logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021
  • Cum puteau romanii să facă valuri pe sute de km și azi nu se pot face niște canale și stăvilare? Stăm ca idioții și ne văicărim că a venit viitura, torentul, puhoiul sau ce aversă de ploaie o mai fi fost. Dar de sistem se întreabă cineva? Unde e sistemul? Șanțuri, canalizări, fundații ridicate la un metru deasupra solului e așa greu de gândit?  Câtă glagorie îți trebuie pentru asta? Mult mai puțină decât să tot pui ștampila la nesfârșit pe Geru din Valea lu nica, pe Pâsli, pe Dobre sau Toader!
  •  De-ale forumului și ceva înțelepciune populară-iată și niște remarci incitante în atâta puhoi de prostie și stagnare mintală: „ suntem in epoca unor profunde schimbari, s-a ajuns in stadiul in care supermarketurile egaleaza in numar bisericile. biserica este vizitata de generatia 3, supermktt de generatia alienigena , generatia 1 bate mingea si fumeaza mrj in wc scolii , generatia 2 grabita sa faca o scoala si s-o stearga in lume, ramin mortii linistiti in cimitire, singurii care nu reactioneaza la schimbari. mult zgomot ptr nimic , oras de rahat condus de ciocoflenderi”.
  •  Pe 4 Februarie 2013, Vladimir Putin s-a adresat Parlamentului rus, în legătură cu tensiunile care există cu minorităţile islamice din Rusia : „În Rusia trăiesc ruşi! Orice minoritate, de oriunde, dacă vrea să trăiască şi să muncească în Rusia, trebuie să vorbească limba rusă şi să respecte legile Rusiei ! Dacă preferă Sharia (legea islamică), atunci îi sfătuim să se ducă în ţările lor, unde  aceasta este legea lor. Rusia nu are nevoie de minorităţi. Minorităţile au nevoie de Rusia, iar noi nu le acordam privilegii speciale care să răspunda cerinţelor lor, oricât de tare ar striga ei ca sunt discriminaţi. Dacă vrem să supravieţuim ca naţiune, trebuie să învăţam din suicidul pe care îl practică SUA, Anglia, Franţa, Olanda. Obiceiurile şi tradiţiile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi cu primitivismul obiceiurilor celor mai multe dintre aceste minorităţi. Când acest onorabil corp legislativ discută noi legi, trebuie să nu ignore interesul naţional, să nu uite că  minorităţile nu îi reprezintă pe ruşi.” Parlamentarii ruşi l-au aclamat pe Putin, timp de cinci minute, în picioare! Ei, sunteți în stare să votați un președinte care să pună problema în acești termeni, cu niște unguri la Țara Secuilor din mijlocul României?
  •  Comemorarea Mogoșoaia iar a fost uitată. Nu știm cum se face, dar orânduirea capitalistă de cumetrie pare să fie mai mult socialistă de stânga dreapta liber-schimbistă, și că oamenii noi sunt tot cei vechi. Cum altfel  să nu aduci aminte, nici măcar preț de un parastas, că acum 24 de ani au murit înecați prostește peste 200 de oameni, atunci când pasagerul Mogoșoaia era scufundat de un convoi bulgăresc. Pe navalistul Dobre, pe marinarul Toader îi înțelegem, dar pe ÎPS? Pare a fi o îmbârligătură drăcească aici!
CroniCariul de serViciu 20 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...