logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Organizat aşa cum se cuvine la Galaţi, adică pe şestache, Forumul pentru Constituţie s-a ţinut la Sala Gogoncea de la Muzeul de Naturale Emil Strunga, lângă serele cumplit de ruginite Răzvan Angheluţă. Iată surprins în mod scrupulos şi în trei personaje o întreagă genealogie a situaţiei debile în ale reglementării de pe la Galaţi. S-a discutat cum s-ar spune despre cum să fie Noua Constituţie a României în viitorii ani(nu prea mulţi, desigur, în 23 de ani am schimbat deja trei constituţii). A fost de fapt un fel de şedinţă de partid a PSD, cu invitaţi de la PNL, PDL şi de pe la sindicate, patronate şi organizaţii ale societăţii civile, cu spikeri aflaţi în treabă -foşti arbitri ajunşi consilieri, foşti activişti ajunşi paraziţi la Autoritatea Electorală sau foşti doctori ajunşi paraziţi de parlament. Aflatul în treabă la români în varianta de Covurlui a produs un forum anemic, formal, de faţadă, suficient, neconstructiv, un forum al exibiţionismului şi masturbării intelectuale. 

 

Cine s-a făcut că lucrează pentru Constituţia unora mai presus de alţii

Erau în primul rând pesediştii, căci cu ei s-a început facertea lumii la Galaţi, şi tot cu ei pare să se termine. A venit să dea poleiala de seriozitate şi girul de profesionalism Cristian Pîrvulescu, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia. De el s-a agăţat pesedistul Florin Iordache, care e secretarul comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei şi titirezul potlogăriilor politice şi al mânăriilor de agent sub acoperire, Florin Pâslaru. De aici înainte, oricât de serioasă s-ar fi vrut dezbaterea despre Noua Constituţie, nu s-ar mai fi reuşit. „Organizatorul” Florin Pâslaru, devalizator de bugete publice(vezi terasa domeniului Pâslaru), incompatibilul parlamentar(vezi angajarea în familie la Cabinetul Parlamentar), terminatorul de firme de stat(vezi dispariţia Pescogal) şi evazionistul fiscal(vezi afacerea „TVG de Noua Zeelandă”), nu putea să nu compromită şi o astfel de nobilă idee. În două ore de bătut apa în piuă, agitatorii PSD s-au foit şi au plictisit audienţa cu nimicuri constituţionale. Au răspuns la apel o parte a pesediştilorde la vârf şi invitaţii lor de coloratură- deputaţii Florin Iordache, Bogdan Ciucă, Viorel Ştefan, Victor Paul Dobre şi Mircea Toader, interminabilul compromis şi lăcomit Aurel Nechita, primarul în curs de compromitere Marius Stan, city-managerul Aurel Vlaicu, absconsul viceprimar Florin Popa, consilieri locali şi judeţeni, reprezentanţi ai sindicatelor, ONG-urilor, precum şi ai mediului universitar. Restul locurilor din sala Gogoncea a fost ocupat de elevi şi studenţi de umplutură. Au fost chiar şi piţipoance(ca să vezi cum lucrează mobilizarea pentru Forumul de Constituţie!). Deşi au fost în sală şi „peneliştii”Mihai Manoliu şi Săvel Rotaru sau diverşi pecişti de umplutură, aceştia au tăcut mâlc. N-a tăcut Mihai Capră, care nu se ştie în numele cui a vorbit.

 

Au umplut timpul cu palavrageală, doar pentru a da senzaţia de dezbatere

 

Lucreţia Roşca ( cu voce de Lucreţkaia), Nicolae Rainea, cu obositoarele hau-hau-uri despre reducerea lumii la fotbal („ce e Forumul decât un meci de fotbal, unde arbitrul decide şi ăi de pe margine ţipă?!”). Printre puţinii specialişti prezenţi a fost şi Florin Tudor, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Dunărea de Jos. N-a fost nimeni de la Universitatea Danubius. Pe acest fundal, s-a lăbărţat însă pe enorm de multe minute nulitatea juridică Mitică Budescu, devalizator la Legea 10, estorcator de bani publici şi sinecurist pesedist ascuns la Autoritatea Electorală Permanentă. Că trebuie avut atenţie la priorităţi, la listele la care şi el munceşte, etc.

Mai toată lumea şi-a dat cu părerea despre cîte camere ar trebui să aibe parlamentul, s-a referit la regionalizare, a amendat traseismul politic. Cică noua Constituţie ar trebui să excludă latura politică din numirea procurorilor – nu trebuie s-o facă ministrul Justiţiei, ci CSM- şi să clarifice modul de desemnare al primului ministru. S-au emis păreri semidocte despre deputaţii şi senatorii care au chef de traseism politic. E de rău cu determinarea pulimii care vrea reformă. Nicio milă faţă de prostituţia pe voturi! Cine pleacă la alt partid, să i se ia mandatul! Deputatul Florin Iordache, secretarul Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei, a zis că e musai: stoparea migraţiei politice de la nivelul Parlamentului. De formă, aleşii şi stăpânii politicii de Galaţi se fac că vor ce vrea poporul, de parcă ţine cineva seama de ce vrea poporul. Faptele vorbeşte însă pentru realitatea meschină din bruma lor de respectabilitate. Toată lumea fu..pe toată lumea şi toţi racolează de la toată lumea, pe rupte şi pe tăcute. O astfel de chestie obosită am mai trecut la pomelnicul „contrelor” de prostit bizonul elector. Azi se contră Ţuţu Toader cu Marele Dobre. Mda, cam puţin, cam prăfuit ezerciţ politic, timp pierdut cu astfel de prostiuţe de provincie. Ales iarăşi şef de deget parlamentar, Ţuţu Toader se vede reformator.Vrea parlament unicameral, cu 300 de parlamentari, vrea stoparea migraţiei politice (o interdicţie aplicabilă parlamentarilor pentru o perioadă de 15-20 de ani) şi –culmea ipocriziei!-propune revenirea la candidaturilor mixte – o parte uninominale şi o parte pe liste de partid.Da nu vrei nene Ţuţule şi revenirea la mandatul de Băs la patru ani? Ba, ar merge şi un ţâr de dictatură, de aia în care se şefea bine la Centrul de Instruire al Navigatorilor.

 

Concluzie? Dacă nu anul ăsta, degeaba mai vrem

 

Parlamentul României a demarat procedurile de revizuire a Constituţiei României. Prin septembrie, să fie referendum. Până atunci, dezbatere intensă.

Dezbaterile publice ale Forumului vor fi organizate pe trei axe: teritorială, tematică şi academică. Axa teritorială a Forumului Constituţional presupune organizarea de întâlniri la nivel local, judeţean şi regional, urmărind organizarea a cel puţin unei dezbateri în fiecare judeţ din ţară, zice Cristian Pîrvulescu.

Obiectivul principal al dezbaterilor este formularea unor propuneri punctuale şi precis articulate de revizuire a Constituţiei României, prin trimitere directă la articolele existente sau prin elaborarea de noi articole. Discuţiile au continuat, fiecare propunere a celor prezenţi fiind notată. O atenţie deosebită a fost acordată regionalizării României şi introducere acestei reformări şi în Constituţia României. Cristian Pârvulescu a explicat necesitatea ca până în noiembrie să avem o lege a regionalizării – pentru negocierile României cu CE pe planul multianual de buget – iar pentru existenţa unei astfel de legi trebuie ca şi în Constituţie să se menţioneze această nouă formă de organizare. Toate propunerile aduse de cetăţeni la forumurile constituţionale care se desfăşoară în România vor fi expuse de Comisia de la Veneţia, pe 10 mai. Conform calendarului de revizuire a Constituţiei, la finele lunii iunie ar trebui finalizat proiectul de revizuire a Constituţiei, în iulie,într-o sesiune parlamentară extraordinară, ar trebui ca proiectul de revizuire să ajungă în Senat, în septembrie, în Camera Deputaţilor, iar în octombrie să se organizeze referendumul pentru revizuirea Constituţiei. Potrivit lui Cristian Pârvulescu, dacă nu se legiferează în acest an regionalizarea României, după 2013, este prea târziu.

Silviu VASILACHE 19 - aprilie - 2013

One Response so far.

  1. lordul spune:

    Rau a ajuns Galatiul! Tocmai la mana idiotilor astia care nu se pricep la nimic (doar la mangleala ! )

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...