logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Cu siguranţă că SRI şi DNA-Structura Centrală, care au descins, luni 9 iunie, în trei incinte situate în Galaţi, unde au făcut percheziţii şi au ridicat eventuale documente şi calculatoare, vor trebui să lămurească de urgenţă acest caz, în care memoria avocatului Andrei Stanciu, fostul soţ al magistratului Livia Stanciu, preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) din anul 2010, este supusă maculării mediatice. Până când Justiţia, în baza anchetei şi cercetării judiciare va da o hotărâre definitivă.

Comunicatul DNA-SC este sec, chiar lapidar, şi nu sunt pronunţate nume de persoane sau firme.

Iată-l: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unei infracţiuni de şantaj, persoana vătămată fiind preşedintele unei instanţe judecătoreşti din Capitală. În cursul zilei de 09 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 3 locaţii situate în municipiul Galaţi, din care una este punctul de lucru al unui agent economic. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei”. 

Majoritatea surselor judiciare şi extrajudiciare afirmă că avocatul Andrei Stanciu datora 20.000 de euro fostei contabile a cabinetului său de avocatură. Persoana în cauză ar fi încercat să recupereze suma – reală sau nu- de la preşedinţa ÎCCJ, Livia Stanciu, fosta soţie a avocatului, aceleaşi surse indicând că aceasta este persoana şantajată, numită în comunicat “preşedintele unei instanţe judecătoreşti din capitală”.

Acum, sunt câteva elemente de comentat. Şantajul este foarte greu de demonstrat în lipsa unor documente şi nu bazându-se acuzaţia doar pe înregistrări audio-video. Mai mult, persoana presupusă a fi şantajistul ar trebui să fie una care nu merita să lucreze la un influent cabinet de avocatură, ca economist, atâta timp cât a pretins sume de bani pentru care nu şi-a cerut drepturile în instanţă cu probe şi documente de orice fel.

Mai ales că Livia Stanciu este numărul unu în sistemul Judecătoresc din România.

Oricum, cazul promite să fie unul la fel de spectaculos ca în presupusul şantaj la adresa fratelui Preşedintelui României.

Rămânem pe fază.

Grigore CORBU 13 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...