logoImpact EST nr. 860 - 27.02.2021
  • Ce a fost evenimentul “Dunarea Noastra”? După părerea megaorganizatorilor de la Primărie, s-a vrut un megaeveniment de buna calitate şi bun gust, care să însumeze o serie de activităţi culturale, recreative şi sportive. Totodată, festivalul de tocat banii publici se dorea a fi un instrument cu impact puternic naţional, pentru promovarea produsului cultural şi istoric oferit de Municipiul Galaţi turiştilor. Acest megaeveniment trebuia condus pe coordonatele unei regii complexe, în care trecutul şi prezentul împreună cu elementele decorative, interacţiunea cu publicul, invitaţii evenimentului, locaţiile de desfăşurare se impletesc coerent pentru a transmite informaţii şi pentru a stârni în acelaşi timp curiozitatea/interesul vizitatorului. Aţi văzut ştiri la televiziuniile naţionale despre Dunărea Noastră? Canci! Reporterii de teren sunt setaţi pe catastrofe-ape, bac, crime, huiduieli către Boc şi Udrea etc. şi nu pe astfel de fonfleuri „culturale şi recreative”de-ale lui Bacalum.
  •  Artificii de 50.000 de euro? Da, aşa se face la „megaevenimente”. Adică, din cei 180.000 de euro cît a încasat firma Fun Time Production, 50.000 s-au dus pe cele două focuri de artificii. S-a dat, deci, pe pocnete şi fumuri mai mult decât pe spectacolele cu artişti. (43. 500 de euro). Tot o destrăbălare pe bani publici a comis Bacalum şi la capitolul Petrecere VIP. Oraşul este o ruină, şi Primăria bagă fără să clipească 5000 de euro pentru o petrecere stupidă care nu foloseşte nimănui, care nu depăşeşte limita oraşului, cum se întâmplă cu festivalurile culturale ale Brăilei, preluate des şi lung de canalele TVR.
  • Mi-ar fi ruşine să fiu Primarul Municipiului Galaţi numai dintr-un singur considerent (dar sunt mii de considerente, e loc de-un serial): toate megaevenimentele „culturale” înşirate ca nişte mărgele de sticlă pe aţa succesurilor Primăriei au o caracteristică de trend-se fac pe sau în ruine. Cum , avem şi ruine? Avem, şi încă multe. Evident, nu sunt ruinele de la Cavoul Roman, sau de la Tirighina, sau de la Precista, sau de pe Valul lui Traian, sau din subteranele Galaţilor. Acestea aşteaptă ziua când directorul Bacalum va avea timp de ele. Acum e vremea culturii sau a distracţiei pe ruine.Festivalul Scrumbiei s-a făcut pe o Faleză de Jos în ruine, Rock la Dunăre s-a făcut pe un stadion Portul Roşu în ruine, Festivalul Antichităţii s-a făcut pe ruinele inexistente ale castrului de la Tirighina şi în ruina de chioşc dintre bălăriile de pe Faleza de Jos, iar ultimul Festival „Dunărea Noastră” s-a lăbărţat pe ruinele pasajului cu groapă funestă de la Elice (şi ea o ruină a comunismului, alături de statuia lui IC Brătianu cu soclul tot în ruină).
  • A trecut 3 ani, 10 luni şi 14 zile de când o denivelare cu intenţie lăsată de imbecilii din administraţia Nicolae pe asfaltul de pe str. Ghe Doja (cam între str. Nae Leonard şi blocurile noi) a fost preluată de imbecilii din administraţia Primarul Stan. Hopul îşi face treaba cu strălucire-paradeşte osiile şi pivoţii şi capetele de bară de la maşinile plătitorilor de impozite. Facem sesizare oficială şi scrisă-trimiteţi domn Primar Marius Stan nişte specialişti să răzuiască pragul ăla imbecil de aproximativ 2 m lungime şi 2 cm înălţime. Nu ne iluzionăm că va fi vreo reacţie până terminaţi mandatul, dar orşicât, noi numărăm.
CroniCariul de serViciu 11 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg