logoImpact EST nr. 875 - 16.06.2021
  • Umor rusesc: Ţara noastră a avut nevoie de când e ea, de alt popor(!!!). Ce revelaţie! Umor românesc fatal:ştim demult că ţara noastră s-a pricopsit cu un popor greşit.
  • Umor de Țiglina III: în spatele şcolii 11, trafic de autostradă pe o stradelă imbecilă, îngustă, spartă şi plină de guri de canal neînălţate. Evident, nemăturată de cel puţin 2 ani. Şi cu maşini parcate pe trotuar chiar în partea cea mai îngustă. Ce credeţi că a remarcat Primăria Stan că e nevoie acolo? Că nu sunt vopsite bordurile. S-a rezolvat, de două zile se vopseşte cu var, cenuşiu-alb, pământiu-alb, mâl-alb…
  • Arhiepiscopăul Buzăului trece la mai puţin lux. Hop ş-aşa! A vândut vreo trei limuzine de lux şi acum renunţă şi la vreo patru protoierii. Hm! Apropierea răstignirii lui Hristos pare să le limpezească minţile hulpavilor prelaţi ai ortodoxiei rătăcite în pustia îmbogăţirii nesimţite. Numai pare. De fapt, ştirea completă e următoarea: IPS-ul Buzăului renunţă la maşini şi la localuri de fiţăraie pentru că nu mai vin banii de la buget pentru întreţinerea lor. Banii ăia sifonaţi de aleşii care manglesc cu neruşinare bănuţul văduvei credincioase şi-l varsă golăneşte în poala popii şi în plata Domnului.
  • La Galaţi, arhilăcomitul şi nesătulul dr.Casian, intens de arhipreasfinţit şi blagoslovit, continuă dublarea bisericilor de la fiecare capăt al oricărei străzi uitate de Dzeu în oraşul terminat de blagoslovirea uriaşului jaf bugetar din banii contribuabilului. E suficient să te uiţi cum a fost jefuită curtea căminului de copii Ion Creangă din Țiglina III, unde lângă biserica mică se ridică una nesimţit de mare sau cum în curtea Spitalului Judeţean Sf Apostol Andrei(curtea e de fapt un maidan spart şi abandonat şi plin de bălării şi de pomi necoafaţi) unde dl preot se lăcomeşte şi la terenul de tenis din fosta bază sportivă, construind magazie lângă magazie. Slavă scârbos de înalt prea sfinţitului!
  • Avem sturioni şi ne pasă de treaba asta. Iată şi o ştire bună. Între 11-12 aprilie 2013 a avut loc cea de-a treia reuniune a Grupului de Acţiune pentru Conservarea Sturionilor (Danube Sturgeon Task Force). Întâlnirea, organizată la München cu sprijinul Ministerului Mediului şi Sănătăţii Publice din Bavaria şi al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) a reunit reprezentanţi guvernamentali şi experţi din 9 ţări situate în bazinul Dunării (Austria, Bulgaria, Elveţia, Germania, România, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria). Concluzie şoc şi groază: dacă interzici pescuitului fără să dai variante, dai de eşece. Loveşte oribil braconajul, deci trebuie să cooperezi cu oamenii locului, mult mai deştepţi şi mai constrânşi la acţiune decât participanţii la reuniune. Să fie deci protejarea sturionilor, pescuit sustenabil si dezvoltare de activităţi economice alternative. Cam târziu, dar e mai bine decât deloc.
  • E clar, iar am scris degeaba. Aşa se întâmplă când Bacalbaşa nu citeşte presa(da parcă are timp? Căci e mai mult în plimbărică, ba prin Elveţia, ba prin Bulgaria). Se va face muzeul pescuitului deci, în Pădurea Gârboavele, departe de orice apă, deşi era eligibilă şi o amplasare la malul Dunării. Ce fericită era asocierea Muzeului pescuitului la fostele Pescării ale Statului, unde avea loc şi Muzeul Navigaţiei şi unde chiar clădirea este obiect de patrimoniu! (apropos, demult trebuia s-o claseze unul dintre directorii catastrofă, Cristian Căldăraru sau Dan Nanu).
Cronicariul de serViciu 19 - aprilie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...