logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021
  • Taxele duble portuare vor fi eliminate. Măi să fie! Dar am mai auzit asta, cel puţin în ultimii 15 ani, de la tot felul de tiriplici specializaţi pe căpuşarea afacerilor de Dunăre. Acum că e ministru nou, apar şi noi revoluţii. Cică la nivelul Ministerului Transporturilor se va face o inventariere a tuturor taxelor plătite de operatorii portuari, iar acolo unde aceste taxe se dublează, ele vor fi eliminate. Mda! Că cică situaţia e oablă la operatorii portuari, mereu plecaţi cu pâra-ba că de vină e AFDJ-ul, ba că e APDM-ul, ba că se pierde timp şi bani din cauza controalelor vamale repetate, la acelaşi transport, care ajunge în diferite porturi dunărene româneşti (doar trebuie să pape şi gura lor ceva din jaf şi prăduire, nu?). Și ca să termine specific, s-a propus înfiinţarea, la nivelul Ministerului Transporturilor, a unei direcţii speciale dedicate Dunării. Dna ministru nu ştie, dar Dunărea are demult o Direcţie, şi este la Constanţa, că pe nou Dunărea curge pe acolo.
  • Au fost şi vor mai fi cutremure la placa tectonică, dar de acum vor fi cu explicaţie ştiinţifică. Foarte tare ceea ce au descoperit cei cu ştiinţa- cutremurele de la Izvoarele au origine…tectonică. Ei, asta e cu totul altceva. Noi déjà banalizasem tectonica ca cauză a cutremurelor. Și ca supliment, ştim şi că nivelul ridicat al pânzei freatice din satul Izvoarele a amplificat semnalul sonor şi a afectat o parte din casele din localitate. L-au amplificat de 220 de cutremure şi au crăpat cam 15 case. Puţin, alţii au avut explicaţii şi mai ştiinţifice şi s-a lăsat cu zeci de mii de morţi.
  • Avem nişte parlamentari şi unii sunt cu bube. Unul este băgat la turnătorie şi incompatibilitate (Pâslaru), altul este declarat incompatibil (Nechita), unul e pe buza penalului de la referendum (Dobre), trei sunt puşi sub acuzare pentru diverse fraude penale (Ciucă, Durbacă, Toader) şi în sfârşit încă unul e de-a binelea la bulău (Boldea). Sunt şapte? Deja sunt jumătate din efectiv. Ceilalţi sunt şi ei tot un fel de bubă, a politicii fără nici o vocaţie şi cu o sumedenie de interese. Ia mai votaţi, măăăii!
  •  OTV emite din nou ”Am învins! Binele învinge întotdeauna”, a anunţat Dan Diaconescu în prima sa emisiune. Cine e Dan Diaconescu? Dăm cu Goagălul, ca Băsu şi aflăm. Păi, cică ar fi un milog analfabet şi hoţ de suflete, o Satana care distruge România alături de băşinicu. Alţii spun că ar fi şeful unei cocini tv, desfiinţată şi igienizată, dar în care s-a instalat repejor „ro-mania tv, noul otv pe stil nou, care abereaza si dezinformeaza mai ceva ca otv-ul original”. Vasăzică binele învinge întotdeauna? Dacă „binele” înseamnă manelismul, imbecilitatea, hăhăiala, mârlănia, bădărănia, grobianismul, atunci da, ne-au învins.
  • S-a făcut Parc la Pastilă (imbecilă denumire!), dar nu i s-a dat nume. De ce s-ar numi Parcul Viva ? Pentru a pune în evidenţă o clădire rateu? Să fie numit Regimental 11 Siret? Există déjà o stradă, şi nu merge o denumire războinică cu un parc aşa de paşnic. Să-i spunem Dunărea? E prea banal, toate lucrurile anoste se numesc Dunărea. Hopa! Să fie Libertatea! Da, dar există déjà Parcul Libertatea iar apropierea de nava Libertatea ce ne-a fost subtilizată ne întristează. Parcul Falezei e prea simplu, parcul Copiilor e prea comun, parcul Concordiei e prea pretenţios, parcul Stan e prea de tot. Să-I spunem Parcul, cu aceeaşi satisfacţie cu care îi spunem câinelui „Câine!” Mediocritatea poate ne inspiră. 
CroniCariul de serViciu 1 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...