi de atunci, n-au mai riscat. Da, dar la PDL democraţia emană alte damfuri, deci se poa. Ce? Ca Mircică Toader şi Carmen Axenie să mai meargă odată la parazitat banul public. Necula şi sluga lui Cristache, nu. Capră, da, şi tot da pentru nişte elefanţi ca Petru Alexe, Victoria Movileanu sau George Neamu.
  • Marius Necula nu mai are loc în PDL şi sparge uşile Forţei Civice, zice presa de scandal a Galaţilor. Aiurea scandal! Nu e nici un scandal, totul e sub control şi se rezolvă sub ochii fraierilor care voteayă, dar nu reacţionează. Nu are cum să fie scandal nici împărţeala de ghionţi şi coate pe care şi le dau golăneşte Necula şi Toader pentru şefia de la PDL măcar până la alegeri, ca să mai păcălească încă odată imbecilii care votează, să mai facă Toader un siloz sau să mai tragă o sală de sport Necula( mă rog, mama lui Necula). Aproape că nu scandalizează nici măcar pe Strungă zvonul că ar putea fi coleg cu transfugul Marius Necula, ce ar putea la o adică să joace şi secvenţa cu vocaţia de liberal, cică negociată deja, via Antonescu. Scandal ar putea fi dacă un astfel de traseist scârbos intră din nou pe liste, să mai zăpăcească cetăţenii naivi. Dar de unde să luăm câţiva cetăţeni vigilenţi în plus?
  • Au trecut  7 ani, 9 luni şi 28 zile de când am semnalat administratorului blocului Cristal, salariat al Prefecturii, că tot spatele blocului plin de instituţii publice deconcentrate este invadat de bălării-oţetari, corcoduşi, duzi şi gladiţă-şi că burlanele sparte varsă apa pe pereţi. Şi că nu există punct de colectare a gunoaielor. Şi nici parcare sau un simulacru de parcare pentru zecile de instituţii care hălăduiesc în bloc. Şi că nu mai există trotuare. Evident, am scris degeaba, dar continuăm, pentru că asta este misiunea ziaristului găozar în regimul Băsescu( cu prefecţi politruci şi cu Prefectura organizaţie de partid de zonă) -să scrie fără rost.
CroniCariul de serViciu 28 - septembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg