logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

Joi, pe 14.11.2013, încă de la primele ore ale dimineţii, Republicuţa Galaţi a fost incendiată de-a dreptul de acţiunea în forţă a mascaţilor, dirijaţi de procurorii şi ofiţerii judiciarişti ai DNA-ST Galaţi.

Ivan şi, implicit structura pe care o conduce au reuşit să dea o lovitură de imagine nici măcar visată în ultimii 24 de ani. Omul numărul unu în judeţ, cel numit de Guvern pentru a veghea la respectarea legii şi legalităţii de către reprezentanţii celorlalte instituţii ale statului, numiţi sau aleşi, adică cel ce reprezintă Instituţia Prefectul Judeţului Galaţi, a fost săltat direct de la domiciliu, din aşternuturi.

Palatul Administrativ s-a zguduit din temelii sub acţiunea în forţă a procurorilor, judiciariştilor şi jandarmilor. Au fost aduşi imediat oamenii aflaţi în concediu, birourile principale au fost sigilate, suspecţii au fost anchetaţi, iar Prefectul Emanoil-Cătălin Bocăneanu a fost reţinut pentru 24 de ore, instanţa de judecată admiţând, noaptea, cererea DNA-ST Galaţi ca acesta să fie arestat pentru 29 de zile.

Sigur că în ediţia de faţă ne vom rezuma doar la comentarii şi opinii referitoare la motivele decapitării Prefectului de Galaţi. Atât eu, cât şi cei cu care am discutat pe acest subiect am ajuns să opinăm că de la înălţimea funcţiei, orice telefon ai da poate fi asimilat cu abuzul şi traficul de influenţă, acestea putând fi făcute chiar şi fără intenţie. Mai greu va fi dovedit acuzaţia de şantaj. Cât priveşte mita, am ajuns iar la ospeţe şi alimente, baterii şi căzi de duş!

Asta ca să vorbim şi să comentăm şi noi despre efecte, căci la cauze nu prea se aruncă gurnaliştii şi deontologii care semnează ca reportofoanele de serviciu comunicatele emanate de către DNA-ST Ivan.

Vom vedea dacă Ivan l-a folosit pe Dediu Ciprian

Ciprian Dediu a cam eşuat în afacerile prin vămile Republicuţei, aşa că a preferat să fugă din domeniul privat în cel de stat, bugetat.

Aşa se face ca în mandatul de preşedinte al CJG, între 2000-2004, D.L. Gogoncea să-l numească director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Aici s-a dezvoltat ca şobolanul pe siloz, apoi până prin 2009 a dispărut din prim-plan. Odată cu numirea lui Paul Florea ca Prefect, apare de nicăieri obscurul Ciprian Dediu, pe post de ditai consilierul personal al Prefectului, Dediu lăudându-se că el este omul serviciilor secrete, ba chiar şi ofiţer SRI sub acoperire.

Amândoi au părăsit Prefectura, dar după ce au încărcat din instituţie două-trei camioane de bagaje.

Dar o să vedem dacă Gh. Ivan s-a folosit de Dediu Ciprian ca de un buton, ca de un bun şi controlabil denunţător.

Certitudini vom avea abia după ce instanţele de judecată ne vor permite accesul la dosarele DNA-ST Galaţi, privindu-l pe Dediu Ciprian.

Un prim dosar, cu numărul 6675/P/2007 aparţine Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Următorul, însă, are nr. 119/P/2007 şi aparţine DNA-ST Galaţi, finalizat la Tribunalul Galaţi prin Sentinţa 10.531/2008.

Mai există o serie de dosare conexate care îl au ca protagonist tot pe Dediu Ciprian, iar aici vom găsi memorii, cereri de strămutare…

Până vom primi accesul la dosarele care-l au ca titular pe Ciprian Dediu, îl aşteptăm pe la redacţie, când se întoarce din Albania, ca delegat al GFR-ului lui Gruia Stoica, firma sa fiind interesată să achiziţioneze pachetul majoritar de acţiuni a Căilor Ferate de Marfă din această ţară, CFR Marfă dovedindu-se prea scump pentru datoriile lui Stoica.

Va urma.

Gelu CIORICI 22 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...