http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 978 - 18.04.2024
  • Hopa! Nici populismul nu mai este ce era la începutul campaniei. Călare pe caii mari ai procentelor de câştigător, Ponta le aruncă tinerilor fraieri români o cacealma de turul 2-nu se mai bagă programul „Prima maşină”de la 1 noiembrie. Brusc, s-a descoperit că a fost o eroare, că sunt socoteli de făcut la Ministerul Finanțelor, că sunt câteva aspecte care ţin de partea de comision de risc, de fond de risc, că trebuie amendare, că draci, că laci. Şi abia apoi madam ministru de la Finanțe va da drumul la normele de aplicare. Şi uite aşa se futu (vorba istorică a Andreei Esca, această jurnalizdă de manual de istorie) programul „Prima maşină”. Încă o pomană electorală destinată în principal tinerilor de până în 35 de ani, care vor să îşi cumpere un autoturism. Tinerii ar fi putut accesa un credit de cel mult 50.000 de lei, cu un avans de 5-10%, cu returnare în cel mult şapte ani, şi cu jumătate din valoarea creditului garantată de stat.
  • Sunt ceva probleme la Tecuci? Dacă cităm din presa răutăcioasă de Tecuci, ar cam fi. ”Auf Wiedersehen Ţuchel!” ricanează presarii. Cităm: ”Duminică 2 noiembrie 2014 tecucenii au transmis un mesaj clar de amendare a politicii incompetente dusă de primarul PNL, neamţul Ţuchel Gerhardt Daniel.
  • Diferenţa de 15 procente dintre Victor Ponta, candidatul PSD, şi Klaus Iohannis, candidatul ACL, reprezintă rezultatul unei tendinţe evidente pe plan local de schimbare a regimului ţuchelist. Pentru a recupera handicapul electoral din primul tur al alegerilor prezidenţiale, primarul Ţuchel Gerhardt Daniel organizează în perioada 7-9 noiembrie Festivalul din parcul Crâng, unde tecucenii vor putea primi ca mită electorală două sau chiar trei porţii cu muştar.” La atâtea încrâncenări, mai e cazul şi de nişte hlizeli.
  • Doru Mareş, critic de teatru, prezent şi în jurii la UNITER, de curând şi în juriul Festivalului gălăţean de Comedie, a remarcat în sfârşit ceea ce se vede pe toate canalele media care au corespondenți la Galați. Galațiul nu se vede la Bucureşti decât cu crimele, violurile şi cu bufonii politruci care candidează (şi culmea se mai şi aleg). Dacă revenim la Festival, criticul Mareş a pus accentul aşa cum nu îl pun nici unii dintre iresponsabilii culturali de la Inspectorate, Biblioteci sau Centre: festivalul este ignorat de presa centrală, de TVR, deşi conducerea teatrului ţine legătura cu capitala. TVR transmite numai de la festivaluri bucureştene şi doar câte-un pic de la Sibiu. Se cheamă că cultural Galațiul nu există? Şi dacă la Galați nu există patriotism local, să facem exerciții cu cei de la Bucureşti. ”În Bucureşti, la ora actuală, nu există capacitatea de a duce un astfel de eveniment, centralizarea excesivă nu e semn de civilizaţie!” – a explicat criticul. „Ştiu că mă duc o dată pe an la Galaţi şi văd comedie, la Oradea şi văd teatru scurt, la Sfântu Gheorghe, văd experimente, la Bacău, monodramă, şi tot aşa. E un semn de profundă lipsă de civilizaţie să concentrezi totul în capitală! Aşa că ceea ce faceţi aici este semn de civilizaţie. Vorbesc foarte serios!”
CroniCariul de serViciu 7 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Europarlamentarii ro

Pe 10 aprilie s-a votat in PE legea legată de ...

CJG - Fotea dă vapo

Da, mă, dacă nu poți „inagaura” hobanate și miniautostrăzi gen ...

Artă cu sânge proa

Un album fotografic care documenteaza vernisajul unei expozitii de arta ...

STOP MIZERIEI MORALE

Așa nu se poate merge mai departe. Ar fi împotriva ...

JOC ȘI CULOARE, SĂ

„Să iei hotărâri e ceva ce seamănă cu sportul: ai ...