logoImpact EST nr. 840 - 27.09.2020

ed_diicot-siglaÎncearcă Bucureştiul prin instituţia amintită, de cel puţin şase, şapte ani, să dezlege misterul maşinaţiilor fabuloase create în ultimii 15-16 ani de grupul Chelu.

Greu, dacă nu aproape imposibil să se dea de cap tuturor maşinaţiilor desfăşurate de-a lungul şi de-a latul ţării, în urma cărora s-au prăbuşit un număr mare de societăţi comerciale, au fost păgubite bugetele locale a multor judeţe, nemaivorbind de bugetul statului.

Cătălin Chelu şi gaşca sa de năzdrăvani au tot avut dosare de cercetare de mare amploare pe la poliţie, parchete, cam prin toată ţara. Ştiţi cumva careva din domniile voastre vreun dosar finalizat în ultimii 17 ani? A tot vuit presa din toate colţurile ţării în ultimii 10 ani, că omul de afaceri Cătălin Chelu a făcut, a dres, a devalizat etc., poliţia şi parchetul din localitatea …x cercetează, anchetează şi-a tot ţinut-o aşa de-a murit şi făptuitorul cel mare între timp. Totul a fost un mare … fâs şi cam atât.

Marea mascaradă a culminat cu debarcarea bucureştenilor în 2010 pe platforma Galgros în frunte cu un vajnic comisar DIICOT, nu Moldovan, ci Ungurean(u). Saci cu dosare sigilate şi calculatoare luate spre profundă cercetare la Bucureşti, de mascaţi. Noroc că nu au debarcat pe plaforma Galgrosului cu elicopterele şi cu televiziunea ca-n show-ul din vămi de acum vreo 3-4 ani, că zburau bulendrele comercianţilor în toate părţile.

Rezultatul a fost un mare fâs, aşa cum am mai zis (ca şi la vămi dealtfel). Da, show a fost! Gurile rele spun că returul actelor şi calculatoarelor s-a cam făcut în aceeaşi stare, praful de pe sigilii fiind de natură gălăţeană. Aceleaşi guri rele mai spun că şi comisarul şef Moldovan, pardon, Ungurean, a cam cotit-o din DIICOT către o firmă privată, cică una Flaros SA Bucureşti într-un post călduţ şi bine remunerat de director, undeva la vreo 11.000 lei lunar. Probabil o fi agent sub acoperire infiltrat în fieful de la Flaros, unde grupul Chelu are sediul unor firme ce au muls şi mulg la greu, de unde trebuie şi când trebuie. Cercetări s-au făcut ele în urmă cu vreo 3-4 ani, cînd le-a pus puţin sângele în mişcare membrilor grupului, dar a urmat o linişte cum mai rar se întâmplă.

Ce nu prea pricep anumite persoane de la Bucureşti ar fi faptul că cercetările se fac de personaje care de-a lungul vremurilor aveau obligaţia să facă verificări corecte şi să depisteze fraudele săvârşite. Că au mai fost aceşti inspectori finanţişti puţin plimbaţi de la un judeţ la altul să facă verificări în baza unor tematici, este mai puţin elocvent şi benefic cauzei. Mulţi din ei ştiu foarte bine ce au făcut, s-au mai bine zis, ce nu au făcut sau nu au fost lăsaţi să facă.

La aşa cercetare pe teren şi transmitere de date, rezultatul se pare că va tot lăsa aşteptat.

Până la finalizarea cercetării, mulţi din grup vor fi ieşiţi la pensie de mult, poate chiar unii vor urma calea cea dreaptă, că aşa-i viaţa. Mirarea n-ar fi mare ca peste vreo 2-3 ani să fie declinat dosarul la DNA, existând un precedent cu grupul Herascu care a avut aceeaşi simptomatogie cu Grupul Chelu: cercetări de vreo 16 ani, locale pe la parchet, DIICOT local, DIICOT Bucureşti la dospit, la DNA pînă la…Ori dacă cu Grupul Herascu care a fost un mic copil faţă de grupul Chelu s-a întâmplat ce s-a întâmplat, oare cercetarea de care făcurăm vorbire va avea alt final? Greu de crezut.

Bătălia DIICOT – Grupul Chelu seamănă tot mai mult cu un joc din copilăria noastră, joaca dea hoţii şi vardiştii.

De unde această viziune pesimistă? Din realitatea în curs, din ce se întâmplă zi de zi, lună de lună, an de an, de vreo trei ani de la ultima plimbare a impricinaţilor pe la Bucureşti, pentru scurte extemporale la DIICOT.

Vom reveni cu noutăţi!

22 - iulie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...