logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Iată, avem câteva bârfe calde, culese de prim târg, acolo, vorbe spuse pe la colţuri, în birouri, cafenele. Eii?! … gura târgului

Se zvoneşte că ne lasă, gata, s-a săturat, pleacă de bună voie şi nesilit de nimeni, d-l doctor Bacalbaşa. Săracul e atât de singur, de nu se mai poate. Colegii de serviciu pe linie medicală, prietenii, nu-i mai are, la serviciul actual, de la Judeţ, nimeni pe „aproape”. Aşa că, singur, singurel, cu ostilităţi pe linie de partid, şi cu ochii aţintiţi spre el, de toate serviciile precum pe fostul Prefect, omul vrea să-şi ia lumea în cap şi să lase totul baltă. Mai apoi, sau în primul rând, ceia ce-l macină cel mai tare este vârsta, familia şi cel mai preţios lucru, nepotul din America. Se zvoneşte că deja şi-a comandat biletele de avion, numai de dus, peste Ocean în United State of America.

DNA o să aibă Gâlcă?

Un alt zvon, care nu ne lasă în pace, de calibru, şi bântuie prin Republicuţă, este legat de ocuparea postului cheie, de şef la DNA Structura Galaţi. Cică, după contorsionări şi zbateri înalte, cam s-a hotărât cine o să ocupe funcţia cu pricina, care le dă unora frisoane rău de tot. Şi uite aşa se spune că „generalul” Gâlcă, va tăia şi spânzura în numele dreptăţii pe cele trei judeţe arondate. Acum, noi ce să spunem? Bârfe, da dacă este adevărat, unii or să râdă, alţii or să plângă, iar noi vom fi cu ochii şi bunghiul pe toţi, ca de fiecare dată.

Sediu de 11 milioane de euro

O altă bârfă otrăvită, comunicată din „gură în gură” mai ceva decât ştirile lui Andreea Esca, e legată de costul construirii noului sediu al Primăriei Galaţi. Gurile rele spun cam aşa: cum draku’ poate să coste 11 milioane de euroi? Va fi poleit cu aur sanctuarul administraţiei locale? Jumătate sunt para-îndărătul? Pe ce se duc banii noştri, că şi aşa suntem rupţi în cur şi ne ghiorăie maţele de foame.

O voce a străzii spune că, dacă ţinem cont că stabilimentul este deja la roşu sau gri, nu are cum „neam” să coste un aşa purcoi cu bani. Altul, argumentează cu Hotelul Faleza cumpărat cu 3 milioane de euro şi modernizat ca la carte cu vreo 1,5 milioane euro. Un cârcotaş, cotier de birou, argumentează că nici clădirea imensă a Grădinii Botanice nu a înghiţit atâta bănet şi tot aşa. Acum, noi spunem şi cerem, ca înainte de toate, onor consilieri, servicii ale statului de drept, instituţii specializate, să se pronunţe, să fie călare pe ei, că ne-am săturat de băieţi deştepţi, cu papioane şi gulere albe, şmenari şi hoţi la drumul mare.

Ochiul şi timpanul 24 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...