logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

SC Cons Management Parc de Soft SRL Galaţi, cunoscută ca Parcul de Soft, a fost o bună găselniţă pentru a aduce performanţă în acest domeniu cu valoare adăugată mare. Gândirea înfiinţării lui aparţine, de necontestat, lui Dan Nica, pe atunci ministru al Tehnologiei Informaţiei, şi lui Dan-Lilian Gogoncea, pe atunci unul dintre cei mai performanţi preşedinţi de consilii judeţene. Banii pentru înfiinţarea PRIMULUI PARC DE SOFT DIN ROMÂNIA au venit, jumătate de la bugetul de stat, cealaltă, în părţi egale, de la CJG şi de la CLM Galaţi.

Actul de naştere este 12 iulie 2002. În 2004, cu doi angajaţi, Parcul de Soft realizează o cifră de afaceri de 261.407 lei şi un profit net de 62.275 de lei.

Astăzi, adică în anul fiscal 2012, sub contra-performanţele actualului administrator Constantin-Gelu Tacea, Parcul realizează venituri de 791.365 lei şi pierderi de 306.881 de lei. Cu 5 salariaţi.

Cauzele acestui dezastru care a început în 2009 le analizăm în continuare.

 

CJG sare cu banul în şanţ: doar 150.000 lei

Aşadar, Parcul de Soft are doi acţionari: CJG şi CLMG. Primul care a sărit să umple şanţul mageriat de CG Tacea, de fapt o tranşee de aproape o sută de mii de dolari într-un an fiscal, a fost plenul Consiliului Judeţului Galaţi (CJG). Prin Hotărârea nr. 393 din 30 septembrie 2013, a cărei ultimă parte o prezentăm şi în facsimil, consilierii aprobă majorarea capitalului social al SC Cons Management Parc de Soft SRL Galaţi, cu apaort în numerar, în valoarea de 150.000 lei.

În condiţiile în care avem de-a face cu formularea „MAJORARE DE CAPITAL”, este clar că celălalt acţionar, Consiliul Local Municipal Galaţi (CLMG), dominat tot de uselişti ca şi la CJG, va emana şi el o HCL prin care să aprobe majorarea capitalului social la Parcul de Soft, tot cu aport în numerar, şi tot în valoare de 150.000 de lei!

În acest fel, pierderile din 2012 vor fi recuperate în proporţie covârşitoare din banul public, bani care ar fi putut merge în sănătate, învăţământ şi cultură. Dar, iată, se duc să acopere tot tranşeele create bugetului local de către directorii numiţi politic, Constantin-Gelu Tacea fiind şi el un astfel de exponent-exponat.

Tacea producea ciocolată caldă la sediul PNL SRL

Constantin-Gelu Tacea este fiu de fostă avocată … cu o densitate de trei-patru procese pe an! De aia, cu susţinerea necesară a lui Victor-Paul Dobre şi a lui Mircea-Răzvan Cristea, pe atunci preşedinţi ai judeţenei penele, respectiv municipalei, a fost nevoită să se înalţe în cercurile rarefiate ale magistraturii. Pentru asta, Costică a rămas fidel şi slugă până la copie celor doi moguli politici pe care îi imită, inclusiv în avere. Până a fi numit director al Parcului de Soft, G.C. Tacea producea ciocolată caldă şi cafele la sediul PNL SRL Galaţi, cu prilejul conferinţelor de presă şi ale întrunirilor acţionariatului acestui partid.

Între timp, el a absolvit şi dreptul la privat, perioadă în care a ucenicit din greu, alături de Teodor Gheorghe, pupila lui VPD, la sediul din Siderurgiştilor al firmei Gettica Trade Internaţional.

În vastul spaţiu cu extindere peste zona verde a parterului de bloc, aparţinând lui Mircea-Răzvan Cristea, CG Tacea, pupilă şi el, ca şi Teo, dar a lui MRC, s-a experimentat în lipirea timbrelor pe sticlele de whischy pe care le importa firma Gettica, unde acţionar unic şi asociat este penelistul Mircea-Răzvan Cristea. După ce limbile lor au devenit mult prea calificate, dar pierzându-şi catifelarea să mai poată linge şi timbre, cei doi, Teo şi Costică au fost avansaţi la rangul de vătafi peste Organizaţia de Tineret a penele. Ei convocau la clacă ori câţi tineri era nevoie pentru a găta lipirea timbrelor pe importuri, dese mai ales în preajma sărbătorilor laice şi religioase. Atunci aveau de-a face cu saci întregi de timbre, nu glumă, încât tineretul stătea cu limbile scoase, iar vătafii treceau cu timbrele!

 

Din Micro 40, în Centru şi cu Q 7

Costică locuia cu mama-avocat în Micro 40. Acum, inspirat de mentorul său MR Cristea, cum Teo Gheorghe s-a lăsat şi el pradă inspiraţiei acaparărilor de sorginte VPD, el locuieşte în Centru. Şi dacă MRC şi-a tras Audi Q 7 (ultimul răcnet de tanc de teren), CG Tacea nu s-a lăsat până nu şi-a luat şi el un astfel de monstru, pentru a intra în rândul tractoriştilor de asfalt. Aşadar, iată-l ajuns în rândul celor cu casă în Centru şi cu Audi Q 7 la poartă.

Ultima achiziţie a bugetofagului CG Tacea, cel omniprezent în Consiliile de Administraţie ale societăţilor Consiliului Local, cât MR Cristea a fost viceprimar (2004-2012), ehei, iar până la Ordonanţa lui Boc se lua şi câte 2000 de lei pe lună, se numeşte WASH CAR.

Spălătoria auto în cauză a aparţinut, culmea, finului aceluiaşi MR Pituş Cristea şi este situată pe strada Movilei, aproape de Coşbuc. Investiţia de aici a fost una exemplară: spălătorie dotată şi amenajată la standarde UE, bawling, bar şi loc de joacă pentru copii amenajate, de asemenea, la standarde UE. Să nu mai zic de terasă şi amenajarea cu mult bun gust a curţii interioare. Sigur că pe o rază de 400 de metri se mai găseau alte trei spălătorii, dar nu cred că din cauza asta a închis finul lui MR Cristea spălătoria, iar mai apoi să o şi vândă lui Costică Tacea.

 

Sereleul, da’ sereleul KOSWAN?!

După ce o vreme a fost şi salariat al Gettica Trade Internaţional, conform declaraţiei sale, CG Tacea, tot conform declaraţiei sale, şi-a tras şi o firmă de dezvoltare softwere numită KOSWAN SRL, în care este asociat cu Oana-Nicoleta Iancu, fostă TCACIUC. Cum se împacă activitatea acestei firme private cu managementul Parcului de Soft, este treaba autorităţilor abilitate să se autosesizeze şi să ne comunice, căci la mijloc e vorba de mulţi bani publici pierduţi. Sediul firmei a fost iniţial pe str. Eminescu nr. 2, iar mai apoi sediul declarat a devenit str. Universităţii nr. 31. Pe lângă activitatea de softwere, Koswan SRL mai are în obiectul de activitate producţia publicitară, call-center şi intermediere marfă.

Sigur că CG Tacea poate să nu mai fie administrator al firmei sale de când a fost numit manager politic la Parcul de Soft, dar activitatea firmei la care este acţionar se cam suprapune cu ce se întâmplă în Parcul de Soft, unde în anul 2012 lucrau 34 de firme din domeniul IT cu un total de circa 300 de salariaţi.

Cu toate astea, la un venit de 791.365 de lei în anul fiscal 2012, pierderile au fost de 306.881 de lei. Unde s-au dus banii, căci la cinci salariaţi ai de plătit taxe şi impozite de maxim 5000 de lei pe lună, adică vreo 60.000 de lei într-un an? Sigur că CJG şi CLMG nu vor cere vreun audit, dar avem o Cameră de Conturi la Galaţi…

GC Tacea e oricâţi în unu

Aşadar, Costică Tacea este activist PNL SRL, acţionar al Koswan SRL, diriguitor al spălătoriei auto peste care a devenit proprietar, e manager politic al unei firme cu capital de stat, mai doarme, mai mănâncă şi … se plimbă, ca tot omul, iar dacă MRC i-o cere, mai poate produce ciocolată caldă şi cafele la sediul PNL SRL. Dar iată că-l găsim şi pe Tabloul Mediatorilor. El şi-a plătit cursurile la Centrul de Mediere Craiova, iar din 31.03.2013 a devenit şi mediator. De atunci, se declară specializat în medierea speţelor din dreptul familiei, dreptul comercial şi dreptul penal!

Dacă pe toate acestea nu le-ar face ca managereala de la Parcul de Soft, am avea de-a face cu un nou Napoleon! Dar unde e obedienţă politică, merg şi afacerile private, alea cu capital de stat fiind bune doar de parazitat. Căci aflu că multe firme cu manageri politici au semnat deja contracte pentru a-şi spăla parcul auto, şi de două ori pe zi, dacă-i ordin, la spălătoria WASH CAR din str. Movilei, unde marele Constantin-Gelu Tacea a devenit proprietar.

Îl invităm pe CG Tacea să ne corecteze dacă informaţiile noastre sunt incomplete, dacă nu mai corespund cu actualitatea, sau dacă sursele noastre au avut interesul să ne strecoare şi neadevăruri pe fondul invidiei, căci, vedeţi, dle CG Tacea, aţi ajuns în clubul invidiaţilor din PNL SRL şi nu numai.

Gelu CIORICI 1 - noiembrie - 2013

One Response so far.

  1. Mihaela spune:

    felicitari pentru articol! tineti aproape ! poate se schimba ceva!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...