logoImpact EST nr. 851 - 04.12.2020
logo

logo

ivesti (5)Da, adică mutat în alte localităţi, printre care şi Galaţiul, pentru a-şi pune amprenta de om orânduit, cu vigoarea în sânge, căruia îi pasă, un primar care de aproape patru ani nu şi-a ridicat cei 3000 de lei salariu, ci la dirijat celor aflaţi în nevoie, care nu a dus măcar o bomboană acasă, care a anunţat că nu mai doreşte să candideze pentru încă un mandat, fapt pentru care Maricel Ghioca a fost luat pe sus şi dus în Căminul Cultural al comunei Iveşti, pentru a da socoteală celor 600-700 de oameni, care-l vor, în continuare primar, altă alternativă neexistând.

Dar, ca să fie în rând cu moda, primarul Maricel Ghioca a dat cu subsemnatul şi la DNA-ST Galaţi pe la poliţie, astfel de reclamaţii ajungând şi la presă.

Haideţi să vedem cum, de data asta, realitatea bate filmul SF.

Cum e să lucreze de Revelion, ca să nu pierzi 500.000 E

Iveştiul are cel mai mare proiect de infrastructură din judeţul Galaţi. Prin OG nr. 28, localitatea a primit trei milioane de lei pentru asfaltarea a 13 km de drumuri. Bugetul anual al Iveştiului este de circa un milion de euro. Din păcate, acum opt ani a fost pierdută o finanţare de 1,7 milioane de euro… Păi eu când am fost anunţat că pe 30 decembrie 2015 ne-au intrat în cont 500.000 de euro, pe 4 ianuarie 2016 echipa mea din primărie a fost gata cu ridicarea licitaţiei pe SEAP! Iată o lecţie de celeritate, măi, edililor, măi! Licitaţia a fost câştigată de CRICONS SRL Galaţi, iar pe 21 martie am fost la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi pentru verificarea documentaţiei, apoi semnarea contractului şi intrarea în execuţie. Ei, asta da celeritate. Păi dacă toate investiţiile bugetate din ţara asta ar beneficia de astfel de capacitate organizatorică şi instituţională, România ar dudui. Din banii ăştia vom asfalta patru kilometri de drumuri săteşti şi se va organiza Festivalul Vinului din 2017.

Am extins reţeaua de trotuare asfaltate cu 1,2 kilometri pe sensul de mers Tecuci-Galaţi şi avem de lucru aţi 2,6 kilometri cu bani de la bugetul local.

Buget anual: un milion de euro

ivesti (14)Să trecem în revistă pe repede înainte datele seci relatate echipei Impact-est de către primarul care NU MAI VREA SĂ FIE PRIMAR, Maricel Ghioca. Deci, bugetul propriu al Iveştiului este de circa un milion de euro. În localitate îşi desfăşoară afacerile 30 de agenţi economici care aduc la buget cam 200.000 de lei noi anual, din taxele şi impozitele celor circa 350-400 de salariaţi. Iveştiul are 8500 de locuitori, din care 2.200 de romi, dar în timp ce se nasc doi români, se nasc şi şase romi.

Avem un mare creator de locuri de muncă, VANBET, cunoscut ca Avicola Iveşti, dar are sediul social în judeţul Vaslui. De curând au investit aici două milioane de euro din finanţări europene, dar înseamnă că s-a folosit forţă de muncă şi de aici.

Dar mândria autohtonă este reprezentată de firma VIMINI PROD SRL, patronată de un român stabilit în Italia prin anii 1970-1975. Încă de prin 1990 (parcă) a cumpărat fostul CAP şi a protejat, conservat şi reamenajat totul de la capăt. Acum aici lucrează 150 de salariaţi în prelucrarea lemnului. Totul pleacă la export cu valoare adăugată mare, pentru că se fabrică ambalaje speciale din lemn pentru marii producători de vinuri din Uniunea Europeană. Toată activitatea se întinde pe nouă hectare de teren, iar producţia se realizează în fostele grajduri ale fostului CAP.

Am salvat spitalul

Ca primar ales independent şi rămas independent, mi-am putut permite să negociez cu politicienii care aveau nevoie de voturi la parlamentarele din 2012, păstrarea Spitalului Iveşti ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, cu un număr de 15 paturi alocate. Dar, în fapt, avem 30 de paturi, pentru că spitalul are şi o componentă socială, pentru persoanele defavorizate. Şi ne bizuim pe câţiva OAMENI şi AGENŢI ECONOMICI, care susţin acest centru cu alimente şi cu ce mai e nevoie de reamenajat, reparat, întreţinut, de la clădiri, până la acest parc.

Decizie fermă: NU MAI CANDIDEZ!

Primarul Maricel Ghioca şi-a exprimat public intenţia de a nu mai candida pentru un nou mandat. Asta i-a determinat pe circa 650-700 de cetăţeni cu spirit civic să se adune, pe 9 martie, ora 12,00 la Căminul Cultural, unde l-au invitat pe valorosul edil, la mitingul de susţinere, încercând să-i impună să candideze, tot ca INDEPENDENT pentru un nou mandat.

Dar pe 19 aprilie 2014, când a fost contactat de noi acesta ne-a spus răspicat că nu mai vrea un nou mandat şi că este O DECIZIE FERMĂ. NU VOI MAI CANDIDA. AM MUNCIT ENORM, ŞI PENTRU CE, CA SĂ FIU STROPIT CU NOROI DE-ALDE NIMENI? DECIZIA MEA ESTE FERMĂ: NU MAI CANDIDEZ!

Printre multe alte neadevăruri vehiculate în repetate petiţii adresate autorităţilor şi presei, una pare gogonată rău de tot. Cu toate astea, primarul Maricel Ghioca a fost chemat în 2014 la DNA-ST Galaţi şi la Poliţie. Am fost reclamat că am dat cinci miliarde de lei vechi mită, pentru ca fiul meu să ia bacalaureatul. Întâi de toate, de unde atâta bănet şi apoi cât de prost trebuie să fii, încât dacă i-ai avea, să-i dai pe toţi pentru o diplomă de bac?!! Dar, asta e…

În aproape patru ani de când sunt primar, NU AM DUS O BOMBOANĂ ACASĂ… Salariul de 3000 de lei, nu l-am ridicat niciodată, ci l-am dirijat mereu către cei aflaţi în nevoi acute, din această comună.

Asfalt şi rigole ca-n filme

Am făcut un tur al investiţiilor. Am văzut drumuri asfaltate perfect, cum nu se văd în multe locuri, fie ele şi oraşe, din România. Cu rigole şi poduri de acces pentru fiecare gospodărie în parte. Cu tehnologie respectată. Cu organizare perfectă. Cu aliniere ca-n proiect. În paralel, odată cu înaintarea asfaltării drumurilor şi trotuarelor, s-a făcut extinderea şi alimentarea cu apă în proporţie de 90%! În zona din spatele blocurilor au fost eliminate toate magherniţele şi dihăriile, care arătau ca o şerpărie. A asfaltat drumul, a montat iluminat public şi a realizat o grădină publică de invidiat, cu ale bine gândite, cu bănci, cu iluminat ornamental şi fântână arteziană, cu copaci plantaţi, cu spaţii verzi şi florale. Prefectul Otrocol şi preşedintele Bacalbaşa, ar trebui să-i ia de mână pe circa 80% dintre primarii acestui judeţ, inclusiv pe Marius Stan şi să-i plimbe prin Iveşti să vadă ce înseamnă LUCRUL BINE FĂCUT, ŞI DE TOŢI BANII ALOCAŢI, altfel n-avea cum să iasă lucru de calitate şi de bun gust aşa cum este stipulat în orice caiet de licitaţie.

Noi am zis că Maricel Ghioca ar trebuie dat afară pentru a civiliza, pentru a urbaniza, pentru a amenaja teritoriul cu talent de gospodar înnăscut. Fix cum sunt amenajate şi ordonate şi depozitul de materiale de construcţii şi marketul pe două nivele, cu produse de bricolaj şi electrocasnice.

Şi fiindcă suntem în Săptămâna Mare şi ne aşteaptă Învierea Domnului, le spunem să-şi îndrepte sufletele, mai ales celor pe care mereu îi prinde Învierea cu Lumina doar pe jumătate aprinsă.

A consemnat, Redacţia Impact-est 6 - mai - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Diagnostic pentru s

Medici care se întâlnesc zi de zi în saloane şi ...

Platformă online de

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că din martie ...

Vrăjitorii de iarn

Sau de pandemie, şi, mai ales de alegeri hibernale. Şi-acum, ...