logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

marius stan 549054Dacă anul trecut Primăria Galaţi se dovedea extrem de generoasă alocând de la bugetul local cam circa un million de euro pentru organizarea a diferite manifestări cu ocazia Sărbătorilor Galaţiului, unele din ele cu iz populist cum a fost pomana porcului, anul acesta primarul Galaţiului, Marius Stan s-a decis să schimbe tactica. Şi anume să organizeze petrecerile, mai exact concerte de muzică uşoară, din bani privaţi.

Costurile ar urma să fie asigurate de către mall-ul situat pe strada Coşbuc, unde vor avea loc spectacolele, în timp ce municipalitatea va plăti doar facturile la curent şi la salubritate şi va scoate bani de la bugetul local doar pentru asigurarea curentului electric necesar sonorizării spectacolelor de muzică populară, care sunt programate să aibă loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Acolo va susţine spectacole gratuite Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi, aşa cum rezultă tacit din comunicatul de presă remis de Primăria Galaţi. Faptul că Primăria şi primarul Stan nu se mai arată atât de generoşi în a organiza o serie de manifestări pe banii gălăţenilor este de înţeles, dacă ţinem cont de faptul că în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi Galaţi la unul din organizatorii de anul trecut al manifestărilor s-a constatat faptul că o parte din banii publici ar fi fost cheltuiţi cam cu cântec. Nu e întîmplător nici faptul că procurorii de la DNA Bucureşti ar fi solicitat nişte acte de la Primăria Galaţi legate de modul în care s-ar fi cheltuit anumite sume de bani, lucru confirmat şi de primarul Stan. Faptul că frica a început să păzească bostănăria este un lucru bun, drept dovadă fiind şi faptul că unul din organizatorii de anul trecut al unor manifestări nu mai figurează anul acesta pe listă. Pe lista organizatorilor apar doar Primăria Galaţi, Consiliul Local şi ”Centrul Cultural Dunărea de Jos ” Galaţi. Primarul Stan totuşi nu a rezistat tentaţiei de a respect a ce a zis astă vară, şi anume că manifestările organizate cu ocazia Zilei Marinei şi celelalte petreceri care au avut loc vor înlocui petrecerile organizate cu ocazia Sărbătorilor Galaţiului. Astfel, că dacă nu a rezolvat problema căldurii, nu a găsit soluţii nici pentru atragerea de investitori şi nici sprijin de la Guvern pentru a fi adoptat actul normativ care să prevadă trecerea în curtea municipalităţii a unei părţi din terenul Poliţiei de Frontieră Galaţi, aşa cum a promis că se va întâmpla ca urmare a relaţiei strânse cu premierul Victor Ponta. Primarul Marius Stan le va oferi totuşi gălăţenilor ceea ce lor le place mai mult, şi anume circ, deoarece cu pâinea este mai greu în lipsa infrastructurii şi a atragerii de investiţii. Este drept că preţul petrecerilor va fi suportat de mall-ul care îşi va face reclamă cu această ocazie.

La Casa de Cultură a Sindicatelor vor avea loc concertele de muzică populară , susţinute de Ansamblul Folcloric al Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi, concerte care vor debuta la ora 18.00, începând din data de 28 noiembrie şi până pe 30 noiembrie, în această locaţie urmând să aibă loc şi Târgul Meşterilor Populari, pentru care Primăria Galaţi va acoperi cheltuielile cu iluminatul tarabelor şi salubrizarea locului. Spectacolele de muzică uşoară, care vor fi organizate şi plătite nu de Primărie, vor debuta pe 28 noiembrie , cînd va susţine un concert de la ora 19.00 Oana Radu ( Vocea României), Corina (20.00) şi formaţia Proconsul (21.00), în timp ce pe data de 29 noiembrie vor susţine concerte Like Chocolate (19.00), Matteo (20.00) şi TAXI (21.00) iar pe 30 noiembrie vor concerta F.Charm (19.00), Anna Lesko (20.00) şi VUNK (21.00). Pe data de 1 decembrie de la ora 20.00, va avea loc un concert extraordinar de Ziua Naţională a României, susţinut de maestrul Gheorghe Zamfir.

Cristina Şerban 30 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...