logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

Suntem o ţară a paradoxurilor, a cretinitudinilor care ne duc de râpă şi, în cel mai bun caz, nicăieri. Dar până atunci devenim ruşinea lumii civilizate în care am fost băgaţi prin efracţie pentru a putea fi acaparaţi şi mulşi până la sânge.

Ce să facă părinţii cu alocaţia de 42 de lei pe lună pe care guvernele, din 1990 încoace, toate fiind de stânga, o ţin îngheţată la această valoare jenantă de mai bine de opt ani de zile.

Asta înseamnă că nenorociţii ăştia de politruci, care ameninţă însăşi fiinţa acestei naţii, alocă unui copil, adolescent, tânăr până la vârsta de 18 ani, doi covrigi pe zi! De aia avem cei mai săraci tineri din UE. În schimb, cheltuim pentru un câine ţinut în adăpost 73 de lei pe lună, iar pentru un deţinut, sume uriaşe.

Această sumă lunară provine din taxele pe care consiliile locale le impun persoanelor fizice, dar şi celor juridice. Ei, aici, la taxa de câine pentru societăţi comerciale, ne lovim de un alt paradox de o altă cretinitudine politică. Aceasta a fost fixată la 50 de lei pe an, indiferent de cifra de afaceri or de profitul unei companii.

Păi un agent economic mic şi flauşat, vai de mama lui, plăteşte aceeaşi sumă pe care o achită şi, să zicem, Damen, Vega, Tancrad sau ArcelorMittal.

Şi dacă pentru copii nu există formula de adopţie la distanţă, iată că pentru câini a fost posibilă. Pă cine e iubitor de animale, mai mult decât de copii, dar nu are unde ţine şi hrăni animalul în cauză, merge la adăposturile de câini şi îşi alege un exemplar care devine în acest fel al lui.

Animalul primeşte o cuşcă single şi poate fi vizitat ori de câte ori doreşte aparţinătorul lui care, repet, pentru acest gest uman plăteşte 73 de lei în fiecare lună. Iată un exemplu: în Valea Oraşului locuieşte o familie cu cinci copii. Toţi, dimpreună cu părinţii, se înghesuie să privească la un singur televizor. Ei nu au, bineînţeles, nici măcar o bobârcă de calculator. Şi eu nu cred că nu există familii cărora le prisosesc astfel de electrocasnice, dar ele sunt ocupate cu adopţiile de câini la distanţă, pentru care mai plătesc şi 73 de lei pe lună…

Gelu CIORICI 7 - martie - 2014

One Response so far.

  1. contra spune:

    Se presupune ca un copil are parinti. Asa, daca o luam din punct de vedere economic, nu-mi convine sa tin pe spatele meu( statul suntem noi) cate 5-6 bucati copii proveniti din familii dezporganizate(tatal o omoara pe mama, mama isi omoara un prunc etc).
    Nu mai invrajbiti oamenii! Faceti ceva creativ!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...