logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

 

  • Validarea dr. Aurel Nechita în funcţia de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la „Dunărea de Jos” a fost din nou amânată, deşi s-a comandat sedinţă de Senat peste rând. Ce mișto, validarea concursului pentru funcția de decan Nechita nu s-a mai aflat pe ordinea de zi a şedinţei. Preşedintele Senatului, prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu, zice că așa e normal, de vreme ce dosarul de candidat tot nu a fost completat cu documentele cerute de senatori. Se cheamă că senatorii nu e atât de proști pe cât ar vrea Nechita și nici atât de obedienți pe cât îi presează rectorul Bârsan de PDL. Rămâne cum a stabilit Înalta Curte: Nechita nu poate ocupa o funcţie publică timp de trei ani.
  • De ce sunt haite de câini la Spital Județean Universitar de Urgență? Pentru că madam GL 123 ZAR vine cu Loganul burdușit de resturi de mâncare, chiar și duminica, și le azvârle firesc prin curtea spitalului. E normal, vine sfârșitul lumii.
  • Am spus sfârșitul lumii? Am spus foarte bine, căci curtea spitalului județean, în zona bisericii implantate în prelungirea garajelor lipite de gardul spitalului, aduce izbitor cu sfârșitul lumii. Buruienile nu sunt tăiate de 24 de ani, dar au fost tăiate toate țevile de la terenul de tenis. Terenul de tenis este deja pierdut sub magaziile de utilaje ale casei parohiale, iar aleile sparte și neasfaltate sunt în contrast evident cu scările de granit ale bisericii. Pocăiți-vă, ceasul e la trecute fix.
  • Campania electorală e departe, dar mișcările politice dau deja din coadă. Una dintre ele are o disperare cruntă și terorizează holurile blocurilor și cutiile poștale. Este și partid și mișcare, e un soi de struțo-cămilă, un mutant al vieții politice care își zice Partidul Mișcarea Populară. Privind pe fluturașii poluanți, te izbește din prima o mutră cruntă de ratat politic: Cătălin Cristache. Este omul care și-a început viața politică la un mutant al politicii-PDL și care a trădat la prima ocazie-juca cu PDL dar vota cu PNL, de fapt cu candidatul Marius Stan. Proaspăt ejaculat din resturile muribunde ale PDL, Cătălin Cristache ne vâră sub ochi niște „obiective”. Doar ce citești câteva și te umflă râsul: reducerea impozitelor și a CAS; limitarea prin constituție a datoriei publice de 60% (sic) din PIB; eliminarea pierderilor din companiile de stat; modernizarea mediului rural, astfel încât să existe rețea stradală, apă și canalizare în toate comunele României. Sau-apoteotic-încurajarea, prin măsuri fiscale, a muncii celor apți, în detrimentul lenei. Sunt exact măsurile pe care le-a aplicat PDL timp de 8 ani, de era să se ducă pe copcă toată România. Dacă vă place ce spune Cristache, credeți-l! Noi vă avertizăm: pute a țeapă ca la un partid de autentică băsire.
  • Aflăm cu întârziere cum a fost tratată disperarea românilor din Bugeac în fața ofensivei ucrainene de deznaționalizare a oricărei urme românești din Ucraina de Sud. Și Zanfir Ilie, și Gheorghe Bugeac s-au minunat cât de mult se porcesc vameșii la graniță când e să intre cărți românești în Bugeac. Practic, șefului Comisiei de cultură din CL, Gheorghe Bugeac i s-a făcut pielea ca la găină”, ascultând relatările despre soarta românilor de dincolo. „Trebuie să găsim soluţii mai subtile să străbatem acest zid”, a spus Bugeac, care a propus, concret, ca reprezentatul comunităţii ucrainene din Galați, „care ştie ce libertate are în România comunitatea, că are şcoli, reviste, susţinute de consilii judeţene sau locale”, să fie rugat să ajute la desfăşurarea acţiunilor culturale, care nu sunt „propagandă a românismului”, ci asigurarea unor nevoi elementare. Ha, ha, ha, un șef de comunitate căzut în mania alcoolului să se ocupe de trecerea peste graniță a cărților pentru români!!!. Jos a mai ajuns decăderea politică!
CroniCariul de serViciu 20 - octombrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...