logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

La o emisiune T.V. ca de obicei inteligenta „Bârfa străzii” şi care a durat 25 ore, mai mulţi oameni (şi femei) gospodari, dar despre ce vorbim noi aici?, adică bravi activişti de vârsta a treia, crea după ce au fentat agricultura şi au ajutat cu sfaturi la clădirea de fabrici şi uzine muncitoreşti la oraş, cu acelaşi avânt s-au returnat în satul natal să pună „pe picioare” tot felul de „afaceri”, air acum, plini de elan, încercau să elucideze o situaţie existenţială, profitând de acea transmisune în direct:

-De ce nici anul acesta nu au crăpat ouăle corbului de ger?

Răspunsurile erau variate şi până la lacrimi, interesante! Luăm câteva la întâmplare:

De pildă, Moş Ghiţă, fost muncitor necalificat de gradul unu, dar care le ştie pe toate. Şi să te ferească Dumnezeu să-l contrazici, mai ales când îl apucă tusea tabagică afirmă cu tărie (nu palincă!) că, pentru toată nenorocirea asta, de vină sunt cuiburile. Negrele aripate, prin efracţie şi multe alte furtişaguri, şi-au înjghebat cuiburi cu etaj, încălzire centrală, vedere spre liziera ocolului fost silvic şi aer condiţionat , de a ajuns bietul vulpoi să cerşească o roată de caşcaval. Penteleu pe străzile Parisului, nenea Ciolănaş, care muncise din greu în activul de pază al întreprinderii, actualmente distingându-se prin blugii prespălaţi şi găuriţi deşi era iarnă, vine cu o alta idee, de asemenea, imbatabilă.

Gerul! Ger prost, de producţie românească, lipsit de calitate, confectţionat de Băsescu la futu-i mă-sa. Sau importat precum fregatele sau avioanele de vânătoare şi bombardament, luate la mâna a doua. Ăştia nimic nu ştiu să facă! Ehe! Dacă ar mai fi trăit bietul Ceauşescu….

-Ţaţa Paraschiva, sau Chivuţa cum i se spunea la oraş, unde a fost o casnică desăvârşită, în vasta-i curte de 28,5 metri pătraţi, avea o capră cu boşoalcă şi trei puici nadolene, era sigură că face parte din mult răzgâiata clasă mijlocie, era convinsă că păsările cu penaj „de doliu” – folosea această sintagmă – pentru a nu se considera că face „ura de rasă” – emigraseră în masă în nişte ţări mai dezvoltate din punct de vedere salarial. Punct şi fără comentarii. Păi cum să nu plece sărmanele ciocănitoare când la alegerile trecute au ajuns în parlament 70% din noii comunişti sau liberali? Cine nu ştie proverbul italian care ne învaţă că vorbele bune nu strică dinţii?

Din păcate timpul alocat emisiunii a expirat, mulţi dintre cei cu degetele sus şi cu idei irefutabile au rămas, ca şi postul respectiv, cu ratingul neterminat…..Pe ecran apăruse magnificul Suleiman.

Notă: din volumul în curs de apariţie, “Bârfa la vreme”. 

IOAN DAN PINTILIE 14 - martie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...