logoImpact EST nr. 853 - 16.01.2021

durbaca 4388ALDE…nu mai există în fapt la Galaţi. Acest partid, reamintim pentru cine nu cunoaşte, a luat fiinţă prin unirea la nivel central a două partide, unul fiind PC-ul lui Voiculescu, iar al doilea Partidul Liberal Reformator al lui Tăriceanu. Chiar dacă după încarcerarea lui Voiculescu Partidul Conservator a fost condus de Daniel Constantin, practic nimic nu s-a schimbat, au rămas aceleaşi gloabe politice conduse de un copil de suflet, învăţat, crescut şi împrumutat de Felix.

Asociere mai ciudată şi de-aiurea, chiar doctrinar, nici că se putea face de către Tăriceanu şi partidul său liberal tânăr şi neprihănit. Nenorocirea însă a lovit şi la Galaţi unde reformatorii liberali conduşi de Cristian Dima, nepătaţi şi dornici de o altfel de politică, au fost nevoiţi să se pupe cu Durbacă şi cohorta sa de compromişi, boschetari, scursurile vechilor servicii ceauşiste, atârnaţi de banul public şi funcţiile numite politic. O fuziune la Galaţi „anus contra naturii”, ce nu s-a pupat de la început şi care umplea de ruşine tinerii liberali reformatori.

Copoi bătrân, uns cu toate alifiile, manipulator şi şmeker, Durby a mirosit de la o poştă oportunitatea de a pune mâna pe un NOU partid la Galaţi, cu un nou look, un nou brand, ce l-ar fi ţinut în circuitul politic gălăţean de rahat. Cu experienţa sa, cu titulatura sa de SENATOR, având în spate gaşca insalubră de la PC, Durbacă a pus mâna pe ALDE, confiscând tot partidul, subjugând şi adjudecându-l ca un trofeu nepreţuit. Şi uite-aşa, ăştia tineri, educaţi, cu afaceri, curaţi şi neiniţiaţi în rele politice, conduşi de Dima, s-au văzut încălecaţi de jegurile conduse de Marele Durbacă.

El le-a aruncat momeala încrederii pentru adormirea şi inducerea în eroare a liberalilor tineri, lăsându-i să muncească din greu pentru alegeri, după care, printr-un joc de glezne plănuit, le-a tras preşul de sub picioare. Adică, nu tu Dima Viceprimar sau vicepreşedinte CJ, başca retragerea abuzivă şi fără temei a sprijinului pentru doi dintre liberalii aleşi pe liste, în persoana lui Rîclea şi Deaconescu.

De fapt, Durbacă, în disperarea pentru a-şi conserva postul de parlamentar, atât pentru el cât şi pentru bursucelul de ziua a şaptea, Ciucă, nu a mai ţinut cont de nimic şi nimeni, cu excepţia lui Nica.

Treziţi, în sfârşit, la realitate, ALDE Dima şi ai lui au depus contestaţii în justiţie. Ba mai mult, i-au adresat un memoriu lui Tăriceanu, iar în consecinţă cică au hotărât să nu se mai reunească niciodată cu cealaltă jumătate, adică PC. Se contestă fuziunea, e contestat Durby, care nici măcar nu a luat în alegeri procent de votanţi cât partidul, ci sub acesta Deci, concluzia este că în acest moment ALDE nu mai există la Galaţi!?!

JAP 15 - iulie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...