http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022
  • Hopa! Copilul salvat cu bidonul din catastrofa Mogoşoaia a primit apartament în Galaţi şi apartamentul i-a fost luat de ţigani samavolnici. Şi de câţiva ani buni nu s-a mai întâmplat nimic. Până la emisiunea tv la care a prestat Baca, preşedinte de judeţ. Gata, mânăria se va schimba, băi nene, promite să se ocupe de mangleală şi de apartamentul lui Eugen Malihen chiar preşul de judeţ. Vorba lui abisală ne pune pe gânduri:„ Da dacă n-ai gura mare, de ce naiba trăieşti?!”
  • Hopa, din nou! Faleza Inferioară a Dunării, pol de zgomot şi nu zonă de recreere. Chestia este deja temă de discuţii la Comisia de Dialog Social, unde un om serios ca Vasile Pârlog a propus ca Faleza să fie declasificată: de la statutul de „zonă de recreere” la un statut adecvat nivelului de zgomot existent acolo. Cum stă treaba? Cam aşa. Nivelul maxim admis de decibeli este de 45, însă, în realitate, nivelul de zgomot este mult peste 65 de decibeli, cât este nivelul maxim admis în zonele oraşului. Poate că Primăria ar trebui să ia în calcul acest lucru”. Mda! Dacă la manete este vicele PSD Florin Popa şi la plesneala politică trebuie s-o încaseze clientul pesedist de la şandramaua Libertatea 2000, fiţi siguri că poluarea fonică nu va intra pe ordinea de zi prea curând. Poate niciodată. Modelul estrte Asocierea Galaţi, Brăila Tulcea, nu?
  • Zice Carmen Sandu, directoarea Agenţiei de Protecţia Mediului Galaţi, că  zgomotul de pe Faleza Inferioară, provocat de petrecerile de la barurile şi restaurantele din zonă, este atât de mare încât „îţi zguduie creierii când pui capul pe pernă, noaptea”. Nici nu bănuiam că poate fi emanată o astfel de certitudine urbană de la Agenţia de mediu! Emanată şi precizată, pe fundal de panaramă manelistică de Faleză adusă la peste 65 de decibeli, chestiunea rămâne una de coloratură şi de inutil local. Pe cât puneţi pariu că madam Sandu va face cât de curând ciocu mic, pe fundalul unor telefoane emanate de şefu ăl mare de la peneleu, marele Dobre?
  • Vreţi să demascăm în avanpremieră o haită de câini ucigaşă, care mâine pomâine vor hărtăni pe oricine intră în teritoriul lor? Vreţi să revenim la o temă imbecilizantă, cu un copil omorât de câini la Bucureşti? Şi să fixăm imaginea pe debilii iubitori de câini slobozi în urbanul dintre blocuri? Dacă da, atunci să batem toba, să priceapă proprietarul de teren privat de la tipografia Viaţa liberă că trebuie să pună hingherii la treabă. Exact, e vorba de haita din terenul părăsit de la UGIRA, unde mai intră din când în când nişte elevi de la Sfânta Maria, să mai tragă câte un chiştoc în timp ce chiulesc de la ore. În ce priveşte agresivitatea şi ferocitatea, câinii de la Ugira n-au complexe. Muşcă şi rup în haită. Am verificat.
  •  Patronul firmei TegalTrans, Sorin Amărinei, aşa cum a fost el caligrafiat de semianalfabeţii de presă, este de fapt Sorin Amarie. Este omul cu microbuzul zdrenţuit de şoferul bulgar pe drumul Budapestei.  Zice că microbuzul implicat în accident nu avea nici o defecţiune tehnică, că a fost închiriat de o persoană fizică, Viorel Năstase, că avea toate documentele necesare transportului de persoane iar toţi şoferii firmei sunt experimentaţi, având peste 40 de ani, că microbuzul staţiona regulamentar pe autostradă şi că a fost lovit de un tir care l-a rupt în două. „Nu cred că şoferul nostru are vreo culpă”. Noi spunem că microbuzele ar trebui scoase de la astfel de transporturi, după cum trebuie urgent scoase din transportul public de pe străzile Galaţilor.
CroniCariul de serViciu 6 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...