logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

Ramânem pe recepţie la cazurile de curaj fumnambulesc în demascarea corupţilor care mişună şi viermuiesc pe cadavrul social. Unul dintre aceste cazuri de curaj a fost pus în operă de cetăţenii tecuceni Gioni Ionel Roşeţ şi Cristina Grigore, în vara anului 2012, când aceştia au crezut că poţi să scapi cu ochii nescoşi cât timp traversezi prin ţara chiorilor. N-au scăpat decât temporar şi pericolul îi pândeşte încă. Au crezut că pot contribui câtuşi de puţin la distrugerea mafiei de Galaţi a permiselor auto. S-au iluzionat, au evaluat greşit dimensiunea hidoasă a Corupţiei la Galaţi. Deocamdată.

Avem dosar de corupţie, dar canci corupţi!

Aşa cum se procedează în democraţia noastră originală de capitalism socialist de cumetrie, şi flagrantul realizat în dosarul penal privind traficaţii de permise auto din judeţul Galaţi a avut partea lui de derizoriu calculat. Și în acest caz, pus în cheie justiţiabilă de către procurorul Paula Tănase, de la Parchetul de pe lângă Tribunal, singurul mafiot căzut la ruleta românească a justiţiei de cumetrie a fost cel mai neimportant. Era intermediarul care trafica şpăgile de la clienţi la mafioţii din Poliţia Rutieră. Astfel, una dintre cele mai mari afaceri privind emiterea contra şpagă a permiselor auto, de anvergura celor din Bucureşti sau Piteşti, a fost investigată doar până la prinderea în flagrant a unui ins ordinar. Chiar şi aşa, drumul către fiinţele extraordinare de la vârful grupului de tras foloase grosiere din Poliţie a fost blocat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Carevasăzică, avem corupţie grea la permise contra şpagă, dar vinovat este doar Pintilie Ion, zis Ţăranul, intermediarul care aducea şpaga. Iar ca să se ştie că jupânii sunt stăpâni pe situaţii, dosarul s-a plimbat o vreme de la un birou la altul al Parchetelor de Galaţi şi hopa! Iată-l trimis într-o plimbare de aerisire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. Ce are Tulcea cu corupţia de la Galaţi? Poate se fac exerciţii de regionalizare a corupţiei şi se încearcă ceva pe termen lung. Glumă bună, dar cam stupidă! Cum altfel să interpretezi manevrele golăneşti (ca să nu le spunem imbecile) care s-au făcut pe tot parcursul anului 2012 şi 2013 cu acest dosar? Să recapitulăm.

Trăiască corupţia de Galaţi cercetată la Tulcea

Procurorul Marius Iacob – de la Parchetul General, ajuns între timp adjunctul Codruţei Kovesi la DNA, a hotărât ca dosarul, în care sunt implicaţi poliţişti de la Rutieră şi de la DGIPI, să fie preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. Ce logică poate fi aici, cât timp coruptul Pintilie a fost arestat în baza mărturiilor şi acţiunilor sub acoperire ale tecucenilor Ionel Roşeţ şi Cristina Grigore? Intră în dosar personajul cu chichirez, ofiţerul descoperit Paul Mogoş, de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Galaţi, fostul ”doi ş-un sfert”. Acesta îi urmărea pe cei care traficau permisele auto şi tot el a fost cel care i-a anunţat pe poliţiştii corupţi că urmau să fie atraşi într-o capcană, atunci când vor primi şpagă. El este pionul cheie al dosarului, dar iată că Sistemul îl protejează. Normal, nu? Paul Mogoş a fost retras din prima linie, stă ascuns la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), i se recunosc meritele în ratarea dosarului penal şi, implicit, la acoperirea beneficiarilor finali ai banilor proveniţi din traficarea permiselor auto. Aşadar, DNA central îl vrea ”curat” pe Paul Mogoş. S-a dat şi Ordonanţă. În 31 mai 2012, procurorul Marcel Sandu, de la DNA–Secţia de Combatere a Corupţiei, se sesizează din oficiu privind faptele de corupţie ale ofiţerului DGIPI Paul Mogoş. Degeaba, evident. Dosarul pus pe drumul bun de procurorul Paula Tănase, de la Parchetul Tribunalului Galaţi se înfundă într-un NUP.

Uraaa!, pune ştampila pe dosar regele justiţiei de comandă, Papici

În urma plângerii martorului Ionel Roşeţ, şeful Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul DNA, procurorul Lucian Papici face ce face un bun slujbaş al Sistemului de promovare a corupţiei multilateral implementate. Mai întâi, îi bate obrazul petentului şi reclamantului Ionel Giani Roşeţ, că nu a adus probe zdrobitoare la dosar. Cum DNA reuşise să-i acopere aproape perfect pe poliţiştii implicaţi în traficul de permise auto din Galaţi, martorul Ionel Roşeţ s-a adresat instanţei de la Curtea de Apel. Judecătorul Liviu Herghelegiu, după ce a văzut probele şi i-a audiat pe Mogoş şi pe Roşeţ, a desfiinţat cele două acte emise de DNA-Secţia de Combatere a Corupţiei şi a hotărât ”trimiterea cauzei procurorului, în vederea începerii urmării penale”.  Hm! S-a defectat Sistemul? Cum adică, Curtea de Apel Galaţi hotărăşte începerea urmăririi penale a ofiţerului Mogoş? Incredibil, dar adevărat, iată că şi corupţia mai dă rateuri în incredibila şi fascinanta colonie România.

DNA central are dileme cu termenii-facere sau făcătură?

 Să-l ascultăm pe Ionel Roşeţ. „După primirea dosarului de la procurorul Paula Tănase, procurorul Marcel Sandu emite un Proces verbal de sesizare din oficiu. Verbal a rămas 6 luni, timp in care nu a dispus nici o acţiune si nu a strâns nici o probă. Sandu revine asupra primei decizii şi emite o Ordonanţă, prin care dă NUP pentru ofiterul Mogoş (fost DGIPI, actual SPP) şi disjungerea dosarului către Parchetul Galaţi. Alt şef (Marius Iacob), altă mutare: dosarul să fie îngropat la Tulcea! Nefiind la curent cu ceea ce se întâmplă cu acest dosar- chiar dacă în nenumărate rânduri am cerut în scris către DNA dreptul de a studia dosarul- am solicitat audienţă la cel ce se ocupă de dosar. Nu am primit absolut nici un răspuns. Am apelat în scris la Parchetul General, am primit un răspuns, în care ni se comunica faptul că au luat la cunostinţă despre abuzurile DNA-ului şi au solicitat acestora să redacteze un răspuns urgent cu privire la acest caz. Inclusiv dosarul cu flagrant ce aparţinea Parchetului Tecuci. Bucurie prematură, surpriza vine de la procurorul Papici-NUP. Din acel moment am fost nevoiţi să facem dreptate în instanţă si am făcut plângere împotriva Rezoluţiei lui Papici, astfel am ajuns la Curtea de Apel Galaţi. În timpul procesului s-au descoperit o serie de greşeli de procedură comise de către DNA, o serie de minciuni şi multe probe doveditoare ce atestă vinovăţia celor ce fac obiectul dosarului. S-a dispus de către Completul Instanţei Curţii de Apel Galaţi o serie de obligaţii, inclusiv audierea procurorului Tanase Paula si a multor altor persoane ce pot dovedi vinovăţia acestor ofiţeri DGIPI si IPJ.”

 Nu vă decuplaţi de la funambulesc! Vin senzaţii tari. Martorul Ionel Roşeţ este hărţuit. Pentru că Parchetul nu avea bani de flagrant (!), acesta a fost făcut cu banii lui Roşeţ. Greşită decizie, Parchetul de stat nu dă niciodată nimic înapoi. Păi chiar, ce tupeu pe el să recupereze banii care dovedesc traseul dintre ofiţerii examinatori auto şi magistraţi din Parchetul Galaţi şi Tecuci! Derbedeul dracului!

Silviu VASILACHE 8 - noiembrie - 2013

One Response so far.

  1. […] Nu vă decuplaţi de la funambulesc! Vin senzaţii tari. Martorul Ionel Roşeţ este hărţuit. Pentru că Parchetul nu avea bani de flagrant (!), acesta a fost făcut cu banii lui Roşeţ. Greşită decizie… citeste intreg articolul […]

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...