logoImpact EST nr. 875 - 16.06.2021
  • Faza 1.Viaductul spre Combinat are un picior tasat şi cam fisurat. Deci trebuie băgaţi bani pentru întreţinere. Și se bagă, dar cu diferite viteze, etape şi scopuri. Prima etapă pentru atingerea scopului este studiul de efectuare a reparaţiilor- 300.000 de euro. Prima etapă a reparaţiilor, programată să se deruleze pe parcursul a patru luni, va costa 1.272.020 lei, sumă alocată din bugetul local. Conform documentaţiei justificative prezentate consilierilor locali, „obiectivul prezintă degradări majore la elementele de construcţie şi de rezistenţă”. Asta era prin februarie 2014. Faza 2 e de pe la Paşti. Se începea băgarea efectivă a banilor către SC Servland SRL Şendreni şi Arcada. De la Ema Turcu citire, valoarea e de 1.018.850 lei. Vă daţi seama ce precizie, la bănuţ. Durata-trei luni, deci mai este puţin şi gata, avem viaduct. Avem, dar nu folosim, căci se va circula, dar nu cine ştie ce. Se spune că va fi interzis traficul greu. Se pune întrebarea: tramvaiul este greu sau uşor? Este important să descifrăm cu un an mai devreme dacă şi Viaductul este parte a strategiei care trebuie să distrugă cât mai mult din transportul local electric. Vă daţi seama că microbuzele şi midibuzele, cerute de strategul viceprimar Florin Popa prin ordin de reformare către Transurb, imediat după greva comandată sindicatului Lungu, sunt numai bune să treacă pe viaductul inteligent „reparat”.
  •  Pentru că Biserica are traistă serioasă, Dumnezeu CL bagă în ea. 350.000 de euroi care vor fi utilizaţi pentru consolidări, finalizări, lucrări de pictură, instalaţii de încălzire şi izolare de pereţi. Traistă de top au avut sutaniştii de la bisericile Sf. Nectarie Barboşi (120.000 lei), Ioan Botezătorul (100.000 lei) şi Vasile cel Mare (90.000 lei). Nici evlavioşii de la biserica Penticostală „Emanuel” şi parohiile Romano-Catolică sau Reformată nu au fost uitaţi de mila Domnilor Consilieri, puşi să aprobe cum să ducă banu săracului către pomana Celui de Sus. Către cei de jos care au avut apa în casă la ultima inundaţie în valea oraşului, să fie multă sănătate şi purificare prin suferinţă. Cu binecuvântare de la Cel de Sus zis şi ÎPS. Sau Ups!
  •  Am pomenit de inundaţii în Valea Oraşului? Nu putem rata ocazia să enunţăm un adevăr care vine automat, ori de câte ori plouă ceva mai mult şi se adună apa pe str Griviţei şi nenoroceşte oamenii de pe acolo. Niţă Podaru şi Gelu Stan: daţi-vă demisia! Ce scuze mai aveţi de scuipat în faţă bieţilor cetăţeni care nu ştiu cui să ceară socoteală? Iar erau în sitele pompelor saltele şi cai morţi? Iar nu au făcut faţă pompele la surplusul de apă? Iar era Dunărea crescută şi apa curge invers? Iar curge apa la vale, în loc să urce la deal ca în Proiectul ISPA, pe care l-aţi directorit pentru 75 milioane de euroi? Sau iar nu aţi dat drumul la pompe, ca să faceţi factura mai mică şi să fie salariul vostru nesimţit oleacă mai mare?
  •  Cu ce se mai delectează Primarul Stan când nu merge la terasa prietenei soţiei de la Olimpic? Se luptă la baionetă cu singurele femei de prin societăţile publice care n-au cedat la ameninţări şi rezistă, adică Angela Ivan şi Genica Totolici. Ha, ha, mai glumim şi noi, ce naiba! Ăsta nu-i umor macabru, nu?
CroniCariul de serViciu 6 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...