logoImpact EST nr. 855 - 25.01.2021

(pamflet sau fabulă)

Măi, oameni buni, cică viaţa bate filmul sau viceversa, adică povestea este mai a drakului decât imaginaţia noastră bogată. Deci, a fost odată ca niciodată când în vremuri nu prea îndepărtate Galaţiul ar fi avut Aeroport, prima cursă aeriană fiind între Bucureşti şi noi, cei de pe malul Dunării. După cum se cunoaşte deja, nişte balauri cu şapte capete, după alţii deveniţi „rechini imobiliari”, au pus la cale o mare tărăşenie luând aeroportul cu japca, prin rapt şi jaf la drumul mare, în aşa fel încât neam de neamul nostru să nu mai viseze la avioane.

Banda asta de animale tâlhare, formată din gulere albe constituită după legea românească în grup infracţional organizat a numărat un deputat, un senator împreună cu ginerele, un alt deputat de ziua a şaptea, o primăriţă murguliţă (iapă costelivă) şi multe alte jivine ale junglei urbane şi rurale gălăţene. Paznicii pădurilor, apelor, solului şi subsolului, ai Direcţiei Nici o Acţiune, într-un târziu s-au trezit şi s-au apucat de treabă trimiţând animăluţele a fi pictate în zeghe. Acum, ăştia care împart dreptatea, leii şi paraleii în robă tot o lungesc, făcându-se că muncesc, ba pe unii i-a trimis să fie judecaţi de alţi lei, mult mai puternici, aflaţi la draku în praznic, pe la Iaşi şi care au pus batista pe ţambal până s-or prescrie faptele. Până aici nimic nou, numai că mai zilele trecute jivinele au fost reactivate de o întâmplare generată de alegerile locale, cele care diferenţiază regnul (rangul) în lumea animală a locului.

Se spune prin târg că în cetatea murguţei conducătoare de suflete umane, deţinătoare de terenuri „fără număr”, ar fi dorit un poliţist adevărat a candida pentru postul de Prim Împărat din partea junilor liberali alipiţi cu deasânda la venerabilul elefant cu colţi de fildeş. Poliţistul încălecat pe un cal alb ce mânca jeratic, era aproape sigur în a înfrânge zmeoaica de murguliţă şi pe cel încălzit la suflet, crescut în propria bătătură, candidat roşu la culoare din cap până-n picioare. Văzând pericolul ce o paşte, murguliţa cea vicleană şi-a pus rochie de seară, şi-a vopsit blana şi s-a dat cu eau de cologne, ducându-se puşcă la Elefantul-senator grăindu-i impunător: „dacă nu renunţi la poliţist (cu cinci zile înainte de alegeri) eu îmi schimb declaraţia mincinoasă dată la Direcţia Nici o Acţiune şi daţi de draku”.

La auzul unui astfel de strigăt de durere, ginerele elefantului a început să se tăvălească pe jos, dându-se cu curul de pământ, invocând: „copilaşii mei, când o să-i mai văd!?” Fă ceva, tată Elefant!” Urmarea a fost eliminarea lupului poliţist din a mai candida la împărăţie, iar sufleţelul murguţei a ajuns Prim secretar de comună cu un fost AEROPORT. Alo, organe! Jupuiţi murguţa! Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa cum circulă prin târg. Orice asemănare cu realitatea sau personaje bipede este cu totul şi cu totul întâmplătoare.

JAP 16 - septembrie - 2016

One Response so far.

  1. Marin spune:

    Asta e tot ce poate Cristian

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...