logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

ciumacenco 52Lume, lume, populime ruptă-n cur, fără locuri de muncă, fără apă potabilă – un drept constituţional – fără apă caldă, fără căldură, cu nişte jeguri de spitale, cu străzi asfaltate cu lut amestecat cu balegă de cal, cu mizerie, cu ţigănie şi talciocăreală, fără locuri de parcare, fără investiţii, fără vopseaua de pe borduri, cu perspectivele coborâte total în bernă, a sosit nenorocitul moment de a pune eticheta pe municipiul reşedinţă de judeţ, de FOSTUL ORAŞ GALAŢI.

Asta ne indică şi cel mai recent sondaj de opinie, efectuat pe un eşantion de 850 de persoane, în perioada 15.03.-15.04.2015, cu marja de eroare de plus-minus 3,5%, sondaj care nu a fost dat publicităţii. Sondajul a fost făcut la comanda PNL. Senatorul Gh. Saghian a negat că PSD ar fi efectuat sau ar fi comandat un astfel de instrument sociologic aşa cum ne-au informat sursele noastre.

Direcţia Galaţiului: tunel peste pod sau pe supt pod?!

Dintre cei 850 de gălăţeni chestionaţi în legătură cu direcţia în care merge Galaţiul, doar 64% au fost inteligenţi spunând că DIRECŢIA ESTE GREŞITĂ. 25% dintre ei s-au dovedit a fi guvizi de apă dulce, opinând că Galaţiul merge într-o direcţia bună. Nu ştiu/ nu răspund din lehamite şi sictir, au fost 11%.

Social-democraţia este în pericol în chiar fieful ei

Oraşele captive ale social-democraţiei de partid, precum Constanţa, Iaşi, Suceava au început să-şi revină încă de la alegerile prezidenţiale. Iar la halul în care tratează Guvernul Ponta Moldova şi partea asta de ţară, sigur vor ieşi din captivitatea de 25 de ani oraşe ca Vasluiul, Bacăul, Galaţiul, Brăila, Piatra Neamţ şi Botoşani, votând şi ei tot în sictir candidaţii pesede, aşa cum face drumuri şi investiţii guvernul în zonă.

Oricum, graţie lui Johannis şi taifunului anti-pesede din iarna lui 2014, nicidecum a lui Dobre Victor şi aliaţilor pedelişti, penele ar fi votat cu 36,65%! Este pentru prima dată în istoria peneleului, cel de 8-12%, cum tot pentru prima dată i se întâmplă pesede să pice pe locul doi cu 30,2%, în acest sondaj şi la data amintită, totuşi.

Culmea, unepere surclasează cu 5,89% peceul, prin lipsa de vizibilitate a lui Eugen Durbacă, pece fiind cotat cu doar 5,16%. Da, el, Durbacă, cel ce mânca pe – aceeaşi felie de pâine penele cu pedele cu tot.

Cu un scor jenabil, dar de succes pentru un Iulian Aramă, PMP ar fi votat de doar 2,95%. Restul partidelor obţin scoruri sub 2%, adică mult pentru ce nu sunt/ nu fac. Sictirul pentru Partidul SRL, oricare ar fi el doctrinar vorbind, s-a dus într-un procent de 16,94% al celor nu ştiu/ nu răspund.

Pe Stan nu-l mai ajută nici vopseaua!

Dacă acum ar fi alegeri, Marius Stan ar putea deveni primar de Zaclău, la Galaţi având înfrângerea asigurată, situându-se de pe acum pe locul patru, înghesuit pe bancheta din spate!

Pe acest fundal, cum era de aşteptat, urcă pe locul unu în sondaj, cu un procent de 39,17%, Nicuşooor Ciumacencooo! Aici trebuie amintit că fostul viceprimar pesede între 2008-2012, a obţinut, ca INDEPENDENT, la localele din 2012, circa 37.000 de voturi. Sigur, susţinut din spate de pesediştii care nu-l înghiţeau pe M. Stan – în usele fiind pesede, penele, unepere – Stan fiind atunci candidatul penele-Dobre, pesedişti care acum îi susţin în Consiliul Local iniţiativele tâmpite, servindu-i voturi gata otrăvite! Dar cum să se prindă Stan, când a devenit mult mai fotbaliator de când este primar!

Dar soarta noastră şi a pesede va fi una tristă în prispă, căci pesede merge la locale în proporţie de 80% în alianţă cu unepere. Iar generalul Oprea, tocmai l-a făcut vicepreşedinte naţional al UNPR SRL pe Mariusică. Aşadar… când îţi cade dragostea pe un căcat îl aperi de muşte toată viaţa!

Revenim. Pe locul doi, cu 17,2% stă înfiptă umbra Marelui Durby, cu un procent de 17,2%! Vă reamintesc faptul că peceul, partidul lui Durbacă, e cotat cu doar 5,16%. Abilul Florin Popa, viceprimar pesede în exerciţiu, urcă pe podium şi prinde 14,55%, chit că-i sub jumătatea cotei partidului. Marius Stan e în cădere liberă, procentul pentru un primar în exerciţiu, oricât de bou, dobitoc, nepriceput în administraţie, or hoţ ar fi, n-are voie să fie bătut de un ins ca Durbacă, om sărit peste 70 de ani, scorul obţinut de Stan în acest sondaj fiind de 14,21%.

E vremea unei pesonalităţi, dar n-o avem!

Atenţie, respondenţii ar vota alt candidat în procent de 7,93% şi pe nici unul dintre cei enumeraţi, 7,11%.

Vedeţi dumneavoastră, ca să folosesc un tic verbal al lui Durby, o personalitate ar putea lua un lejer 15% numai din acest sictir. Darămite să mai fie şi un nume de rezonanţă. Dar, personalităţile noastre, una-două câte sunt, au ajuns la senectute, or cei mai spre 60 de ani stau bine în jilţurile lor din care fac pokerul politic.

A, încă un comentariu, legat de procentele lui Ciumi şi Popa. Păi dacă de la acesta, adică de la pesede, plecă măcar un 7% din cele 14,55 ale lui Popa, Ciumacenco scapă spre o victorie zdrobitoare de 47%.

Păcat că nu mai e timp pentru afirmarea unei personalităţi, cele care au şi confirmat într-o afirmare reală în ultimii 25 de ani, devenind deja nume de străzi.

Gelu CIORICI 16 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...