logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022
  •  Cătălin Negoiţă iar pune la etv de un emision – chiolhan? Ei, nu chiar, dar nu e nici prea departe. Face anuala Gală a Culturii şi Patrimoniului Naţional, prilej perfect pentru niscaiva sifonări cu talent a bugetului culturniciei judeţene. Se zice la comunicat că avem patrimoniu cultural, sub toate formele lui de existenţă: imobil, mobil, imaterial, ce trebuie protejat, îmbogăţit sau pus în valoare. Şi că este excelenţă, desigur, patrimoniul judeţean se afirmă şi se valorizează, doar cu aportul unor oameni de bine „ dedicaţi, singuri sau constituiţi în diferite organizaţii”. Ei bine , atâta constituire şi organizare trebuie sărbătorită, bre! La evenimentul presărat şi cu momente artistice, vor participa secretarul de stat al Ministerului Culturii, colegi de la direcţiile pentru cultură din ţară şi publicul, care are liber la intrare. Are voie să apalaude şi să juiseze. Cum pentru ce? Păi, s-au mai demolat nişte case din rezervaţia de arhitectură veche, Castrul Tirighina este inundat de gunoaie şi se face şi o biserică cam peste vestigii, Pescăriile Statului, monument de arhitectură industrială, sunt abandonate şi cu acoperişul găurit, Cheul istoric este fisurat, spart şi aproape abandonat, s-a dus şi clădirea Lloyd-ului Austriac, la Valul lui Traian nu s-a mişcat nimic de patru ani, iar poarta turcească e plină de buruieni crescute sub tencuiala lui Nanu. În rest, excelenţă pe toată linia. Să ne bucurăm, Negoiţă este, încă, director executiv şi merge mai departe.
  •  Au trecut 3 ani, opt luni şi 14 zile de când o denivelare cu intenţie lăsată de imbecilii din administraţia Nicolae, pe asfaltul de pe str. Ghe Doja (cam între str. Nae Leonard şi blocurile noi) a fost preluată de imbecilii din administraţia Primarul Stan. Hopul îşi face treaba cu strălucire-paradeşte osiile şi pivoţii şi capetele de bară de la maşinile plătitorilor de impozite. Facem sesizare oficială şi scrisă-trimiteţi domn Primar Marius Stan nişte specialişti să răzuiască pragul ăla imbecil de aproximativ 2 m lungime şi 2 cm înălţime. Nu ne iluzionăm că va fi vreo reacţie până terminaţi mandatul, dar orşicât.
  •  Mai multe locuinţe de pe Strada Vezuviului, situată în Valea Oraşului, au fost la un pas de a fi inundate. Nimic nou sub soare, când plouă, apa dă pe afară în Vale. A fost cât pe ce, dar noroc că ISU a băgat pompele. S-au ars iarăşi tone de motorină, doar pentru că la Apă Canal iar a trecut ziua, leafa directorilor Gelu Stan, Nicu Romilă şi Niţă Podaru curge (şi încă cum curge!) şi ei cu drag munceşte. Explicaţii după inundaţii? Sunt căcălău. Cum că sistemul de canalizare nu a putut prelua apa pluvială, întrucât autorităţile au descoperit că existau canalizări înfundate cu animale moarte, ba chiar şi cu saltele de dormit. Nu e tare asta? Probabil erau animalele moarte şi saltelele de la inundaţiile din 2010, când directorii talentoşi de la apă-canalizare au băgat sub apă toată Valea (bine de tot). Concluzia e simplă: Demisia!
  •  Primarul Ţuchel şi Nelu Gălbenuş au dat bugetului local din Tecuci un tun de câteva miliarde. Şi ce e extraordinar în treaba asta? La Galaţi nu se întâmplă la fel şi nimeni nu se mai formalizează atât? E drept că la Galaţi sifonările sunt mai elaborate, nu chiar atât de primitive. La ei, câteva roabe cu asfalt au ajuns să coste 7,5 miliarde lei, iar lucrările au fost executate prin încredinţare directă, fără respectarea procedurilor de licitaţie. Cică s-a făcut întreţinerea carosabilului pe strada Ana Ipătescu (2,14 miliarde lei, urmare a contractului din 11 iulie 2013) şi lucrări de întreţinere carosabil pe străzile Cuza Vodă şi Matei Basarab (valoare 5,4 miliarde lei, contract din 19 iulie 2013). Ambele contracte au fost date cu dedicaţie de către primarul liberal Ţuchel către firma Geancons SRL, societate în care este implicat liberalul şi omul de afaceri Nelu Gălbenuş. Mda, nu ies prea bine nici socotelile. Geancons ar fi folosit la plombare 850 tone de beton asfaltic. Numai că, în realitate, pe cele trei străzi amintite s-au turnat doar câteva roabe cu asfalt. Mai mult, în documentele de la Primăria Tecuci, străzile amintite apar ca plombate şi în luna martie 2013, lucrări pentru care s-a plătit suma de 650 milioane lei către SC Tancrad. Era urgenţă, nu? Şi chiar aşa a şi fost, s-a decretat stare de urgenţă. Ce simplă e administraţia când plombarea râde la soare cum râde parandărătul partidului în spatele fraierului comunitar!
CroniCariul de serVicii 14 - martie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...