logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

A împrumutat de la BCR 2.000 lei, a rambursat 1.160 lei şi mai are de dat 3.137,27 de lei!

Sigur că aici, în titlu, îmi exprim o opinie generică, bazată pe situaţia reală în care se găseşte economia autohtonă, cât şi gradul de îndatorare a populaţiei către bănci. Dacă până acum doi-trei ani, funcţionarii băncilor îi călăreau realmente pe agenţii economici, îi agasau pe patroni cu vizitele lor dese şi insistenţele obraznice de-a dreptul pentru a-i determina să ia credite, adică să cumpere bani, acum băncile nu-ţi mai vând produsele lor decât cu garanţii care să acopere creditul în procent de 300%.

Sute de mii de români au fost distruşi ca familii, au fost deposedaţi de case, terenuri, maşini, firme, afaceri, depozite, tiruri, mijloace de lucru, pentru că au avut curajul antreprenorial de a împinge România înainte, folosind, ca oriunde în lumea real CAPITALISTĂ, creditele bancare.

Dar, pe fondul acesta generic e mult de spus-scris.

În ediţia de faţă avem un studiu de caz, exponent al populimii, care a pus botul la reclamele deşănţate şi mincinoase ale băncilor, care se oferă ca centuristele să-ţi ofere serviciile lor ieftine, rapide şi cu costuri minime.

 

Mitică Şerban e o muscă pentru sistemul bancar

În 2006, lui Mitică Şerban, petentul nostru rupt în cur, i s-a îmbolnăvit nevasta. A împrumutat bani de doctori şi medicamente. Dar s-au dus şi boala a rămas. În 2007 a fost nevoit să apeleze la BCR – Filiala Târgu Bujor, pentru a contracta un credit. Bancherii, bucuroşi, i-au vândut 2.000 de lei şi au făcut un grafic de returnare a sumei în 60 de rate lunare egale în valoare de 47,02 lei. La suma împrumutată, banca a adăugat o dobândă de 484,69 de lei, 60 de lei comision de administrare şi 276 de lei comision de risc. În total, 820,69 lei. Mă, ziceţi voi dacă nu e cămătărie legalizată! Păi cumperi de la bancă 2.000 de lei şi ea ţi-i vinde cu 2820,69 de lei. Adică îţi ia peste 40% din suma pe care ţi-o împrumută „cu buletinul”, când te afli în necaz.

În 2008 şi 2009, nea Mitică reuşeşte să achite 690 lei. Supărată, bancă îl vinde!

BCR îl vinde pe nea Mitică recuperatorilor

Cu nevasta bolnavă şi rămas pe drumuri ca loc de muncă, nea Mitică Şerban nu a mai putut ţine pasul cu pârdalnica de bancă. neDrept pentru care marea bancă îşi vinde creanţa sa faţă de debitorul nea Mitică, firmei de recuperare SC Kruk Internaţional SRL, firmă care în Polonia natală e fruntaşă în întrecerea capitalistă.

Recuperatorii îl înştiinţează pe „viermele” de nea Mitică Şerban că îi datorează drept debit suma de 2.915,76 lei la care, în „mărinimia” lor adaugă şi o dobândă de 18% pe care o subliniază ca fiind redusă cu 8,15% faţă de dobânda practicată de bancă. Păi cum draku e redusă, băi, nea recuperatorilor?! Că în afară de tot felul de comisioane de administrare, de risc etc, banca zice că are dobândă de 16,15%!

Iacătă-l pe nea Mitică, cel care poate fi lejer multiplicat în sute de mii de români şi în zeci de mii de agenţi economici mici şi flauşaţi, pă caii albi ai băncilor-cămătari şi ai recuperatorilor-şmenari.

Deci, nea Mitică a efectuat ceva plăţi din creditul de 2.000 de lei, dar s-a trezit că are un debit de 3.137,27 de lei din cauză că firma Kruk Internaţional SRL a încorporat dobânda datorată către bancă şi dobânda lui de recuperator, în valoare de 18%, ajungându-se la ilegalitatea fiscală de a calcula dobândă la dobândă.

Bietul Mitică blajinul are de plătit o rată de 120 lei, în loc de 47,02 lei

Ehei, era vremea când nevasta lui nea Mitică Şerban se afla la începutul bolii, deci medicamentele şi medicii costau mai puţin, iar el, nea Mitică, avea job, cum ar zice gulerele albe din bănci şi din Kruk.

Şi avea de plată o rată lunară de doar 47,02 lei. Între timp, boala nevestei s-a complicat iar el a devenit şomer.

Moment în care firma recuperatoare îi comunică faptul că are de plătit o rată lunară de 120 de lei. Păi mă, amploaiţilor, dacă atunci când şi nevasta lui Mitică şi nea Mitică aveau servici, iar soţia nu-i era nici căzută la pat, nu a putut ţine pasul cu o rată de 47,02 lei, cum credeţi că o să-l poată ţine în condiţiile date şi când i-aţi pus în cârcă 120 lei pe lună?

Aşteptăm reacţiile specialiştilor, experţilor, autorităţilor în drept, ale celor aflaţi în situaţia familiei Şerban şi ale patronilor care au încercat să împingă România înainte, apelând, ca în toată lumea civilizată, la credite bancare.

Căci, iată, Mitică Şerban se află astăzi în următoarea situaţie strigătoare la Dumnezeu: a contractat în 2007 un credit de 2.000 de lei, cu dobânzile şi comisioanele aferente, pentru care a achitat în total suma de 1.160 de lei şi mai are de achitat suma de 3.137,27 de lei… Sumă pentru care familia Şerban este ameninţată de către firma recuperatoare că ÎŞI VA PIERDE CASA.

Promitem să revenim cu multe alte cazuri de acest gen, trase la xerox de către sistemul bancar românesc, cumpărat de către marile bănci din ţările UE.

Gelu CIORICI 12 - aprilie - 2013

2 Responses so far.

  1. […] impact-est.ro Etichete: a distrus economia, Cămătăria bancară, economia […]

  2. Cesar spune:

    Sa isi piarda casa, stia bine ce face cand a semnat creditul !

    Banii pe care acest Mitica i-a imprumutat nu au fost culesi din copaci. Ei sunt munca, sacrificiul si sudoarea altor oameni.

    De ce pretindeti ca altii sunt sclavii lui acest Mitica, ca daca lui i se imbolanveste nevasta sau „ii este greu” altul tre sa munceasca ca Mitica sa aiba credit la pret redus si eventual neplatit ?

    La fel ca Mitica sunt sute de mii de amarati care muncesc sa puna deoparte cate 100 lei pe luna, iar din acesit bani Mitica ia credit si nu vrea sa dea inapoi !

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...