logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

captura-tigari-2Noi am mai scris despre cea mai mare captură de ţigări din istoria post-decembristă a Republicuţei şi nu numai, prin care o bandă de traficanţi a fost prinsă în flagrant cărând cu tractorul şi remorca, cu două microbuze, sute de mii de pachete de ţigări aduse de peste Prut. Ba, chiar la vremea aceea (acum vreo şase ani, dacă nu şi mai bine) se spunea că ar fi cea mai mare captură de ţigări din România, evenimentul producând mare vâlvă. Apoi toată tărăşenia a intrat pe mâna anchetatorilor şi judecătorilor gălăţeni de cumetrie, nici în ziua de azi nu am asistat la finalizarea actului de justiţie, fiind martori la bizarerii, învârteli, aiureli, şmecherii de tot felul, chichiţe, de ne apucă durerea de burtă, nu alta. Chestia este că, în orice ţară civilizată din lume, în orice sistem judiciar dintr-o ţară de DREPT, banda aceasta de tâlhari la drumul mare demult ar fi fost după gratii, acolo găsindu-şi locul, alături poliţişti, vameşi, alţii fără număr cu grade şi tot aşa. A intrat în legendă, în folclor, faptul că ăştia care i-au prins pe contrabandişti când au înţeles într-un târziu ce gafă au făcut şi cui au stricat ei ploile, peste cine au dat, au început să-şi dea cu tesla în coaie, să se dea cu capul de pereţi, să facă mătănii, să regrete amarnic. În loc să asistăm la un proces de răsunet naţional şi European că, deh, vrem să intrăm în Shengen, în loc să-i strângem pe toţi aceşti guşteri, gulere albe, pe toţi aceşti golani cu galoane sau nu, la un loc, am asistat la un fâs deliberat aranjat de autorităţile în drept, prin disjungerea faptelor, prin tărăgănarea anchetei, prin trimiterea în derizoriu cu bună ştiinţă a judecăţii faptelor. Manipularea, disimularea focusării pe caz, alegerea judecăţii într-o locaţie „exotică” dintr-o localitate obscură, de câteva mii de locuitori, uitată de Dumnezeu, au fost tot atâtea instrumente folosite pentru a ne face să nu ştim, să nu asistăm, să uităm.

Şi, ca să facem dovada, o să vă spunem că iniţial anchetatorii (Ha! Ha! Ha!) au identificat trei inculpaţi, care au fost judecaţi şi condamnaţi, iar în vara anului 2013 a mai ajuns un dosar (disjuns) în care alţi patru inculpaţi au fost acuzaţi pentru aceeaşi contrabandă (tare nu?). Alde organe de justiţie chioare şi strâmbe, crezându-ne tâmpiţi pe toţi, ignoranţi şi proşti, ăştia şmecheri ce se cred „Dumnezeii pe pământ”, nu au vorbit NICIODATĂ de o grupare sau de CONTRABANDĂ (Sâc!), ci de inculpaţi şi infracţiuni la Legea vamală (Ha! Ha! Ha!). Ce vreţi dovadă mai bună, la afirmaţiile de mai sus? Adică, contrabandiştii, au trecut aşa ca prin brânză, frontieră, fără să avem organe vamale, fără să avem poliţie de frontieră, fără să avem câini de pază, fără să avem instrumente achiziţionate pe milioane de euroi care şi noaptea văd ca ziua şi că de fapt nicio pasăre sau iepure nu poate să treacă graniţa.

Păi, la percheziţiile efectuate la infractori s-au găsit arsenaluri de dotări, cu staţii de emisie-recepţie, binocluri etc. Ori, în atare condiţii vrem să ştim dacă procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei Tg. Bujor mai profesează sau nu? Adică, spus mai pe şleau, de ce nu au fost maziliţi pentru favorizarea infractorilor, incompetenţă, omisiuni cu bună ştiinţă etc. Dar minunea minunilor vine în continuare, în acest caz de SF al justiţiei sublime din Republicuţă, când procurorii gălăţeni au cerut arestarea unora dintre cei pe care-i considerau vinovaţi, două instanţe respingând această solicitare, obligându-i pe inculpaţi doar să nu părăsească ţara. Anul trecut, după intrarea în vigoare a noului Cod penal, Parchetul Judecătoriei ar fi trebuit să ceară în prima şedinţă impunerea controlului judiciar, dar nu a făcut-o (!?!) decât în martie 2014, când judecătorul a constatat că a încetat de drept măsura obligării de a nu pleca din România. Deci, infractorii sunt liberi ca păsările cerului, să plece oriunde vor. Ei, oameni buni, dragi cetăţeni, cam aşa se face JUSTIŢIE în REPUBLICUŢA GALAŢI, noi având dreptul şi curajul, ca a patra putere în STAT, să o spunem, dar cine o aude? Cine repune lucrurile în făgaşul normalităţii? Demersul nostru vizează întărirea şi consolidarea STATULUI de DREPT, a JUSTIŢIEI ca pilon de bază al STATULUI şi DEMOCRAŢIEI, temporar şi accidental supuse oprobiului public, din cauza unor indivizi ce nu-şi fac datoria, aterizaţi întâmplător în structurile de putere ale STATULUI.

JAP 30 - ianuarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...