logoImpact EST nr. 880 - 29.07.2021

Credem (pe fapte) că una din cele mai dezbinate bresle este cea a celor ce muncesc cu pixul sau sunt gurişti la radio sau televiziune. La noi, la Galaţi, mai abitir decât oriunde în alt loc, se manifestă lipsa de solidaritate, de apartenenţă la tagmă, de respect reciproc. Orgoliile nemăsurate, aroganţa unora, prostia, veneticii şi nechemaţii în meserie sunt tot atâtea cauze. Dar la toate acestea trebuie musai adăugate influenţa şi determinarea mediului gazetăresc cauzate de cei care au pus mâna pe instrumente, pe mijloacele de comunicare, de cei care s-au transformat în stăpâni peste vieţile şi sufletele zecilor sau sutelor de angajaţi în domeniul media. Unii cu bani s-au transformat în stăpâni de moşie cu iobagi (cu pixul) pe domeniu, devenind atotcunoscători, sugestionând sau intrând cu brutalitate în politica redacţională, alţii se cred zei – paralei în oficina lor televizată, împărţind dreptatea călare pe un cal alb, cu sabia scoasă, mai ceva ca Sfântul Gheorghe în luptă cu balaurul, dar uitând de angajaţi, de cei care trudesc.
Ca un paradox, în timp ce meseriaşii, jurnaliştii, gazetarii, comentatorii, redactorii şi tot neamul loc duc în general o viaţă modestă, spre săracă, patronii înfloresc sfidând prin opulenţă, maşini, case etc.
Iată, noi o să exemplificăm în mod concret, ne putem permite acest lucru, cum managementul în presă, OMUL, ajuns cu mălaiul la purtător, în buzunare până la genunchi, este de o toxicitate feroce, nu face cinste tagmei noastre, călcând în picioare omul, colegul de lângă el. Se spune pe surse, pe zvonuri din breasla cu pricina, se bârfeşte într-atât încât noi spunem că auzite de atâtea ori, din mai multe părţi, mergând pe ideea că nu se face fum fără foc, că omul dat exemplu a pus mâna cu perfidie, prin fapt şi credulitatea partenerului de afaceri, pe pachetul majoritar de acţiuni la RADIO.
Apoi, colegul nostru Ilie Z. Pleşcan, scos din joc, se blazează, suferă, intră în depresie, se îmbolnăveşte şi mai apoi moare cu zile, uitat şi neglijat de toţi. Maleficul în schimb lucrează, e tare şi nu cedează mai apoi nici la rugăminţile salariatului iobag Răducu, care bolnav fiind, cu o gâlmă cât un ou de gâscă la gât, îşi cere (îndrăzneşte) drepturile salariale restante de luni bune ca să se poată opera. Aş! Maleficul, Luciferul, nici nu vrea să audă, iar Răducu moare cu zile. Om tânăr, muncitor, coleg minunat. Pe aceeaşi linie dispare din peisaj, fiind iobag – lucrător de la înfiinţarea radioului, şi celebrul Florin Mingireanu, care părăseşte corabia, trecând pe afaceri proprii de succes. Da! Dar pleacă fără a i se fi plătit salariul de aproape un an de zile.
Şi iată, mai zilele trecute aflăm cu stupoare că şi Dana Potorac a plecat din cuibul vampirului de Radio Galaţi, mare patron şi întreprinzător în media locală, aşezat pe FM.
Toate acestea în condiţiile în care MALEFICUL, cu Jeep-ul cât casa, cu mesele servite doar în cârciumi, cu… (ne este scârbă să mai enumerăm) încasează din publicitate şi paranghelii cu Primăria purcoaie de bănet.
Nu mai avem spaţiu tipografic, dar în numerele viitoare o să ridicăm voalul şi de pe alte instrumente media, cu ai lor STĂPÂNI gonflabili.

Jap 3 - noiembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...

Valea Mărului, în

În ziua de duminică, 18 iulie 2021, oficialităţile din localitatea ...

FCSB în cădere acc

Fără Steaua, FCSB a devenit de pluton! De la echipa ...

De la Cîţu, citire

Preţul bunurilor de larg consum, ale serviciilor, alimentelor, combustibililor, au ...