logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021
  • Se vinde domeniul public trecut în prealabil la privat? Da, în draci. Ce spun nişte cetăţeni vizionari pe forum? Spun ce trebuie: „Cea mai mare prostie să vinzi terenul proprietatea privată a oraşului de pe principalele bulevarde ale Galaţiului unor indivizi care după ce nu le vor mai merge afacerile sau vor muri, urmaşii lor pot face ce vor acolo, în loc să le dea terenul în continuare cu chirie la preţul pieţei sau concesionat pe perioade cât mai mici, cu posibilitate de prelungire dacă se îndeplinesc condiţiile! Manevre politice de doi bani cu nişte consilieri locali dezinteresaţi de acest oraş!” Sau „Hoţia este la ea acasă, chiar dacă s-a schimbat primarul. La mine la bloc au furat parcarea de maşini. O parcare care exista de când lumea, micuţă, unde încăpeau doar 6 masini. Au vândut-o şi acum maşinile stau parcate pe strada principala pe banda 1. Halal oraş!” Şi mare ţicneală prin rândul aleşilor, care habar nu-au că există o strategie de dezvoltare a oraşului care  prevede cât mai multe incinte neconstruite, publice, libere, verzi, şi care ar presupune exact mişcarea inversă-consiliul local să cumpere/exproprieze teren de la privat pentru a-l face de interes public.
  •  Ha, ha, ha! S-a făcut ISPA şi canalizarea, dar nu s-a pus apă. S-a întâmplat în Valea Oraşului, dar şi în deal. Exemplu tâmpit, str Prunari, unde s-a făcut invers: apa curge vesel, dar nu are unde să se scurgă. Pentru că nu au pus şi canalizare, deşi au sfredelit toată strada. Fleacuri! ar spune Podaru şi Gelu Stan, directori ţinuţi politic pe funcţie (scârbos de mult!), poa să curgă în stradă! Şi curge, toate zoile şi dejecţiile se duc de-a lungul str. Prunari, exact acolo unde în faţa firmei Sireg şi în spate la Vega ar putea fi o piaţetă romană de Covurlui. E doar un maidan plin de pestilenţă şi gunoaie. Ca la Noul Galaţi.
  •  De ce tace Biserica atunci când izbucnesc crize naţionale? De ce nu vedem o poziţie a Bisericii faţă de proiectul dubios de la Roşia Montană? Dar faţă de cel al gazelor de şist? Pentru că Biserica e dictatură, e stat în stat tolerat de Putere? Pentru că afacerile cu lumânări curg bine şi gipanele se adună stol în curtea viloaicelor de preoţi?  Să nu fim păcătoşi, deşi adevărul cică din gura păcătosului iese. Iată nişte sfinţenii ale bisericii pe tema Roşia. „Întreaga creaţie a lui Dumnezeu trebuie protejată. Considerând că proiectul minier Roşia Montană ar desfigura atât ecologic, cât şi uman zona Roşia Montană şi, prin extensie, întreaga regiune a Munţilor Apuseni – luând în considerare faptul că proiectul minier Roşia Montană vizează strămutarea bisericilor şi a cimitirelor din zonă, ceea ce este inadmisibil din punct de vedere al cultului şi tradiţiilor ortodoxe – Sfântul Sinod al BOR se pronunţă împotriva realizării proiectului Roşia Montană şi speră ca această zonă să rămână intactă în sfinţenia, puritatea şi frumuseţea ei”, zice un comunicat al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române. Ei, vedeţi de ce pentru Bârlad n-o să fie comunicat? Pentru că fracturarea aduce poluare şi cutremure, nu desfiinţări de biserici. Amin!
  • La rubrica„Imbecilii printre noi” azi vă semnalăm imbecilii de la Primărie care au reglat semafoarele din noile intersecţii modernizate, cum ar fi cea de la intersecţia Frunzei-Spitalul Judeţean. În loc să lase o diferenţă de cel puţin un minut între culori, pentru a vira la stânga sau la dreapta, prin intersecţie intră toţi odată. Rezultă o imbecilitate –toată lumea incomodează pe toată lumea.
CroniCariul de serViciu 28 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...