logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

În spatele fostului magazin Romarta Veche, în urmă cu mai mulţi ani, Primăria oraşului nostru drag s-a gândit că ar fi cazul să mai îngroape nişte bani publici, prin urmare, precum Manole din baladă, a purces la construcţia unei chichineţe, ceva gen bucătărie de vară „a la Dragnea”, având ca destinaţie sigură de piaţă agro-alimentară. Povestesc bătrânii că în urmă cu foarte multă vreme, pe locul respectiv funcţiona un amestec de piaţă şi târg, (fără implicarea ANAF-ului, Sanepidului, DSVSA-ului şi alte instituţii de păpat banii statului), unde atât gălăţenii cât şi, mai ales, cetăţenii de peste Dunăre îşi comercializau produsele proprii.
Se mai spune că aici poposeau carele dobrogene în care erau câte două-trei poloboace mari pline cu peşte, atât proaspăt cât şi sărat, raci cu cleşti enormi, icre din abundenţă, păsări, cereale şi altele. Forfoteala caracteristică târgurilor patriarhale, în care predominau târguielile: tocmelile care se făceau pe diferite voci, unele tari şi arţăgoase, alte mai împăciuitoare, altele adânci şi hotărâte, făceau muzica şi deliciul aceste străvechi activităţi, astăzi întâlnită numai în literatura vremii.
Revenind la edificiul cu pricina, am putea cugeta astfel: păcat că celebrul vaccin contra prostiei încă nu era funcţional pe atunci. Pentru că piaţeta respectivă, numită aiurea „Piaţa Veche”, nu a produs niciodată plus valoare, nu a fost de nici un ajutor locuitorilor din prejmă, dovadă că la ora actuală este închisă şi nimeni nu s-a prins de asta şi nici un gălăţean nu a protestat !
Până când vom reveni cu detalii, putem doar să urlăm în felul următor: Alo, organele statului, aveţi idee cine este răspunzător pentru banii cheltuiţi cu investiţia respectivă?
Scuze că vă cerem să aveţi chiar şi idei!

Val Măreanu 27 - iulie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...