logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

Da, iată, ce era greu de presupus s-a întâmplat: Crin Antonescu a re-devenit bărbat. Mai mult, el şi-a afişat public bărbăţia, la cel mai înalt nivel al democraţiei şi în faţa naţiunii, maturizarea politică. Şi dacă USL a murit, un mort nu mai poate produce efecte, nici cu scop lucrativ, nici cu scop patrimonial, nici efecte juridice. Deci, programul de guvernare al Guvernului Ponta III nu mai există, fiind unul al USL. Ceia ce Antonescu, devenit preşedinte al Senatului României din partea USL, a înţeles, demisionând din funcţia pe care o exercita din partea a ceva care nu mai există. Acum totul depinde de jocurile şi interpretările Constituţiei, făcută prea largă, lată şi prea des supusă judecăţii Curţii Constituţionale, alcătuită din iluştri magistraţi, dar numiţi politic.

Ponta este acum într-un şah aproape de mat, jocul putând deveni unul definitiv pentru meciul din noiembrie. Atunci când un Johannis ajuns în turul doi versus Ponta, susţinut de Băsescu, de un Ardeal, un Banat, Crişana, Maramureş şi Bucovina habsburgizată, cu votanţi care vor ştampila compact cu neamţul de Sibiu, poate să-l lase pe Victor-Viorel fără serviciu, fără de preşedinţia pesede şi cu … mâinile NELIBERE.

Ce poate urma? Un guvern cu majoritate fără pesede, cu un Băsescu premier şi cu un Antonescu preşedinte al Senatului.

Dacă e puţin pentru Crin, nu are decât să se consilieze cu Băsescu şi Jhoannis. Cert este că o astfel de formulă, poate cu demnităţile nedefinitivate încă, a fost negociată cu UE şi cu partenerul Strategic SUA.

Şi vom publica un astfel de document secret în care Traian Băsescu şi-a negociat şi obţinut garanţii pentru viitorul său politic, un altul decât hărţuirea în Justiţie şi Puşcăria.

4 martie, ora 17,35.

Gelu CIORICI 7 - martie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...

Doi bugetari au pus

Prin târgul nostru se zvoneşte că o vânzare de imobil, ...