logoImpact EST nr. 787 - 17.09.2019

http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner.jpg

Păi cum s-ar putea explica mai pe înţelesul individului biped atât de multele fapte prin care, cu ajutorul direct şi nemijlocit al homo-ului cotidian, a ajuns această prăpădită de ţară, din foarte rău, în fundul prăpastiei.
Se şopteşte în gura mare că poporul român este extrem de credincios, mâncând de trei ori pe zi ortodoxism pe pâine. Şi cu toate acestea, doar când păţesc câte un necaz şi sunt la ananghie, îşi aduc aminte de marele Creator şi folosesc crucile corespunzătoare. Privind la o emisiune televizată, în aburul Paştelui, am constatat negru pe alb şi color că localnicii dintr-un sat din sudul ţării, când au fost întrebaţi, la modul banal, ce sărbătorim noi de fapt de sfintele sărbători pascale, au dat răspunsuri halucinante. Trăsnite e puţin spus, cum ar fi: Păi tăiem mielul, mâncăm şi bem, facem cozonaci şi ouă roşii, paştele domnule, ce altă ceva, nu ştiu că nu sunt de aici, şi tot ce le-a trecut lor prin cap, numai ce trebuia nu. În final, o doamnă a venit cu următoarea explicaţie: Sunt cu diavolul domnule, cu rachiul şi cu ţigara.
Noi sărbătorim Învierea Domnului şi mântuitorului nostru Iisus Hristos. Amin.
Ca să mai spunem că şi puţinele babe care mai populează biserica în zilele de sărbători religioase, în loc să asculte slujba, vorbesc între ele, câţi pui i-au scos cloşca, cum i-a ieşit friptura, cum a fugit ăla pe geam de la vecina etc. Şi totuşi, în marea lui bunătate, Dumnezeu ne iartă.
De altfel, nici personalul salariat al bisericii, unii dintre ei, nu se omoară cu atragerea enoriaşilor către sfântul locaş, din contra, parcă invită la ezitare.

DIP - DIP 10 - mai - 2019

Lasa un raspuns


E. Ciorici s-a înv

După vreo trei-patru rocade cu Silviu Pripoaie, tizul meu, Eugen ...

Șeful Poliției, Do

Chiar că nu mai ştim cine pe cine şi cine ...

Inculpatul vameş Bu

Parcă scriem pe garduri, pe ziduri, ca pe insula vremelnică ...

10 septembrie 2019 -

Sursa foto: Arhiva Bibliotecii „V.A. Urechia”