logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021
  • Se nenoroceşte Galaţiul zi de zi, cu avize de tot rahatul, pentru hypermarket-uri la fiece intersecţie. Acum, abia s-a deschis Kaufland exact acolo unde trebuia să fie Parcul municipal cel mai bine plasat şi, hopa!, se începe construcţia unui Lidl exact acolo und ar putea fi un alt amplasament public, poate o parcare, poate un parc, poate un ştrand sau un teren de sport. Cică se fac locuri de muncă. Vreo 200, în timp ce dispar alte 200 din consignaţii. O ruşine, dacă băgăm de seamă că doar de la Combinat pleacă altă mie de oameni.
  • La cabinetul lui Popa viceprimar e o secretara ciufută. Ce e o ciufută? Dacă o iei după dicţionar, e o persoană prost dispusă veşnic, cu capsa pusă, cu toane şi hachiţe, încruntată şi plină de harţag. De obicei ţipă la oricine.  Aşa o fi instruit-o vicele Popa, după principiile de la PSD. Eliberaţi-o, bre,  de chinuri! Faceţi loc unui tânăr absolvent, unul din sutele care abia aşteapta să fie în contact cu administraţia. Unul din tinerii cu şcoli care se duc să fie vânzători la chioşcuri sau să slugărească ca agenţi de pază.
  • Hopa! Ce mişto e să fii pesedist şi să fii dat afară de Primarul Stan din poziţia de sifonator de partid. Te şucăreşti şi intri în concediu medical. Dai bugetului încă un tun golănesc.Camcum au fost tunurile date bugetului de Florin Melinte, când şi-a dat demisia de la Leonard. Cam cum belesc banii bugetari directorii de profesie, Ionescu de la Ecosal  şi Gâscă de la Comunitară. Aşa fac oare toţi pesediştii? Phii, ce lipsă de imaginaţie!
  • Madam Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a fost la o lucrătură de propagandă în serviciul lui Marele Dobre. Oficial, cică lucrează pentru renaturarea Luncii Dunării. Cu planuri mari, la nivel bazinal şi strategic. Cu „investiţii strategice”, care, pe de o parte, să apere împotriva inundaţiilor cetăţenii, iar pe de altă parte, să asigure în caz de secetă apa necesară economiei şi populaţiei. Mda. Parcă ar fi început déjàcampaniapentru europarlamentare. Deci Dobre ar cam vrea să încheie cariera de penelist pe caii mari de la PE şi mai ales cu moviloiul de euroi. Dă bine la pensie, nu?
  • Spiderman Nicolae Bacalbaşa este şi preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, sigur, atunci când mai are timp şi pentru această mare plictiseală.În restul timpului este la tv, în telefoane la radio şi în reprize de turism avansat şi recuperator pe coclaurile lumii. Se conturează déjà că Marele Călătoreţ a tocat din buget mai mult decât a păpat Chebac în patru ani. Treacă de la noi!  Olanda, Belgia,Germania–de mai multe ori, Bulgaria-de cel puţin două ori,  Franţa-doar odată, dar pe mai multe zile. Cum naiba să te risipeşti cu prostiile astea cu regionalizarea pe laBrăila, unde să te spurci cu Bunea Stancu!?, tocmai din SUA?
  • Hopa! Primăria se sparge în figuri cu asfalt cauciucat. Normal, ce altceva să mai faci după ce ai dat spargere la buget cu pictarea dementă a autobuzelor Transurb cu fotogrăfele de la retrogradarea Oţelului. Se bagă la greu, normal, tot pe poligonul de pe Brăilei, strat de asfalt care are în compoziţie polimeri şi pudră de cauciuc – obţinută din reciclarea anvelopelor uzate, cu scopul de a obţine o cale de rulare îmbunătăţită, prin scăderea nivelului de zgomot, creşterea durabilităţii şi a siguranţei, prin reducerea riscului de acvaplanare ca urmare a faptului că nu permite crearea de făgaşe. Şi, pe deasupra , compoziţia chimică a asfaltului are o rezistenţă mare la cicluri repetate de îngheţ – dezgheţ şi este destinată arterelor de circulaţie cu trafic intens. Gata! Ne auzim la anu, tot cu asfalt şi tot pe Brăilei.
CroniCariul de serViciu 26 - aprilie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...