logoImpact EST nr. 860 - 26.02.2021
  • Greu se mai lasă elefanții duşi de la caşcaval! Exemplu, elefanteasa Tenia Bogdan, care a ajuns pe funcție prin jonglerii politice, dar nu se lasă scoasă decât cu picioarele înainte, decât după judecăți îndelungate. Alt elefant este Valerică Anghel, care cică are vocație de director de AFDJ, împins tot politic la caşcavalul cel mare pe care se pregăteşte să-l înghită tot PSD. Culmea clientelismului zace prin birourile de la AFDJ de ani buni şi scoate iar capul către caşcaval. Ovidiu Cristoloveanu vrea şi el. Adică cum, abia a fost curățat bugetul AFDJ de o lipitoare penelistă dobristă ca Mircea Cristea şi, zdrang!, imediat apare altă lipitoare pesedistă?
  •  Ce mai crede alegătorul comun despre marile delectări ale Primarului Stan? Că se distrează în partide de jaf comunal. Uite, sunt motive, tocmai a trecut la un jaf din zona lui preferată, adică sportul. Chiar aşa se numeşte noua activitate de jefuire a banului public-Fundația ”Sportul Gălățean”, care a luat naştere de ceva timp în şedința de Consiliu Local. Planul este simplu, se pun şefi peste caşcaval oameni care se pricep la astfel de chestii, care au făcut şi vor mai face prestații cu sifonare de excelență. Exemple de personaje competente? Mihai Istrate, „specialist” de sport la clubul de handbal dar şi la Zona Liberă, viceprimarii Radu Cosca (PC) şi Florin Popa (PSD), specializați de ceva timp pe chestii şi mai şi decât atât. Pentru pornire, miza e cam mică (85 000 de lei), dar perseverare sifonare humanum est.
  •  Senatorul PNL Paul Ichim a câştigat procesul cu ANI, prin sentinţa definitivă şi irevocabilă a ÎCCJ. Mda! Şi? E furtună într-un pahar cu apă. Se face gaură în cerul politicii? Care politică? Aia unde Paul Ichim deţinea simultan funcţia de senator şi pe aceea de şef al secţiei Chirurgie 3, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi? Da, aia. E politica unde ziua are 30 sau 50 de ore, adică câtea vrea politicianul medic sau invers să aibă. E valabil şi pentru Nechita, şi pentru Bucatanschi, şi pentru Ichim şi pentru Bacalbaşa sau Cristea. Ca medici, sunt nişte politicieni lamentabili, ca politicieni sunt nişte medici deviați de la rostul lor. Ca şi Ichim, care se bucură şi ne uluieşte cu astfel de victorii de rahat. Acum, dacă Înalta Curte a decis, ce se întâmplă? Intră cineva la bulău? Va fi trasă pe roată „managerul” de profesie Călina a lu Lazarovici? Se dă vreo amendă, vreo avertizare verbală măcar? Canci! Ce e aici? România irealităților cu damf de haită! Va fi demascată mafia din sănătate? Da de unde! Căci marele erou al prigonirii Ichim a uitat să spună exact fondul problemei-cine sunt jupânii de Galați pentru care a petrecut trei ani la Brăila. Ăsta nu e însă un adevăr de dezvăluit pulimii. Hai, marş la vot!
  •  Tocmai fuse alegeri la Colegiul 9 de deputați pentru că un nesătul al Funcției ca Aurel Nechita se lăcomise peste poate. Era şi deputat, şi şef de secție la Spital, şi decan la Medicină, şi jupân preşedinte la Colegiul Medicilor şi câte altele neştiute. Credeți că i-a trecut? Da de unde! Tocmai semnează ca şef la Coleg(i)ul Medicilor, deşi nu se ştie când au fost alegerile de preş la CM. Colegiul este instituția privată care strânge anual miliardul şi jumate de la pălmaşii medici. Pentru aşa un venit nu merită să te sacrifici să fii preşedinte, ce pi..da măsii?!
  •  Uau, hau, hau! Dacă v-ați minunat în ultimii doi ani de halul în care a ajuns Casa Sindicatelor, continuați, căci ce urmează va fi şi mai etonant şi eclatant decât fu. Da ce credeați, că Galații sunt singurul oraş din lume fără sediu de Primărie? Noo, e singurul oraş din lume în care plăcile de marmură de pe Casă se prind de beton cu dibluri, e sigura Casă de Cultură care devenit de mult timp un bazar, e singura Casă a Sindicatelor unde sindicatele sunt un paravan pentru afaceri de familie şi Casa de Cultură este şi singura Casă cu pizerie în garderobă. Foarte tare, nu? Şi mai tare este că Casa(putea să iasă o cacofonie chiar mai bună!) este singura instituție unde conducerea, biroul şi directoratul se transmite în familie. Ovidiu Manole este fiul lui tăticul revoluționar care fu director şi mare comerciant de influențe pesediste cam vreo 10 de ani, şi iată că de vreo alți 10 ani avem şi un director beizadea. Casa de Cultură a Sindicatelor va fi în curând o anexă la Pizzeria „Per Voi”. Anexarea a început, s-a împrejmuit spațiul, se face loc de joacă pentru copii, apoi se pun mese şi la final va fi ceea ce pohteşte Noul Mare director Manole.
  •  A trecut 3 ani, nouă luni şi 24 zile de când o denivelare cu intenție lăsată de imbecilii din administrația Nicolae pe asfaltul de pe str. Ghe Doja (cam între str. Nae Leonard şi blocurile noi) a fost preluată de imbecilii din administrația Primarul Stan. Hopul îşi face treaba cu strălucire-paradeşte osiile şi pivoții şi capetele de bară de la maşinile plătitorilor de impozite. Facem sesizare oficială şi scrisă-trimiteți domn Primar Marius Stan nişte specialişti să răzuiască pragul ăla imbecil de aproximativ 2 m lungime şi 2 cm înălțime. Nu ne iluzionăm că va fi vreo reacție până terminați mandatul, dar orşicât, noi numărăm.
CroniCariul de serViciu 13 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg