logoImpact EST nr. 880 - 31.07.2021
  • Brăila are bani pentru Festivalul de Jazz Johny Răducanu, are bani pentru cel mai mare festival de fanfare, se pregăteşte să facă Valurile Dunării imn al oraşului şi Festivalul de Canto Haricleea Darcle să fie marcă culturală de impact naţional. Sunt etape pentru deschiderea dosarului de declarare a Brăilei capitală culturală europeană. Galaţii nu au bani pentru cultură, doar resturi pentru un festival de dârlăială folcloristică şi o improvizaţie numită Festivalul de fanfare Iosif Ivanovici. Şi mai există şi un festival de film (cinema în aer liber!?) numit„Future Movie” –atât se mai poate la Galaţi, să ne scălâmbăiem în denumiri englezeşti, poate devine mai snob, deci mai elevat.
  • Când să fie gata privatizarea la CFR, firmă de strategie europeană, micul Titulescu Ponta pleacă la vacanţă la Miami? Cât de gâgă politic să fii, să pleci de la interesul major de Alianţă electorală şi chiar în plină campanie băsistă de dezinformare securistică? Cam cât Victor Ponta, prim ministru PSD. Să li se fi făcut pesediştilor de încă 8 ani de opoziţie?
  • Festivalul Iosif Ivanovici a trombonit lumea din greu, că la Galaţi se suflă cultură mare, nu glumă. Şi s-a suflat, şi s-a dat, şi a bătut darabana Bolovanul Popii pus director peste Centrul Culturii, că suntem pe topul marilor festivaluri, că am devenit un fel de capitală a fanfarelor, de la Ivanovici citire şi rostuire. Mda! Dacă am pomenit de Iosif Ivanovici, să punem în atenţia cetei de directori culturnici de la Galaţi că au o treabă de terminat, ca să respectăm cum se cuvine memoria muzicianului care a dat Imnul Galaţilor-Valurile Dunării (unul dintre marile valsuri ale lumii). Să fixeze în beton, piatră, granit, bronz sau în ce material le dă voie partidul, locul unde a trăit la Galaţi Iosif Ivanovici (cam pe locul unde şi-a ridicat Marian Popa Tupeu frizerie pe spaţiul verde, în Mazepa, în spatele bl. R (alo!, domn director Negoiţă, sunteţi la al doilea mandat şi nu avem încă placa memorială şi documentaţia de denumire a pieţei sau străzii Iosif Ivanovici!).
  • Dacă spui Cătălin Negoiţă, spui faliment. TVG prima variantă s-a dus prin 98-99, când Negoiţă director de programe l-a lăsat baltă pe un alt mare falimentator, Claudiu Brânzan, şi a cotit-o spre Express Tv. Express a murit mai încet, dar s-a întâmplat în cele din urmă, prin 2009-2010. Ritmul falimentului a crescut, şi iată, etv şi-a dat duhul în 2013. Ghinionul dracului! N-avem noroc cu televiziunile astea giruetă!
  • Dacă scoate chioşcăreala şi gărăjeala din oraş, Primarul Stan merită votat încă odată. Şi dacă îi pune pe evazioniştii de la microbuze să-şi cumpere autobuze şi tramvaie şi face licitaţie pe transportul public, Primarul Stan merită votat următoarele trei mandate. Şi dacă întoarce oraşul cu faţa la fluviu şi umple cheiul Dunării cu turişti, hai să-l votăm până moare. Am fixat deja nişte obiective de cincinale, nu cine ştie ce, prin care Galaţii ar putea fi altceva decât un pârlit de sat ceva mai măricel şi uitat într-o fundătură a Europei. Nu mai rămâne decât ca Marius Stan să-şi ia alt purtător de vorbe şi de propagandă. Cu Costache, cincinalele au degeaba cinci ani.
CroniCariul de serViciu 30 - august - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...