logoImpact EST nr. 860 - 27.02.2021

Mai acum un an scriam în paginile ziarului nostru, ca urmare a unei scrisori semnate de zeci de locatari ai blocurilor Dafin, Gorun, G4, Paltin, Pin etc. din Mazepa, despre dezastrul produs de stabilimentul numit „Union Jack”. Cârciuma asta cu aere de fiţe şi cu clientela aşijderea, ni se spunea că nu respectă nici o normă legală de funcţionare şi că fiind amplasată între blocuri, reprezintă un dezastru pentru liniştea nocturnă a sute şi mii de locatari din oraşul păstorit de Primarul Stan şi Comandantul Poliţiei, Manoliu. Oamenii au sesizat la diferite organe, unii s-au dus să vadă „ce şi cum”, s-au pus de acord, iar în ziarul „cel mai….” au apărut măsurile luate de aceştia, cam cât un sfert de pagină. Cică se va modifica programul (orarul) de funcţionare, nu tu muzică pe terasă, se vor lua măsuri împotriva zgomotului produs de elevatoarele de aer scos din bucătărie, că…, că… şi tot aşa, de săracii oameni şi-au scuipat în sân de bucurie şi şi-au făcut cruce cu ambele mâini. Uite, zilele trecute însă, ne-au vizitat la redacţie câţiva cetăţeni, care ne-au relatat ca totul a fost doar bla-bla-bla, praf în ochii opiniei publice, a prostimii, aşa de sanchi. Zilele trecute, într-o noapte, exasperaţi de cei de la Jack Union (faleza Dunării), cică au coborât din blocuri vreo douăzeci de cetăţeni, revoltaţi şi hotărâţi să-şi facă singuri dreptate, ameninţându-i că le sparg geamurile şi le dau foc (atenţie domnule Manoliu!). Ne-am dus şi noi în documentare, să ne lămurim, să vedem şi să auzim cu urechile noastre ce se întâmplă (adică sâmbătă seara), pe la ora 23.30, trecute fix. Terasa plină, muzica live, cu sonorizare corespunzătoare, care în noapte se reverberează în geamurile locatarilor, cu copii sau bătrâni, maşini bengoase buluc în spaţiile de parcare, pe borduri, pe iarbă, unele vin, altele pleacă, în zgomotul motoarelor turate şi al manelelor ce răzbat din boxele date la maxim. Am stat vreo două ore şi programul nu se închisese, iar turbina de aer cu zgomot, de pe acoperiş, scotea mirosurile şi zgomotul care deranjează locatarii, ce sunt amplasaţi la 40-100 m de stabiliment. Din oră în oră, în spatele cârciumii, de pe o pasarelă, se aruncă în nişte tomberoane zeci, sute de sticle care prin spargere fac un zgomot asurzitor în noapte, de trezesc şi morţii din morminte. Ce mai! Ne-am lămurit! Dacă oamenilor aceştia care locuiesc în zonă, li se va pune pata într-o noapte, când nu vor mai suporta, va iesi război cu parul şi cu sticle Molotov.

Între timp ne interesam cine sunt guşterii patroni şi aflăm că de fapt sunt mai mulţi, cică e băgată şi odrasla lui Pâslaru, că toţi sunt pe-se-dişti, că nu le pasă de nimeni, că, cotizează la greu, că au spate, că au mai deschis o cârciumă similară în centru la fostul „Olimpic”, iar gurile rele mai spun că de fapt sunt centre de spălare a banilor, ale greilor din PSD-ul local. Acum noi nu ştim, dar cineva ar trebui să verifice, adică cei specializaţi, dacă nu cumva şi aceştia le asigură protecţie. Că vorba aceea, pe-se-diştii au împănat Garda de Mediu, Protecţia Consumatorilor şi multe alte instituţii ce ar trebui „să facă”.

Uite, noi în mod civilizat şi cu condescendenţă ne adresăm domnului Primar şi domnului Manoliu să ia taurul de coarne şi să ne dea prilejul să-i lăudam, alături de locatarii din zonă.

Observator 3 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg