logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

Săptămâna trecută, am asistat laolaltă cu toată populaţia României la una dintre cele mai mari manifestări organizate pe aceste meleaguri, Sammit-ul China-Europa de Est.

Invazie de chinezi (mai multe avioane) în frunte cu Primul Ministru şi o mulţime de responsabili din toate domeniile, dar mai ales cel economic.

Acum, noi am vrea să tăiem avântul clevetitorilor şi ofuscaţilor care, de tembeli, s-au trezit în braţe cu dilema: Vestul sau Estul? La urma urmei, ceea ce contează este dezvoltarea, investiţiile, locurile de muncă şi nu prostiile ideologice. Trăim într-o lume globalizată, într-o strânsă interdependenţă economică în care „religia” de bază este performanţa economică prin care vine bunăstare unui popor.

Dar, să revenim la oile noastre şi să vedem cu ce ne-am ales noi, gălăţenii, sau cu ce ne vom alege în perspectiva acordurilor semnate între cele două părţi şi care numără multe miliarde de euroi. Desigur, chinezii au avut în vedere, la fel ca şi noi, marile proiecte de infrastructură, dar şi domenii precum agricultura, industria alimentară şi multe altele. La o astfel de „întâmplare” în mod normal şi concret ar fi trebuit ca reprezentanţii judeţului, ai judeţelor din jur cu interese comune, să aibă o strategie comună, să facă lobby, să exercite presiuni la nivel ministerial (Marilor Proiecte, Economie, Agricultură) să includă  în cadrul protocoalelor semnate obiective de interes zonal sau local, extrem de importante pentru dezvoltarea economico-socială. Din păcate, din informaţiile pe care le-am căpătat din diferite surse, reiese clar că iar ne-a scăpat printre degete ocazia, că iar am rămas la coada vacii, de proşti şi orgolioşi, de tâmpiţi şi duşi cu pluta.

Hai să dăm drept exemplu PODUL, celebrul pod peste DUNĂRE, care este obiectivul prioritar pentru gălăţeni, brăileni şi tulceni. Brăilenii au făcut spume pentru pod, care trebuia făcut de mult cu CHINA, unde studiile geo, prefezabiliate, fezabiliate, proiect, finanţare sunt gata de când hăul şi …fluviul!

Ne aducem aminte că Ponta, în primăvară, la întoarcerea din CHINA declara că sprijină şi este prioritar podul nostru (Galaţi-Brăila şi Tulcea). Ori, acum, din toate declaraţiile, din mass-media, din comunicatele de presă, a dispărut PODUL. Culmea este că, tot pe surse, am aflat şi de ce s-a produs nenorocirea cu pricina.

Cică, în târg, Marius Stan s-a lăudat că a fost de nu ştiu câte orila GUVERN, la „prietenul lui, Şova”, pe care în cele din urmă l-a convins să scoată PODUL, pentru că EL, Primarul „care este” va face subtraversarea Dunării prin TUNEL,la Galaţi, fără nici un ajutor dela GUVERNULlui PONTA, fără nicio garanţie guvernamentală şi fără să se opună cineva din Europa sau de peste Ocean.

Spre surprinderea noastră, a voastră, a tuturor celor interesaţi sau nu, cu presiunea altor scule politruce, Podul şi chinezii au dispărut din peisaj.

Ei, acuşi începe beleaua, oameni buni, când rămânem cu fundul gol, nici în car nici în căruţă, fără POD şi, noi credem, că şi fără tunelul lui Stan, căci  este un scenariu ştiinţifico-fantastic de tocat banii Primăriei şi ai populimii gălăţene.

Bă, Stane! Noi îţi spunem ţie şi ciracilor tăi că, dacă în mandatul acesta nu începe construcţia TUNELULUI, poţi să-ţi faci harachiri de pe acum, pentru  că peste doi ani te vom beli noi, gălăţenii, şi-ţi vom atârna scalpul la intrarea în Primărie.

JAP 6 - decembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...