logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Foştii salariaţi ai SC Fricom, fostul IRUC, societate aflată la intrarea pe platforma gălăţeană a depozitelor en gross din strada Henry Coandă, fac dezvăluiri incredibile despre privatizarea frauduloasă a acestei societăţi, privatizare ce depăşeşte orice închipuire în ale,, escrocheriilor”. Beneficiarul acestei uriaşe fraude a fost răposatul Chelu Cătălin, care a lăsat mamei şi celor 10 copii o uriaşă furăciune, printre care şi această companie. Artizanii acestei fraude sunt Lucica Lepădatu, Lepădatu Iordan, Dima Felicia, Horia Axinte, Marian Debu, Oprea Răducan, Irimia Petrişor şi Herascu Marius. Ce instituţii au fost implicate, cine sunt cei care au acoperit şi acoperă această uriaşă fraudă, ce repercusiuni a avut asupra privatizărilor din Galaţi şi din ţară, înscrisuri false, declaraţii bombă din dosarele de cercetare, licitaţii trucate, şpăgii şi multe altele de acest fel, toate aceste vor fi prezentate în ediţiile viitoare. Momentan, societatea Fricom este leagănul unor mega escrocherii de zeci de miliarde, spălare de bani, vreo 6.000 mp teren deţinut de stat (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) şi evaluat la această dată la 22.000 lei, adică la 0,85 euro/mp, în condiţiile în care în zonă preţul pe metrul pătrat este de 130 lei/mp, majorări fictive de capital, evaziune fiscală, tranzacţii fictive de miliarde şi multe altele. Toate acestea sunt puse în operă de grupul Chelu instalat fraudulos la conducerea Fricom-ului. În ultimii zece ani societatea a fost obiectul unor maşinaţii financiare comise de către două reprezentante de vază ale grupului Chelu: Lupu Florentina, ca administrator unic, şi Ţîru Luminiţa, ca director.
Vom reveni cu toate acestea şi cu aspecte din plângerea făcută la DNA- Structura centrală.

Leo IANCULESCU 16 - noiembrie - 2018

6 Responses so far.

 1. Safciuc spune:

  Cam tîrziu a explodat bomba.Sunt foarte curios daca o să prezentaţi pîna la capat această mega farsa de privatizare cum sigur nu mai există în cadrul cioacei privatizarii cu acele cupone. Curiozitatea la care fac referire priveste pe cei din politie şi parchet care au acoperit această uriasa escrocherie. Daca cei ce au cercetat cazul ar fi procedat legal astăzi harta Galatiului ar fi aratat altfel. Cunosc bine cazul si cred ca trebuie dezvaluit totul si anulat toata această farsa de privatizare bazata numai pe acte false. Nu s-a spus nimic despre judecatoarea delegata de la Registru comert care a dat tenta de legalitate a actelor false. Oricum a fost bine rasplatita pentru ce a facut si a ajuns într-o functie pe masura realizarilor. Astept cu nerabdare sa vad continuarea. Va mai fi?

 2. M.I. spune:

  Nu ştiu ce date aveţi şi ce dezvăluiri veţi face, dar eu am fost direct implicat în această problemă fiind o persoană prejudiciată de persoanele la care faceţi referire. Am făcut mai multe sesizări cu ani în urmă dar nimeni nu a avut curaj să finalizeze cercetaările. De ce oare? Pe scurt pot să vă zic şi eu cîteva date despre excrocheria cu privatizarea acestei societăţi. Societatea a avut ca acţionari în 1994, FPS-ul 70%, FPP-ul 30% din capitalul societăţii, care era la acea dată de 34milioane lei. Cum necum a apărut societate ca fiind băgată în cuponiadă în 1996, societatea apărînd pe lista societăţilor scoase la privatizare, emiţîndu-se certificate de acţionar pentru un capital social de 272miloane de lei???, semnate de un individ Petre Gică, care nu avea nici o calitate la Fricom, acesta figurînd ca administrator unic????. Culmea este că acest individ a apărut prin societate prin 1995, spunînd că este patron la o firmă şi că vrea să ajute societatea.
  Am cerut date de la Registru comerţ despre acest individ şi spre stupefacţia mea am primit un certificat constatator, nr.1923 din 1.02.2005 din care rezultă că:
  la 1 ianuarie 1999????, acţionarii societăţii sunt FPS 70% FPP II MOLDOVA SA 30% din capitalul social. Şi la fel de important: ,, În perioada 1995-2005 societatea nu a avut înregistrat ca administrator pe dl. PETRE GICĂ.??? Cum aste posibil? S-au emis certificate care nu aveau acoperire şi semnate de o persoană fără calitate? Actele sunt false? Cine oare sunt cei ce sunt vinovaţi de aceste fraude? Cine trebuia să cerceteze aceaste fraude? Vă trimit certificatul constatator de care am vorbit şi vă pot da o groază de hîrtii plimbate şi pierdute pe la parchet. Şpaga bat-o vina învinge cam peste tot.

 3. bors spune:

  Cine trebuia să anuleze actele false întocmite? Sper ca să se facă dreptate pentru toţi salariaţi izgoniţi din societate de acesti infractori care au pus stapînire pe oras.
  Această societate trebuie sa treaca la stat, totul fiind o excrocherie uriasă ce sper s-o prezentaţi pe întelesul tuturor.

 4. Avram M spune:

  În presă a apărut acum vreo 5-6 ani, în Viaţa liberă parcă, că Chelu ar fi dat un tun de vreo 700 milioane cu chestii legate de returnări ilegale făcute la Fricom şi o altă societate de cablu. Gata şi cu dosarul ăsta? Domnilor cine sunt adevăraţii infractori? Cei ce fac diverse infracţiuni sau cei ce îi învaţă şi îi acoperă? În acest domeniu trebuie făcut ceva.

 5. axinte spune:

  O mare parte din vina pentru tot ce s-a întâmplat la această societate referitor la privatizare şi ulterior la multe alte societăţi din Galaţi este directorul Registrului comerţului, Oprea Răducan, cel care stă neclintit în postul respectiv de la începuturi. Fără gravele abuzuri săvârşite de acesta în cazul la care faceţi referire, nu se realiza frauda în ce priveşte privatizarea acestei societăţi Fricom SA. Cei de la Registrul Comerţului se fac vinovaţi de menţiuni făcute de persoane fără calitate, de inregistrări fără documente. Nu întâmplător acest domn Oprea Răducan este de neclintit din postul său de zeci de ani. Ştie multe şi …nu mărunte.

 6. SM spune:

  Măgăria făcută la Fricom este de-a dreptul o nebunie. Numai o minte bolnavă putea să conceapă o asemenea tîmpenie de privatizare. Mă întreb de ce nu a apărut în presă această aşa zisă privatizare, o golănie făcută de minţi bolnave. Aştept să văd dacă o să prezentaţi această super golănie făcută de fostul FPS şi cu acordul lui Trandaf de la FPP Moldova. Dacă nu ştiţi, Petre Gică cel băgat la înaintare este nepotul lui Mihalcea directorul de la Galgros, cel care s-a urcat uşor, uşor şi din nimeni a ajuns putred de bogat după moartea lui Cătălin.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...