logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022
  • Emil Strungă a demisionat din funcţia de director al Muzeului de Naturale. Natural, ca în cazul lui Stan Primar liberal, nici un penelist n-a ieșit la atac sau la apărarea colegului de ideologie. Natural, PNL Galați nu e o haită, n-are instincte. Supranatural, peneliștii trimiși să facă fețe – fețe în CJ nu au crâcnit în plenul de CJ când Strungă a fost făcut varză politică de baronul Baca. Se prea poate să fi fost decisive pentru demisie mizeriiile aruncate în mod „tâmpit” (cuvântul preferat al preșului Baca de la CJ) de preșul Baca.
  • Manoliu e în breaking news. Produce evenimente de multe parale. Primul a fost cu porțile deschise ale Poliției Locale, când copii se jucau de-a șeful numit politic și mascații. Al doilea e tot cu mascați, dar hoți, într-un poster lipit pe autobuzele Transurb. Și zice acolo Manoliu, avocatul ICRA, ajuns milițian penelist: „Nu lăsa paraziții să trăiască pe buzunarul tău”. Știe el ce spune, dar știu și mulți alții cum vine chestia de care se făloșește Manoliu-prin neglijența ta, ești complice cu hoții. Hai, prindeți-vă mai repede!
  • Și Picu e în vântul turbat al puterii necontrolate. Cică are curajul să privească oamenii în ochi. Scrie pe banerul de pe sediul lui de Țiglina. Oare de care oameni o fi vorba? Cei care adoră impostura? Sau cei care sunt scârbiți de lichelism și clientelism? S-ar face ceva lumină dacă oamenii ar băga votul după ce ar băga la cap îndemnul lui Marian Filimon, vechi proprietar de clădire veche  lângă Centrul de Afaceri Vox Maris: „Publicați-vă CV-urile, măi, nenorociților, să vadă lumea ce ați făcut voi la viața voastră!”
  • Culmea imposturii sau demența îngâmfării? Nici nu știi ce să alegi pentru șefii care au băgat Galații în competiţia naţională pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2014”, competiţie ce se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Cică va fi concurs, între 1 ianuarie – 30 iunie 2014, iar primăriile înscrise în concurs se vor lupta pe mai multe „fronturi”: calitate la colectarea separată, conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile și, în final, cantitate de deșeuri colectate. Alături de Galaţi, în competiţia pentru “Oraşul reciclării 2014” s-au mai înscris alte 31 de oraşe. S-a înscris, dar e de rău, căci s-ar putea să prindă ultimul loc. Avem 538 de containere pentru colectare selectivă, dar colectare selectivă ioc. Toată lumea sfidează pe toată lumea, nimeni nu colectează selectiv nimic. Care vrei reciclare, neamule, că e pe premii-se dă  titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 euro. Eeee?
  • Unde punem zăpada? La Cimitir și la IMH Mehid. Munți de zăpadă, râuri de ape de infiltrație, trotil la fundația clădirilor ce se pot rapid tasa și distruge prin înmuierea loessului macroporic. Nu contează, tribul de mafioți încasează.
  • Viorel Mâzdrea este o celebritate de Secția 4 de Poliție. E infractorul penal care era cât pe ce să omoare o fetiță de 12 ani pe trecerea de pietoni. Pentru a se dovedi demni de numele de miliție, anchetatorii erau cât pe ce să mute și trcerea de pietoni de la locul faptei. Fu process, doi ani de chin pentru familie, fu condamnare la trei luni de închisoare și când să se înceapă executarea, a lovit Codul. Codul l-a făcut curat, uscat, cinstit pe Mâzdrea. Concluzia? Călcați, bă, și pe zebră, țara lui Băsu permite.
  • La începutul acestei săptămâni, operatorul de telefonie mobilă Vodafone România SA a primit o lovitură sub orice centură. Uriaşul lor partener, de talia ArcelorMittal Galaţi, a renunţat la serviciile acestuia şi a trecut cu arme, bagaje dar şi numere alocate, în tabăra operatorului concurent, Orange România SA. Dar nu-i bai că tâmpiţi care vorbesc la telefoane fără să aibă nimic de comunicat sunt suficienţi în săraca Românică!
CroniCariul de serViciu 15 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...