logoImpact EST nr. 853 - 20.01.2021

Surse credibile, care nu prea se ţin de intoxicarea populimii prin mass-media, dau ca cert numele viitorului preşedinte al României. Acesta este Daniel Morar, omul de fier care a readus PNA-DNA la menirea pentru care a fost creată această structură de parchet anticorupţie. Cu siguranţă el are susţinerea deplină a liderilor SUA şi Uniunii Europene, structuri de state pe care chiar pun pe primul plan în priorităţile unui stat lupta împotriva corupţiei.

De asemenea, şansele lui cresc chiar dacă ar fi, de pildă, candidatul dreptei unificate, căci sigur Traian Băsescu îl agreează şi-i va transfera şi capitalul lui politic.

Electoratul, dintre care 86% nu poate economisi nimic lună de lună, totul ducându-se pe utilităţi, taxe şi impozite, alimente şi întreţinerea şi educaţia copiilor, cărora nesimţita clasă politică le alocă în ultimii 12 ani, aceeaşi alocaţie batjocoritoare de 42 de lei pe lună, se va mobiliza căci ştie că de la corupţie li se trage sărăcia. Şi există, deci, premise solide ca votanţii majoritari să iasă masiv la vot pentru a-l propulsa pe Daniel Morar, ca pe un fel de Cavaler al Dreptăţii, în fruntea statului. Şi atunci să-i vedeţi pe îmbogăţiii prin corupţie, ce patrii îşi vor alege, dar şi pe cei înrăiţi în politică.

Sigur, din dreapta unită pot fi alţi candidaţi, dar cred că Daniel Morar ar fi cea mai fericită opţiune care poate fi opusă stângii din jurul pesede. Numele vehiculate sunt ale lui George Maior, directorul SRI în ultimii 10 ani, şi el un nume important în lupta împotriva corupţiei şi un partener primordial al DNA, şi al lui Mihai – Răzvan Ungureanu, fost şi el director al SIE şi premier.

L-am lăsat la urmă pe Klaus Johannis. Nu pentru că nu ar fi un candidat bun şi credibil, poate şi capabil să administreze Palatul Cotroceni, dar ce anvergură şi contacte are el în UE şi SUA? Mai mult, opinia publică ştie că el are nişte dosare în care este acuzat de fapte de corupţie, încă nerezolvate. Deci… e posibil să fie retras în plan minor, la Primăria Sibiu.

Caz în care este posibilă revenirea în cărţi a candidaturii lui Crin Antonescu. Acum, la final, mă mai gândesc la o posibilitate, văzând cum se tot codeşte Ponta ca fata mare la măritat. Caz în care nu este exclus ca George Maior, naşul lui Ponta să-i devină şi NAŞ, adică să fie candidatul stângii.

 

Grigore Corbu 13 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...