logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Om fi noi la grămadă, alături de alţi 16 vicepreşedinţi ai Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris dar, iată, este pentru prima dată când un arbitru român accede în consiliul de conducere al celei mai importante instituţii arbitrale la nivel planetar.

Numirea avocatului Crenguţa Leaua, începând cu 1 iulie 2015, în unul dintre cele 17 posturi de vicepreşedinţi ai acestui for mondial, decisă de Consiliul Mondial al Camerei de Comeţ Internaţionale, cu ocazia congresului anual care a avut loc la Torino, este o surpriză pentru această zonă a Europei de Est. Sigur că această numire poate fi şi o consecinţă a faptului că Legea României privind ARBITRAJUL este una de succes, ea intrând în topul primelor 10 legi aplicabile în arbitrajul Înaltei Curţi Camerale.

Crenguţa Leaua este, conform luju.ro, managing partener în cadrul „Leaua & Asociaţii”, conferenţiar universitar la ASE Bucureşti şi cadru didactic asociat al Facultăţii de Drept Bucureşti, în cadrul programului de masterat în Arbitraj Comercial.

(R.I.) 26 - iunie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg