logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

CALORGAL ar putea acorda bonusuri cât fondul total de salarii…

Scriam mai devreme despre cum vrea CALORGAL să abuzeze de cetăţenii disperaţi să se debranşeze. Mulţi ar putea crede că taxele instituite fără drept, în lipsa unor contracte semnate, sunt un mizilic. Nicidecum. Din ele s-ar putea asigura atât fondul de salarii, dar şi niscaiva bonusuri pentru conducere. Şi nu mici, ci aproape cât toate salariile la un loc.

După cum se poate observa din prima pagină a adresei trimise de directorul Ispas la asociaţii, pentru debranşare se ajunge la aproape 400 de lei de apartament. Cât întreţinerea la 2-3 camere într-o lună cruntă! Adică vreo 90 de euro doar pentru nişte ţevi retezate. Minus TVA, tot rămân vreo 70 de euro.

Dacă numai 30.000 de apartamente din cele 60.000, câte mai sunt racordate la sistemul centralizat se debranşează, proprietarii lor vor plăti taxă de fraieri la CALORGAL cam 2,1 milioane de euro în total.

Incolorul Ispas

Presupunem că noul operator, în fapt APATERM 2, va avea doar 350 de angajaţi, cum s-au angajat public primarul şi ciracii săi. Fondul de salarii lunar nu va trece de 160 de mii de euro, la un salariu mediu net de 1.600 de lei (media pe economie) plus taxele către stat. Fiindcă se va plăti pălmaşilor doar 75%, ca în şomajul tehnic, nu? Pentru şase luni, câte au mai rămas până în decembrie, vreo 900 de mii de euro fond total de salarii va fi absolut suficient, deci.

OK, şi de la iarnă, veţi întreba? Păi, de la iarnă se speră că se vor relua încasările de la fraieri, aceiaşi buni-platnici legaţi cu lanţurile de calorifere, cum arătam în articolul precedent.

După scăderea cheltuielilor de funcţionare (ce mari cheltuieli la frecat menta de țeavă și invers, în aşteptarea agentului termic?), tot mai rămân vreo 800-900 de mii de euro, numai bune pentru bonusuri, prime, decontări etc. Corect?

Aşadar, iată o miză bună pentru ca Ispas Mircea, aşa-zisul liberal, în fapt directorul-strigoi al lui Marius Stan, să facă presiuni sub propria-i semnătură asupra cetăţenilor. Vorba aia: banii nu au miros, iar apa caldă, rece, cum o fi, tot n-are culoare.

Mihai Angheluță jr www.madeingalati.ro 19 - iunie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...