http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

Iată că până la urmă, sau din când în când CSM nu doarme şi nu rămâne doar o umbrelă la vreme rea pentru magistraţi. În şedinţa de marţi, 3 septembrie 2013, Inspecţia pentru Procurori a exclus-o din magistratură pe procurorul Mihaela Agheniţei, ea devenind, astfel, o nouă victimă a lui Mihail Boldea şi a lui Gh. Ivan, şeful DNA-ST Galaţi, cel care a încurajat încălecarea, la propriu şi la figurat a acesteia de către şarpele cu ochelari, alias Boldea, în chiar birourile acestei necesare şi prestigioase instituţii.

Ea a favorizat infractorul ca să-i înjumătăţească pedeapsa lui Boldea

Desigur că Agheniţei poate ataca decizia CSM în termen de 15 zile, dar este greu de crezut că o va face, întrucât a fost compromisă total de către ex-deputatul pedele Mihail Boldea, protejatul lui Mircea Toader, cel care l-a şi propulsat în politica mare. Ea devenise în mîinile lui Boldea o plastelină, o cârpă, încât ajunsese să-i ceară unui redutabil profesor din Bucureşti să i-l primească şi pe „Mihăiţă” la doctorat. În acest mod ea va rămâne şi fără pensia de magistrat, noua lege stipulând tăierea pensiilor care reprezintă circa 90% din salariu, celor care au fost excluşi din magistratură, iar pensiile sunt de la 100 milioane de lei vechi în sus, nu glumă.

Vă reamintim că după ce DIICOT-ST Galaţi a început urmărirea penală împotriva Mihaelei Agheniţei, acuzând-o de FAVORIZAREA INFRACTORULUI, pentru că a trimis în judecată două persoane pentru a-i înjumătăţi pedeapsa lui Boldea, aceasta a fugit din DNA-ST Ivan şi a revenit ca procuror la Parchetul Tribunalului Brăila. Tot ei, Ivan i-a repartizat şi castana veşnic fierbinte numită Dosarul „Aviasan”. În comunicatul remis nouă, ca jurnalist acreditat la CSM, se arată că Inspecţia pentru Procurori a stabilit că M. Agheniţei a comis abateri disciplinare prevăzute de articolul 99 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Un comunicat-prohod pentru procuroarea Agheniţei

În şedinţa din data de 3 septembrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Agheniţei Mihaela, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, şi a aplicat, în temeiul art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) constând în“manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei”, lit. i) constând în “nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că exista una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”, lit. n) constând în “folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii” şi lit. t) constând în „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă” din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

 

Acuzată de represiune nedreaptă şi denunţ calomnios

 

Aşadar, în martie 2013, Agheniţei a fost pusă sub învinuire de către procurorii DIICOT-ST Galaţi sub acuzaţia de favorizare a infractorului, denunţare calomnioasă şi represiune nedreaptă, astea toate pentru a-l ajuta pe Boldea înjumătăţindu-i pedeapsa, aspecte despre care tot am scris, dar deontologul şi cavalerul dreptăţii, Gh. Ivan, a preferat să juiseze urmărind pipăielile şi giugiulelile din sediul DNA-ST Galaţi, dintre Mihăiţă şi Mihaela, din biroul său şi, desigur să se răfuiască cu procurorii DIICOT-ST Galaţi pentru că i-au luat prim-planul şi ascensiunea în carieră, săltându-i-l pe Boldea, pe care el se făcea că-l face în dosarul Aviasan.

Cele două victime sunt subofiţerul Daniel Troacă, de la UM 01551, şi Nicolae Marin, administrator al SC Kartoum Decor SRL Galaţi, colegi de arest cu Boldea. Şarpele cu ochelari, despre care am tot scris că e mai periculos în arest decât în libertate şi, iată, a reuşit să facă o cârpă dintr-un procuror de nota 10(zece) la teorie, i-a înfăşurat pe cei doi, încât Daniel Troacă a ieşit din arest cu promisiunea ca în schimbul unei şpăgi de 100.000 de euro va rezolva cu Ion Ciafalon (procurorul şef al DIICOT-ST Galaţi) şi Sorin Cărare (cel care ancheta tunurile imobiliare date de Boldea) să nu-i mai ceară prelungirea stării de arest preventiv.

Asta i-a dat Agheniţei prilejul să dispună disjungerea din dosarul cauzei faţă de Ion Ciafalon şi Sorin Cărare, acuzaţi de luare de mită, împotriva lor începând urmărirea penală pentru această faptă.

Oricum, din acest război dintre DNA-ST Ivan şi DIICOT-ST Galaţi, un război al orgoliilor profesionale fără acoperire ale lui Ivan, au ieşit grav şifonate atât instituţia cât, iată, şi această nouă victimă a lui Boldea, dar şi a lui Ivan, în egală măsură, el semnându-i procuroarei Agheniţei, în dosarul Aviasan, 71 de ordonanţe de aducere la anchetă, din Arestul IPJ Galaţi a lui Boldea, proceduri care l-au menţinut într-un arest aproape liber pe Boldea, nu ca în cel din Penitenciar.

Să vă fie ruşine, domnule procuror-şef al DNA-ST Galaţi, pentru halul în care, încurajând aproape bolnăvicios şi morbid această relaţie dintre femeia-anchetator şi reptila-anchetat, a-ţi maculat această prestigioasă instituţie! Daţi-vă demisia şi reveniţi la ce puteţi face mai bine: reangajaţi-vă pontonier la AFDJ!

Gelu CIORICI 6 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...